12 вересня 2022 17:32
9

Віктор ВАЦКО: "Хіба не в інтересах нашого футболу, щоб "молодіжка" зіграла в максимально сильному складі? Є Забарний, той же Мудрик"

«У нас 2 фінальні турніри молодіжного Євро з 16 можливих за практично 30 років. Зараз збірна Руслана Ротаня стоїть на порозі плей-оф кваліфікації проти Словаччини. Ви розумієте, що означають ці 2 матчі для нашої команди? Це матчі, на кону яких стоїть участь у фінальній стадії Євро.


Водночас національна збірна України буде грати в Лізі націй. Що таке Ліга націй? Що це за турнір? Його придумала УЄФА, щоб позбутися контрольних матчів, які не мали жодного інтересу з боку вболівальників. Тренери сприймають її як можливість експериментувати, дивитися на нових гравців, випробовувати нові тактичні побудови.


У нас з одного боку молодіжна збірна, де матчі історично шаленої турнірної ваги, а з іншого - Ліга націй. Ліга націй… Ну… Правда, важко порівнювати? Для оцих матчів тренерський штаб національної збірної забирає з молодіжної команди основного голкіпера, Анатолія Трубіна. Так, розумію, що зламався Георгій Бущан. Але є Андрій Лунін, який не грає, проте тренується в «Реалі». Є Дмитро Різник, основний воротар «Ворскли». Викликали ж того Євгена Волинця з «Колоса», який, мені здається, дійсно є одним з найкращих наших голкіперів в УПЛ.


Невже от зараз настільки принципово пересмикнути молодіжну збірну України та забрати у неї першого номера? Мацапура основний воротар «Зорі», ми бачили, як він награв проти «Руха». Фесюн не грає в «Колосі»… Якщо альтернативу Бущану в національній збірній знайти достатньо легко, то в молодіжній збірній рівню Трубіна альтернативи банально немає.


Є Забарний, ключовий гравець збірної, який за віком може грати за молодіжну. Є той же Мудрик. Скажіть мені, хіба не в інтересах українського футболу в цілому, щоб прямо зараз в цих історичних матчах проти Словаччини наша молодіжна збірна зіграла в максимально сильному та оптимальному складі?», - сказав Вацко.

До речі, пригадую як під час того самого переможного молодіжного ЧС U-20 посеред турніру з молодіжки забрали в головну команду Луніна (він там на поле так і не вийшов). А у молодіжки був матч чвертьфіналу (!).
Тоді чомусь у шановних експертів питань не було і такої хвилі негативу не піднялось.
Цікаво, що змінилось?
Сховати
Il Divin Codino, вы наверное забыли! Но по поводу Лунина вони было тоже дай боже! И Шевченку закидывали не раз!
Трохи бісить оце "що таке Ліга націй".
Перемога в групі Ліги Найцій дасть можливість 100% потрапити до другого кошика при жеребкуванні відбору до Євро. Це природним чином збільшить шанси пробитися на турнір. Чому тоді основна збірна повинна віддавати основних гравців?
Чому вихід на молодіжне Євро важливіше виходу на доросле Євро?
Сховати
Il Divin Codino, мудрик основний гравець? Без нього можна обійтися зараз в національній. А ось в молодіжній він би допоміг
Сховати
Лука, Так, Мудрик зараз основний гравець. Він відіграв у трьох останніх матчах Ліги Націй.
Ну як ви вже запарили з цими дитячими турнірами які глобально тільки приносять шкоду нашому футболу? Із самого свіжого, два роки як ми виграли молодіжний ЧС. І де ці всі чемпіони? Основна задача молодіжних збірних це готувати гравців бід основну команду, все крапка. Все інше абсолютно неважливо, результати в тому числі.
Сховати
Під основну команду
Повний Капець, тобто, честь України важлива лише в матчах наіональної збірної? Всі інші збірні - молодіжна, юніорська, юнацька можуть спокійно все програвати? Дивна логіка. А тепер порахуйте, скільки гравців - чемпіонів світу з молодіжки вже задіяні за національну збірну. Точно не рахував, але понад десять точно.
Згоден з ним на 1000%.