31 травня 2023 08:40
9

СК "Дніпро-1" може спеціально опуститись на третє місце після втрати шансів на чемпіонство Прем'єр-ліги: журналіст розкрив причину

Журналіст Михайло Співаковський розкрив потенційну стратегію Дніпра-1 на єврокубки наступного сезону – пріоритет у кількості потенційних матчів та призових.


Дніпро-1 у передостанньому турі значно поступився Шахтарю (0:3) і цим приніс «гірникам» достроково чемпіонський титул. На даний момент дніпровський клуб разом із Зорею має по 64 пункти у турнірній таблиці, відповідно володар другого місця стане відомим в останньому турі.


Але як повідомляє Михайло Співаковський, Дніпру-1 не зовсім вигідно здобувати срібло чемпіонату з огляду на майбутній сезон єврокубків.


«Команда, яка посідає друге місце має пройти кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. Якщо вона не проходить, вона потрапляє до кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Якщо вона не проходить, то потрапляє до кваліфікаційного, вже плей-офф раунду Ліги конференцій. Якщо вона вилітає, вона вилітає взагалі з єврокубків. Можна отримати баранку».


На думку журналіста, заради прямої путівки до групового етапу Ліги конференцій та призових, підопічні Олександра Кучера можуть спеціально опуститися на третє місце в УПЛ.


«Команда, яка посідає третє місце, може потрапити до Ліги Європи, якщо пройде кваліфікацію. А якщо не пройде – то це гарантоване місце у Лізі конференцій. Тобто, це від 3,5 до 4 мільйонів євро за фактом. Тобто я не можу виключити, що Дніпро-1, можливо, стратегічно впаде на третє місце», – сказав Співаковський в ефірі ютуб-каналу «ТаТоТаке».

Якщо у керівництва Зорі думки такі ж самі, то у Дніпра-1 шансів немає. А не потрібно було вигравати очну дуель! Ха-ха-ха! Бл... та це смішно...
А можна добряче підготуватися, зарубитися і пройти до групового етапу ЛЧ (чи Шериф з Вернидубом не був аутсайдерами, чи той самий Ребровський Ференцварош був мегакрутим?) та заробити десятки мільйонів? Якщо не ставити максимальні задачі - то навіщо тоді взагалі такий недоклуб?
Сховати
Nagibator, щоб пройти потрібно тренера поміняти. Склад там непоганий та фінансування є. А тренер у тактиці дурник. Незрозуміло чому Красніков так зациклився на Кучері.
Nagibator, Шериф і Ференцварош йшли через шлях чемпіонів, де грали проти таких самих колгоспів як самі. А тут якщо пройти 1 раунд з Панатінаїкоса, в що вже я не вірю, далі чекає хтось із списку Марсель, Брага, Псв та інші. Як не підсилюйся, то без шансів.
Сховати
Якщо пройти хоча б один раунд кваліфікації ЛЧ то в такому разі група ЛК забезпечена.
Сховати
Динамiвець1979, так і з 3 місця група ЛК забезпечена. А з 2 місця ще треба раунд пройти, бо можна взагалі без євроосені лишитись. А те як і Зоря і Дніпро грали в єврокубках, то цілком реально пролетіти. Тут хоч би Динамо кваліфікацію пройшло
Сховати
Дід Панас, свою відповідь вам я писав з огляду на ваш коментар. За умови проходу умовного Панатінаїкосу, група ЛК забезпечена. Але в грі у піддавки у Зорі "pole-position")))
як на мене, цей співаковський - дурко. В країні де золото і срібло у 97% випадків ділять "Динамо" і "Шахтар" свідомо відмовитись від звання віце-чемпіона... Це треба бути несповна розуму і не поважати своїх вболівальників
Толково. Есть такая игра "В поддавки". Увидим?