9 жовтня 2023 18:30
3

Циганик про "Динамо": "Раніше ми не могли знайти в Україні плеймейкера та нападника. Привозили з Бразилії. Але ж захисників ми можемо виховати?"

Журналіст та коментатор Ігор Циганик у програмі "Циганик LIVE" висловився про поразку "Динамо" у матчі з "Поліссям".


- Якось за Лобановського на зборі основа "Динамо" грало проти "Динамо-2", в якому були або молоді футболісти, або ті, які не мали постійної ігрової практики. На той матч можна було продавати квитки. Пів Києва збиралася на базі, щоб подивитися це протистояння. Там був феноменальний футбол. Іскри летіли. Усім гравцем був, що доводити.

Першим - що вони заслуговують грати в основі. Другим – що вони анітрохи не гірші. І ситуація складалася по-різному. Іноді основа програвала. Причому програвала в одні ворота. То були дуже яскраві матчі. Візьмемо "Полісся". Бойко та Шабанов не підписали контракти з "Динамо". Танковський та Будковський - "Шахтар". Це ті футболісти, які десь у середині мають образу за те, що їх недооцінили. Їхня мотивація надхмарна.


Читав слова Буяльського після матчу про те, що треба міняти професію. Не потрібно. Потрібно виходити із концентрацією. Тому що ви – "Динамо". Нині там вважають, скільки команда забила та скільки пропустила. Ніг те, що там катастрофа в обороні, знають усі. Не можуть вони знайти пару центрбеків. Потрібно щось куштувати. Брати когось із U-19. Раніше ми не могли знайти в Україні плеймейкер. Привозили із Бразилії. Не могли знайти нападаючого. Але ж захисників ми можемо виховати?
Після того, як Циганик ганебно "відмазував" Коломойського, не читати його та не коментувати, найкраща відповідь. До чого й закликаю.
Поки команда не буде працювати й в захисті, як потрібно, як у всьому світі грають, нічого не буде! Зробили з ЦЗ козлів відпущення, а то що фланги на захист не відпрацьовують, мовчим. Те, що в середині поля— просто біда, роби, шо заманеться, мовчим. Ще раз повторюся: були легіонери, чомусь той же захист був топовим! Ось і вся відповідь.
Сховати
Лука, тому що в кожному матчі є результативні помилки ЦЗ. Ні в одній іншій команді такого немає. Навіть в останньому матчі два голи пропущені з центральної зони штрафного майданчика, зони прямої відповідальності ЦЗ. А нападники суперника там спокійно приймають м'яч, оброблюють, роблять декілька дотиків та забивають. Як таке можна дозволяти?