19 вересня 2022 21:47
7

Віктор ВАЦКО: "Хто не розуміє критику Вірта, того з футболом пов'язує лише рукоблудство з джойстиком на PlayStation чи рядок коментарів за клавіатуркою"

Футбольний коментатор Віктор Вацко поділився думками щодо висловлювання головного тренера «Вереса» Юрія Вірта на адресу форварда «Дніпра-1» Артема Довбика.


«Це запис розмови в роздягальні. А як Вірт повинен був сказати своїм футболістам в роздягальні, коли їх возять рилом всю гру? «Шановні центральні захисники, я виявляю глибоку стурбованість діями Артема Довбика в нашому штрафному майданчику. Будь ласка, вживіть якихось заходів, щоб це не повторилося». Так?


Це футбол, це роздягальня чоловічої футбольної команди. Там без крику, критики та міцного слова ніяк. Так не буває. Це нормально, коли там так матом гнуть, що вуха завертаються. Там нормально, коли від емоцій іскри летять.


Хто цього не знає, не розуміє, не сприймає та втрачає свідомість від критики, той не потрапляє в цю чоловічу роздягальню чоловічої футбольної команди. Його з футболом пов’язує тільки рукоблудство з джойстиком на PlayStation або строчіння коментарів за клавіатуркою: «Ай-ай-ай, який невихований мужлан той Вірт», - сказав Вацко.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"

Ну, по-перше - питання спортивної етики, честі та гідності ніхто не знімав з порядку денного. Жоден адекватний спортсмен (ба більше - тренер) ніколи не буде бажати якої б то не було травми іншому спортсмену. А тим паче "вдарити по ахілу". Думаю, що Вірт прекрасно знає, що травма ахіла дуже сильно підвищує шанси на дострокове закінчення кар'єри футболіста, а інколи може мати фатальні надслідки в цілому для здоров'я людини.

По-друге - думаю, що в контексті війни в країни пояснення, що "роздягальня для справжніх мужиків" і т.д...нууу так собі. І якщо я вже порівнюю з військовими, то навіть серед військових таке не припустиму. Так можуть поводитись тільки сруські генерали, коли говорять свідомо "а чего у него ноги ещё не покалечены"...угу, Вікторе.

По-третє - це прояв слабкості. Це - розписатися у тому, що ти як тренер ні на що не здатний, і як мінімум - не здатний навчити гравців відбирати м'яч без порушення правил, а тим більше - без заподіяння шкоди здоров'ю гравцю. Це рівень фізрука в школі забитого села

Четверте. Якщо порівнювати з футбольними прикладами, то я щось не чув, щоб умовний Гвардіолла казав своїм захисникам бить по ахілу.

Так що, пане Вікторе, ви трохи обісрались...
Вірту - дискваліфікація і позбавлення права на проведення тренерської діяльності. Таким не місце в футболі. Тут однозначно.
Сховати
Владислав, Вы наверное вообще не бывали более или менее серьезной футбольной команде в раздевалке.... ВСЕ ВЫРАЖЕНИЯ ПРОИЗНЕСЕННЫЕ ВИРТОМ ВТОМ СПИЧЕ использует 90% тренеров, так как "ОТОРВАТЬ АХИЛЛЫ" - это всего лишь фигура речи, тобишь образное выражение, которое используют постсоветские тренера (и даже в ДЮСШ), чтобы донести до ЗАЩИТНИКА основную суть - суть играть ПЛОТНО-ПЛОТНО С НАПОМ, где-то местами на грани фола с локтями, подталкиваниями, тобишь парктически сидеть на ноге у напа, чтобы нападающий БОЯЛСЯ ЗАХОДИТЬ в ЗОНУ,не давать ему ни малешей предеышки, где отвественен данный защитник, поэтому ваше буквальное понимание фигур футбольной речи говорит лишь о вашем невежестве, потому как если бы условные два центральных игрока "отрывали бы ахилл" в прямом смысле били бы сзади ногами и бустсами по ахиллам соперника с риском нанесения травмы - это сразу прямая красная карточка с удалением обоих... поэтому прежде чем писать осуждающие речи, хотя бы надо понимать внутрикомандный футбольный жаргон, где зачастую как и в любой профессии бывает много жаргонизмов с множественным смыслом, которые ВСЕГО ЛИШЬ ОДНИМ ВЫРАЖЕНИЕМ закрывают ЦЕЛЫЙ КОМПЛЕКС ДЕЙСТВИЙ.
Сховати
Nagibator, по вашій категоричності видно, що "нєвєжа" - це якрази ви!
"Категоричность свойственна невежам" - В.В.Лобановський
І тут Остапа понесло....
Тобто настанова зломати гравця іншої команди - це норм?
Сховати
dynamic1927, яка настанова? Розмова відбулася в роздягальні після закінчення матчу.
Сховати
Повний Капець, наступних матчів у Вереса не буде чи Вірт ними не керуватиме?