9 жовтня 2021 20:57
18

Фінляндія - Україна 1: 2. Звіт про матч. Є перша перемога у відбірковому циклі на ЧС-2022

Збірній України в Гельсінкі чекав найважливіший з точки зору турнірної таблиці матч проти Фінляндії.


Петраков не став зраджувати собі і вибрав на гру звичну схему з трьома центральними захисниками, якими стали Забарний, Кривцов і Матвієнко. Латералями в такій розстановки стали Тимчик і Соболь, що зайняли місця на правому і лівому флангах відповідно.


В середині поля розташувалися Степаненко і Шапаренко. Вище позиції зайняли Ярмоленко і Циганков, а на вістрі атаки вийшов Яремчук. Місце у воротах довірили ветерану Пятову.


Початок зустрічі вийшов багатим на події. Вже на перших хвилинах фіни створили гольовий момент біля воріт П'ятова. Пуккі пробивав з меж штрафного майданчика в дальній кут, але досвідчений кіпер жовто-синіх, витягнувшись в струнку, відвів загрозу.


А буквально через дві хвилини українці повели в рахунку. Ярмоленко отримав передачу від Яремчука і метрів з 22-х ударом правою (!) ногою закрутив м'яч акурат під дальню штангу воріт Градецки, який не зміг дотягнутися до круглого.


На 14-й хвилині блискавична контратака збірної України, розігнана Шапаренко, завершилася пасом Циганкова з лівого флангу на Яремчука і ударом Романа поруч з далеким кутом.


Відігратися Фінляндії допоміг стандарт. Після навісу з кутового і удару головою від Похьянпало П'ятов перевів м'яч у штангу, той відскочив на Матвієнка, який спробував вибити круглого, але влучив у Пуккі. Від фіна сфера відскочила в сітку воріт жовто-синіх.


Однак безглуздий пропущений гол не надломив підопічних Петракова, і на 34-й хвилині вони знову повели в рахунку. Тимчик прострілив у штрафну на Циганкова, той дотепно в дотик переадресував м'яч на Яремчука, який з лінії воротарського розстріляв Градецьки.


Другий тайм розпочався з моментів Малиновського та Ярмоленка. Перший пробив над поперечиною, а другий не влучив у ближній кут. Господарі відповіли ударом Пуккі, але його вчасно заблокував Кривцов, і м'яч вийшов на кутовий.


На 76-й хвилині Фінляндія втратила вірний шанс зрівняти рахунок. І знову неприємності біля воріт П'ятова виникли після стандарту. Голкіпер жовто-синіх парирував удар Лода зі штрафного, м'яч відскочив на араюрі, який дивом не влучив у площину, запустивши круглого над ближньою дев'яткою.


У кінцівці зустрічі Петраков провів ряд замін. На поле вийшли Зубков, Сидорчук, Булеца і Довбик. Втім, в час, що залишився до фінального свистка, особливих моментів не створювала ні Україна, ні Фінляндія. Жовто-сині спокійно довели матч до перемоги і на два очки обійшли в турнірній таблиці Боснію і Герцеговину.

Да, Малиновский был неплох... особенно его момент во втором тайме! ))
Всех с победой! Очень хорошо отношусь к Петракову как к человеку, плюс сегодня он однозначно герой дня (один из героев), но объективно наши запары в концовке во многом происходят именно из-за психологического состояния главного тренера. Все-таки чувствуется, что у него просто нет достаточного опыта работы во взрослом футболе. Не говоря уже о таком высоком уровне как национальная сборная. С другой стороны в таких играх опыт и приобретается.
Сховати
Paul, а что было не так? Абы шо-то написать?
Paul, а запары и плохая реализация при Шевченко с чем была связана?
Это не психологическое состояние тренера, а всего навсего уровень наших игроков.
Что ж, сугубо вертикальный футбол себя показал с обеих сторон.
С одной стороны, максимально быстро проходим центр поля, создаем очень много моментов. Над реализацией надо работать, игроки до автоматизма должны знать куда бежать при каких ситуациях.
С другой стороны - это дело очень энергозатратное, видно что игроки к 70 минуте накушались ого-го. Плюс много брака в передачах из-за быстрого прохода центра поля, что исключает "контроль" игры.
Имхо, нужно искать золотую середину, среднее между футболом Петракова (Петраболом) и футболом Деда (Дедаболом). То есть контроль мяча, с периодическими вертикальными "взрывами"
Сховати
Kilroy, взрывы - это покойный Мэтр, Васильевич...
Kilroy, я бы не сказал, что так уж и много набегали. Просто физические кондиции надо повышать. У всех без исключения.
Kilroy, Тренера назначили в авральном режиме. Все игры надо выигрывать. Какой тут поиск?
Сховати
Агент Смит, хто винен в тому, що рішення приймалося в авральному режимі? Залишається перечекати цей Петрабол і сподіватися що ми не занадто далеко відкотимося назад. Чекаю якнайшвидшого приходу Реброва.
С удовольствием смотрел, очень много возможностей было забить еще! Надо дорабатывать завершение.

Надеюсь, все свиньи, что хейтили Петракова заткнуться?
Сховати
не, какая-то крото-крыса грызет потихоньку))) а может миша
Всех с победой! Молодцы, браво! Так и нужно играть.

Красава Петраков - продолжай гнуть свою линию!
Что понравилось, что не боится в конце матча не боится ставить молодых
Колектив - кманда як намене важливіше за найбільшу зірку світу . Тому Маліна або зі збірною або сам по собі . ІМХО
Чому не визвали Маліновського ? :))))))))))))))))))
Сховати
lazik, чому Шева не викликав Буяльського
lazik, судячи з тексту, Малиновський сьогодні грав )))
Молодцы ярмола ЛЕВ матча!