24 січня 2022 11:13
22

Журналіст: "Зозуля апелює поняттям війни, як універсальним способом докопатися до будь-якої людини"

Ведучий "ТаТоТаке" Михайло Співаковський висловився про слова Романа Зозулі на адресу Жуніора Мораеса.


- Я поважаю Зозулю. Проблема в тому, що зараз він як би не зовсім футболіст. Це людина, яка не проявляє себе на полі і тому у нього є якась компенсаторна функція. Він хоче проявити себе в іншому місці. Мораес у ці роки принаймні залучався до збірної України. Зозуля не грав за збірну, хоча дуже хотів би.


Принцип дуже простий. Я зараз дорікаю Зозулi. Кажу про те, що він апелює поняттям війни, як універсальним способом докопатися до будь-якої людини. У нас в Україні всі ходили на війну? Всі, у кого український паспорт і грали в збірній були на війні? У чому прикол цієї ситуації? Зозуля був на війні? Він займався благодійністю на користь АТО. Це дуже круто, хоча мені більше подобаються люди, які не хизуються цим, а роблять якось нишком. І такі люди в українському футбольному світі є. Це 100%.


Тому те, що Мораес в Бразилії відповідає на питання бразильського журналіста про Україну, добре про неї висловлюючись, є приводом для того, щоб його в чомусь звинуватити? Для футболіста, який не грає в збiрній України і у якого немає контракту з таким клубом, як "Шахтар". Перекладаючи на зрозумілу мову між рядків, Зозуля сказав: "Чувак, ти насправді не можеш вважатися громадянином України, не мав права грати за збірну і займати чиєсь місце, в тому числі і моє". Ось що він сказав, прикриваючись словом "війна". Це моя точка зору.

Зозуля - уже не футболист ( в отличие от Мораеса) , и не фиг сидеть в Испании ,кормилец ,блин . Намечается работа , думаете приедет к февралю , поучиться стрелять с Джавелина ?
Буковина, я не думаю, что Рома буквально упрекал "шмараеса" в нежелании воевать. Думаю, он имел в виду то, что все бразилы, находясь на жирном контракте в кротовне, надувают щёки и нарекают себя патриотами Украины, а по окончании его сваливают в Бразилию без вариантов. Кстати, в той ветке я просил Вас привести пример хоть одного бразильца оставшегося жить в Украине после получения гражданства или без оного. Вы мне привели пример Эдмара. Вы ошиблись. Историю Галовского я знаю, но после 2014 года он свалил так же как и все остальные, сначала во Флориду, а потом в Бразилию.
Сховати
Извиняюсь, немножко промазал. Это ответ для Буковины.
Santos, дякую за пояснення, але виглядає ніби таки в цьому дорікання Романа.
Саме там (на іншій гілці) я і писав, що впевнений на 95%, що Мораєс не залишиться в Україні. Але не маю звички казати наперед напевне, бо вже не раз в житті бачив, як прогнози часто не збуваються. Саме тому і казав, що все стане ясно після того, як він покінчить з футболом.
Стосвно Едмара моде й помилився, але ж ніби він живе в Україні і навіть входить в ТШ Металіста котрий 1925, чи не так?
Сховати
Буковина, насчёт Мораеса, лично у меня нет никаких сомнений, та ещё проститутка. По Эдмару:"— Последние четыре года я жил во Флориде и только недавно вернулся в Бразилию. Владею недвижимостью и в Украине. Скоро наведаюсь в Харьков. До мая точно прилечу." Прилетит родимый.
Сховати
Santos, значить, я помилився
Как футболист,Зозуля так себе,но как гражданина и патриота я его уважаю.В нынешних условиях спорт и политика одно целое.Хотелось бы узнать как помог нашим ребятам например тот же Усик или Ломаченко?
По комментариям видно, что аргументы войны таки действительно очень действенный, перечить себе дороже
Г-н Спиваковский, что Вы лично сделали для защиты страны ? Где Вы лично были в 2014 ? Сейчас все и всех нужно проверять через индикатор войны и Зозула прав на все 100%.
Як же дістали журнашлюхи, котрі перекручують інфу для того, щоб створити привід засвітитись в новинах ..
Чому не враховується той факт, що громадянство Мораєс прийнв пізніше, не в 2014 році. Як мав би він діяти в 2014 році? Мораєс повів себе з переходом до кротів не порядно. Не в тому, що перейшов, ав тому, як це зробив. Але і пересмикувати факти теж не правильно.
Лучше бы журналист задал себе вопрос перешёл бы "украинец" Мораес в условный российский Краснодар , если бы там ему предложили выгодный контракт ?
"Я уважаю Зозулю но..." - сразу видно насколько он "уважает" Зозулю

Для чего Зозуля "приплел" войну? Да потому что у Мораеса как раз про нее и спросили.

Рассказывать кто сейчас играет в сборной - это тупизм. Да, Зозуля сейчас не попадает в сборную и что? Он столько матчей он за главную команду страны провел, что имеет полное право про нее говорить. Роман как играл в сборной так и помогает ребятам в ООС уже не первый год. Так что когда речь идет про сборную и про ООС то игрок который был как в сборной так и как волонтер в ООС/АТО имеет полное право высказать свое личное мнение об этой теме.

А Спиваковский решил просто похайпиться чтобы о нем вспомнили в СМИ. Ведь ни к сборной, ни к помощи военным он ну никоим боком не относится.
Сховати
Игорь, Ви б хотіли, щоб в 14-му році Мораєс пішов на війну? Громадянство він прийняв пізніше
Сховати
Буковина, та камон! Очевидно ж, Зозуля мав на увазі те, що натуралізовані громадяни користуються лише привілеями паспорту, але не обов‘язками. Це не означає, що він буквально мусить йти з ножем на танки. Я теж не воював персонально (бо не маю ні здоров’я, ні необхідних навичок, ні рис характеру), але те, що до війни спускалось на пиво в пабах, дні народження, кіно, боулінг тощо — пішло на армію. Це маленька сума (до 1500-2000 грн/місяць), але точно більше, ніж я б дав своїм ниттям в окопах.
Сховати
Pound, значить, я не так його зрозумів
Співаковський,з чого ти взяв,що твоя точка зору комусь цікава?Ти,звісно,можеш облаяти по команді фас,але в даній ситуації,ти не повинен навіть висовуватись із своєї будки,бо не маєш на то ніякого морального права.Відпрацьовуй свою кісточку в інших місцях.