30 жовтня 2022 20:08
6

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Хочеться сподіватися, що труднощі залишаться позаду. Ми непогано виглядали у всіх іграх"

До вашої уваги післяматчева пресконференція головного тренера київського "Динамо" Мірчі Луческу після перемоги над криворізьким "Кривбасом" у матчі 10-го туру VBET Ліги.


- Чому мало ігрового часу отримують новачки команди?

- Як молоді гравці, вони повинні зростати за рахунок тренувань та ігор. Коли я відчую, що вони готові та можуть допомогти команді, дам їм шанс в основному складі. Те саме стосується і Самби Діалло.


Коли гравець приходить до команди в останній день трансферного вікна, і немає можливості визначити його потенціал у контрольних іграх, таким футболістам важко себе проявити. Як і тренеру – складно їх оцінити. Потрібен час, щоб зрозуміти та пізнати один одного. Не можна проводити експерименти під час ігор.


- У чому, на вашу думку, полягає феномен Буяльського, який демонструє фантастичний футбол у "Динамо", але до збірної не викликається?

- Кожен тренер запрошує гравців до збірної, дотримуючись своєї філософії та бачення гри. Не думаю, що Петраков не викликає Буяльського на шкоду собі. Віталій – чудовий гравець, з високим футбольним інтелектом і великим досвідом. Можливо, зараз не найкращий період і в нього, і в команди, але сьогоднішня гра вкотре показала, наскільки важливою є присутність Буяльського на полі.


- "Динамо" сьогодні провело найкращий матч у сезоні – команда виглядала агресивно, високо пресингувала, створювала моменти за рахунок помилок суперника. Що заважало демонструвати такий футбол раніше?

- Я просив гравців почати з чистого аркуша, забути про єврокубкові ігри та всі труднощі. У Лізі Європи у нас сильна група: "Фенербахче" йде на першому місці в чемпіонаті, "Ренн" бореться за другу позицію. Але ми - професіонали, і маємо повернутися до гри, яку показували, адже від нас чекають результату та гарної гри. Тому просив хлопців переступити через проблеми та виглядати сьогодні інакше.


Ми мали помилки, пов'язані з логістикою: напевно, краще було залишитися в Лодзі та продовжувати підготовку там, щоб менше переїжджати. Ми грали на рівних у програному матчі з "Бенфікою" - зараз ця команда демонструє дуже високий рівень і громить усіх у чемпіонаті. Ми вірили, що зможемо здолати "Бенфіку" у кваліфікації Ліги чемпіонів, і ця поразка збила нас з пантелику. Думаю, що наш спад значною мірою був пов'язаний саме з вильотом із Ліги чемпіонів.


Хочеться сподіватись, що проблеми залишаться позаду. Ми непогано виглядали у всіх іграх, контролювали м'яч. Але те, які "подарунки" ми робили суперникам у Лізі Європи, лише додавали негативу. Допущені помилки били по команді психологічно, призводили до відсутності концентрації в ігрових моментах. Важко впоратися, коли ти чекаєш на підтримку та допомогу, а отримуєш лише критику. Я просив гравців дослухатися до моїх оцінок, а не до оцінок преси.

Виграли в Кривбасу, ну тепер точно всі труднощі позаду! Оце показник!
"Когда игрок приходит в команду в последний день трансферного окна, и нет возможности определить его потенциал в контрольных играх, таким футболистам сложно себя проявить. Как и тренеру - сложно их оценить. Нужно время, чтобы понять и узнать друг друга. Нельзя проводить эксперименты в ходе игр."

ВонАнаШто, михалыч ))) Наконей-то сам сознался, что полный ноль.

Не видеть, на что способен Паррис и тулить в состав сирот и кенжор - может только полный нуль. Ровно 12 нуль-нуль, ага :)
Трапилося те,чого я боявся.Рецедив.В нього дійсно проблеми з головою,якщо вони непогано виглядали у всіх іграх.
Сховати
Андруш, Фенербахче у наступному матчі підведе риску під діагнозом. Хоча навряд, адже в попередніх матчах групи ЛЄ вони також непогано виглядали і навіть заслуговували на вихід із групи, якщо вірити Будулаю.
Сховати
" "Динамо" сегодня провело лучший матч в сезоне - команда выглядела агрессивно, высоко прессинговала, создавала моменты за счет ошибок соперника. Что мешало демонстрировать такой футбол ранее?"

Еще один с диагнозом.

Пусть почитают сколько Кривбасс простил. Кривбасс, Карл!
Сховати
посчитают. может хоть какая-то польза будет от смолового, может посчитает...