1 червня 2022 23:48
4

Збірна Шотландії – збірна України 1:3. Звіт про матч. Перший крок до ЧС-2022 зроблено!

У найочікуванiшому українськими уболівальниками матчі наша національна команда в Глазго на "Хемпден Парк" протистояла збірній Шотландії у кваліфікації плей-офф ЧС-2022.


Вибираючи стартовий склад на найважливішу гру, Петраков не став винаходити велосипед і зробив ставку на, мабуть, найсильніших виконавців жовто-синіх на даний момент.


Місце у воротах зайняв Бущан, у центрі захисту вийшли Забарний та Матвієнко, на правому та лівому флангах оборони розташувалися Карвааєв та Миколенко відповідно.


У середній лінії з'явилися Степаненко, Малиновський та Зінченко. Позиція правого вінгера дісталася Ярмоленко, лівого – Циганкову. На вістря атаки вийшов Яремчук.

Шотландці, підтримувані своїми фанатами на трибунах, з перших хвилин увімкнули високий пресинг на половині поля жовто-синіх, намагаючись змусити наших футболістів помилитися.

Проте стартовий тиск господарів поля жодних дивідендів їм не приніс. Українці не допустили огріхів поблизу свого штрафного майданчика і дуже скоро самі почали виходити в атаки.

На 8-й хвилині біля воріт Гордона виник перший небезпечний момент. Після подачі Караваєва з правого флангу на ударну позицію вибіг Циганков і одразу пальнув під перекладину. Кіпер шотландців не схибив і в ефектному стрибку перевів м'яч на кутовий.


Далі вірний шанс відкрити рахунок у зустрічі упустив Ярмоленко. Яремчук отримав пас від Циганкова у штрафному майданчику суперника, гравець збірної Шотландії вибиваючи м'яч з-під ніг Романа, переадресував його якраз на Андрія, але його удар з досить близької відстані потяг Гордон.


Те, що відбувалося на полі, давало зрозуміти, що жовто-сині знайшли свою гру, а господарям нічого не залишалося, крім як відбиватися від атак підопічних Петракова.

На підтвердження цього біля воріт Шотландії виник ще один момент. Яремчук після розрізної передачі Циганкова вискочив з-за спини захисника, проте не зміг проштовхнути м'яч повз голкіпера, що вийшов на перехоплення.


На 33-й хвилині взяття воріт шотландців нарешті відбулося! Малиновський зі своєї половини поля виконав ювелірний за точністю закид на Ярмоленка, який уникнув офсайду, пройшов уперед і перекинув Гордона!

Наприкінці першого тайму господарі все ж таки активізувалися, щоправда, до загроз воротам Бущана справа так і не дійшла. Єдиним неприємним епізодом став удар у голову Степаненка під час єдиноборства, але хавбек повернувся до гри після того, як отримав медичну допомогу. На перерву команди вирушили за рахунку 1:0 на користь збірної України.

На початку другого тайму українських уболівальників у екстаз привів Яремчук. На 49-й хвилині Караваєв виконав навіс із правого флангу на лінію воротарської, де Роман перестрибнув Хікі і головою переправив м'яч у кут. 2:0! Майже відразу після другого взяття воріт шотландців до розгромного рахунок міг доводити Ярмоленко. З його ударом у ближній кут впорався Гордон.


На 57-й Україна з Шотландією обмінялася небезпечними моментами. Степаненко віддав не зовсім зручний пас назад Бущану, якого запресингував Макргегор, але від його ноги м'яч полетів убік від воріт. Українці ж одразу вийшли у якісну атаку, яку на дальній штанзі не встиг завершити Циганков.


Після 60-ї хвилини шотландці помітно активізувалися та ледь не відіграли один м'яч. Бущан не зовсім вдало зіграв на виході, круглий відскочив на голову Макгінну, але той відверто вибачив жовто-синіх, не влучивши у площину з кількох метрів.


Підопічні Петракова, зважаючи на все, зрозуміли, що найкраща оборона - це атака і окопуватися біля свого штрафного майданчика не варто. Як наслідок, чергова вилазка нашої команди до володінь суперника завершилася щільним ударом Циганкова, який відбив Гордон, а на добиванні нікого не виявилося.


Шотландці відповіли своїм не менш небезпечним випадом. Адамс втік на ударну позицію і під гострим кутом намагався прошити Бущана. На щастя для збірної України, реакція не підвела Георгія, а зіграти господарям на добиванні завадили захисники.


На жаль, у наступному епізоді Бущан підвів. Спершу кіпер "Динамо" невдало вибив м'яч кулаком прямо на МакГрегора, а потім не впорався з ударом від шотландця. Від рук Георгія круглий зрадницьки полетів у ворота. Степаненко у відчайдушному стрибку зумів вибити м'яч, але той уже встиг перетнути лінію.


Вже у компенсований арбітром час шанс остаточно поховати шотландців мав Зубков. Проте його підвела точність. Втім, добити господарів все ж таки вийшло. За кілька секунд до фінального свистка. Довбик виправився за свій раніше нереалізований момент і впевнено реалізував вихід віч-на-віч з Макгрегором. 3:1! Тепер на шляху до фіналу ЧС-2022 залишилося обіграти Уельс.

С Уэльсом будет намного сложней. Шотландия явно не ожидали подобной игры от Украины - нет чемпионата и т.Д.,но вся мощь шла от Малиновского,Зинченко,Ярмоленко,Яремчука,Миколенко,т.е,от игроков - легионеров,которые далеко не последнюю роль играют в своих клубах. Уэльс видел игру,к тому же отдыхает перед игрой,но с таким зазором мы обязаны быть в Катаре!
Молодцы парни.
Жора конечно решил нас немного в тонусе подержать … Всех с победой !
И таки да - ВСУ , ВСУ, ВСУ!
Бущан, Бущан...