16 жовтня 2022 23:16
6

Олег ФЕДОРЧУК: "Настав час серйозної розмови, коли президенту "Динамо" треба все пояснити. Ігореві Суркісу треба озвучити, що далі"

"Шахтар" в матчі 7-го туру чемпіонату України переміг київське "Динамо" з рахунком 3:1. Враженнями від українського класико в інтерв’ю Footboom поділився український тренер Олег Федорчук.


"У "Динамо" кульгає організація гри"


- Наше класико примусило мене пригадати відомий вислів: революційна ситуація складається, коли верхи не можуть, а низи не хочуть, - зазначив Олег Вікторович. – Це я про гру "Динамо", в якій все навпаки… Наразі досвідчені виконавці киян – Сидорчук, Буяльський і той же Циганков – дуже інертні і, фактично, нічого не хочуть, а молодь дуже багато помиляється і, очевидно, - майже нічого не може…


Особливо багато браку в діях Сироти, Попова та Забарного. А це ж центр оборони. Як відомо, без надійної гри центральних захисників в сучасному футболі добиватися результату неможливо. У "Шахтаря" справи з цим набагато краще, що підтвердилося у матчі з "Реалом". В цілому очевидно, що у "Динамо" кульгає організація гри.


- За це, як відомо, відповідає головний тренер…

- Так, дуже багато питань є з цього приводу. Всі бачили, які трансфери останнім часом здійснило "Динамо". І де ці новачки? Адже зрозуміло, що наразі "біло-синім", як ніколи потрібна свіжа кров. Більшість гравців "Динамо", які виходять на поле, спустошені. Згадайте, як Циганков у матчі з "Шахтарем" грав один в один проти суперника і навіть не спробував його обвести, шукаючи, кому б віддати пас, через що загубив атаку. Зрозуміло, що загальний командний фон "Динамо" близький до пригніченого.


"Ігорю Суркісу потрібно озвучити, що далі…"


- Відставка Мірчі Луческу після поразки від "Шахтаря" може статися?

- Декілька сигналів щодо цього вже було. Але, тут важливо, хто стане ініціатором розриву стосунків. Якщо це зробить "Динамо", то доведеться сплатити тренеру солідну компенсацію… Вболівальників "біло-синіх" можна пожаліти. Я думаю, що прийшов час серйозної розмови, коли президенту "Динамо" треба все пояснити. Ігорю Суркісу потрібно озвучити, що далі…


Поточний еврокубковий сезон кияни провалили, а після цієї поразки від "гірників" годі й думати про участь у наступній Лізі чемпіонів. Думаю, що тепер наздогнати "Шахтар" та "Дніпро-1" - фантастична для "Динамо" задача. Вважаю, що цей сезон "біло-синім" вже не врятувати. Так що, чим раніше будуть зроблені висновки, тим краще.


"Шахтар" стримував емоції"


- "Шахтар" вам сподобався?

- "Гірники" діяли дуже обережно, але могли ще додати в цій грі. "Шахтар" стримував емоції і грав за рахунком. Сподобався футбол у виконанні Зубкова, який наразі перебуває в чудовій формі. Дуже якісно діє в грі один в один Мудрик. А з появою в захисті Бондаря, гра оборони "гірників" стала холоднокровною.


Окрім Траоре, всі в поєдинку з динамівцями діяли на пристойному рівні. Траоре поки що не в формі. Сікан зараз виглядає більш цікаво. Трохи гірше, ніж в попередніх матчах, грав Судаков, але він, ймовірно, втомився. На відміну від лідерів "Динамо", капітан "Шахтаря" Тарас Степаненко відіграв дуже класно, і був справжнім вожаком. Перемога "гірників" в матчі 7-го туру з "Динамо" цілком заслужена.


"Дніпро-1" та "Шахтар" - на одному рівні"


- Тепер слід очікувати запеклої боротьби за лідерство між "Дніпром-1" та "Шахтарем"?

- Так, але в грі дніпрян намітився спад. Згадайте, як "Дніпро-1" здобув перемогу в Лізі конференцій, та у 7-му турі чемпіонату України проти "Руху". У діях команди Кучера помітна втома, та у неї є важливий козир – Довбик. Він здатний обіграти будь-якого захисника в УПЛ, в тому числі, й "Шахтаря", у якого немає таких потужних та одночасно мобільних гравців оборони.


Вважаю, що наразі "Дніпро-1" та "Шахтар" - на одному рівні. Але важливо побачити поєдинок між ними, щоб все зрозуміти до кінця. Тоді ми й зрозуміємо, хто є хто. До того ж, мені здається, що до очної зустрічі дніпряни збережуть відрив від "гірників", тому "Шахтар" влаштує тільки перемога.


Фото - ФК "Таврiя"

"Ігорю Суркісу потрібно озвучити, що далі…"

Давай
Сховати
Давайте я за нього:
"У нас маладая каманда... тяжолоє время... ми будєм бароца... ми сдєлаєм виводи... я полнастью давєряю трєнєру... єта футбол..."

Переклад: "Нічого не зміниться"
ІМХО, до Луческу вже гравці мало дослухаються, це видно. І він це бачить і розуміє, майже не втручається під час гри, тільки з Карасом ємоціонально обговорює моменти.
Але сам він не піде. Бо це його остання посада ГТ, та й 5000 зелені за добу тримають...
А суркіси на розрив контракту не підуть, жаба задавить.
Пока суркис президент Динамо ничего не ждите! Рыба гниет с головы, а тут случай, что остался только хвост!
С Бондарем насмішив . Единий гол Динамо— це помилка Бондаря.
Знайшов крайніх Забарного, Сироту і Попова. На одному захисті далеко не втечеш. Де флангі? Де нападники? Де півзахист? Скільки вони подають вперед— тільки забивай. Да. Без помилок не буває, але ж команда не грає! Це ж ті самі гравці, яким ти співав дефирамби. Щось коїться всередині, мабудь це психологічне.