24 жовтня 2022 16:45
13

Журналіст: "Новим тренером "Динамо" має бути іноземець. З українських фахівців бачу лише один варіант"

Журналіст Віктор Вацко висловився про те, які проблеми зараз має "Динамо".

- Коли "Динамо" було успішним останніми роками своєї історії? В яких випадках? Прихiд Сергія Реброва і Рауля Ріанчо після Блохіна. Це перший випадок, після якого "Динамо" мало добрі результати. Другий випадок – прихід Луческу після Хацкевича та Михайличенка.


Як і Ребров тоді, Луческу приніс команді нові ідеї, цікавий футбол, тренувальний процес, які надавали азарт гравцям. Набагато цікавіше, коли ти працюєш не в рутину, а в те, що тебе захоплює. Те саме зі збірними України, коли прийшли Шевченко та Ротань.


Наразі ми говоримо про новий імпульс для "Динамо". Мені здається, що Луческу зараз уже не має такого впливу на команду, як у перші два сезони. Має бути іноземний тренер. Не знаю, хто з українських фахівців може спричинити інтерес для команди. У мене тільки один варіант, який зараз зайнятий і мучиться з "Ворсклою". Це Віктор Скрипник.


Тут уже питання до братів Суркісів. На що вони готові піти у цій ситуації з економічного погляду. Не жити ілюзіями. Економічний аспект – найважливіший. Мені здається, що зараз проблема не в Луческу. Якби він зміг влити свіжу кров у команду, він показав би, що порох ще є. Умовно кажучи той же Б'єліца, якщо скаже, що він готовий приїхати, то він скаже, що йому потрібно зберегти ключових футболістів та купити ще сімох гравців. Це умовно 50 млн. євро. Це неможливо в нинішніх реаліях.

У кулуарах зараз говорять про Костюка. Не знаю, наскільки це реальний кандидат, який виведе "Динамо" із піке на вершину турнірної таблиці. Для керівництва клубу зараз потрібно правильно проаналізувати ситуацію та зробити правильні висновки. Тренера рівня Луческу замінити дуже непросто.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"

Хто буде тренером Динамо вирішувати точно не тобі, лохметівська валютна журнашл..а Вікторія!
Очень много рассказывали о том какая школа крутая у Динамо Киев, о том как круто мы обыгрывали Баварию и Барселону в юношеской ЛЧ, какое великое будущее у этих игроков, в том числе кстати и Вацко и Циганик, для оторванных от реалий Суркисов этого было достаточно чтобы привести себя в обычное состояние богов жизни и расслабить булки. Сразу же и получили то что заслужили.
Підтримую на 10000%! Тільки іноземець. Який Костюк????
"Тренера рівня Луческу замінити дуже непросто." Так, бо дурні підписали довгостроковий контракт.

Вирішується просто! Нехай собі сидить на лавці та отримує свої грошенята, а керує всім нехай Костюк!

Так суркіси будуть втрачати тільки 5000 у.о. за добу і команда буде грати. Інкше - ті ж втрати та ще й баранки в ЛЄ і чемпі.
Шевченко та Ротань привели збірні в перших відборах до 3-4 місць в групах відбору, що стало одним з найгірших результатів за десяток років до них. Чим це відрізняється від нинішньої ганьби Динамо з Луческу?
Сховати
Умник, Тем , что в сборную нельзя прикупить исполнителей.Шева с итальянцами выжали все , а потом ...есть то,что есть
Сховати
Friday, а що ж там "все вижимать"? більшість гравців збірних(молодіжної/національної) належать двом базовим клубам рівень яких останні 15, а той 20 років, не сильно змінювався(ТК УЕФА всім у поміч) відповідно і рівень національної збірної стабільний між 14-18 місцем в Европі не сильно злітав та падав і відповідає стабільному плеф-офф за вихід до великих турнірів. Тому щось вичавити з цієї збірної не залежно від поточного складу це треба мати неабиякий талант Тренера, або дуже вдалий жереб, щоб грати зі слабшими за себе Аравією та Тунісом, як на ЧМ Блохіна. А от обісратися з Литвою чи Мальтою/Фінляндією у відборі це дійсно треба мати відємний тренерський талант.
Ми живемо в світі гіперболізованих досягнень, вигаданих журналістами.
Що вижали Італійці за стільки років праці в збірній: вимучену перемогу над Македонiєю в групі? Так ми останні 20 років маємо кращий склад і зобовязані їх перемагати. І заради цього "досягнення" ми вкладали по 3 млн в їх тренерських склад?
Що вижав незамінний Луческу, якого хвалить Вацко? 1/8 ЛЕ два року тому, так вона й так була в нас майже кожного року. Хацкевич був там в сезонах 2017/18 та 2018/19. Це стабільний рівень клубу останні років 15. Зараз ми вже 2 сезони з Луческу навіть без 1/16 ЛЕ.
До чого я веду: верхня межа у клубу та збірної досить жорстка в силу кваліфікації гравців, а от демонструвати поганий менеджмент і управління командою і падати вниз можна майне нескінченно.
Сховати
Умник, як думаєте, що зараз потрібно робити Динамо, щоб вийти з цієї кризи?
І скажіть, на вашу думку не краще було б замість Кабаєва і Шепєлєва ставити молодих гравців, наприклад Царенко і Яцика, бо перші двоє вже свій рівень показали, і вище не стрибнуть, а їх рівень досить низький
Сховати
danik, не хочеться цитувати кривавого диктатора Джугашвілі, але "кадри вирішуть все". Насамперед має бути сформоване бачення у який футбол має грати команда з огляду на наявний фінансовий ресурс власників та кадровий ресурс динамівської академії.
Чи маємо ми повернутись до класичного Динамо зі ставкою на якісну оборону, силову боротьбу і атлетизм, контратаки, до Динамо яке в Европі навіть проти Ліверпуля вибігало з 1000 ТТД в ЛЧ. Фізично сильних гравців під цей стиль наша академія не готує, більше 10 років не підготовлений жодний гравець на позицію опорного який би хоч середній обсяг ТТД на рівні ЛЧ виконував, як результат в нас грає і капітанить випускник запорізької школи Сидорчук. І цю проблему на вплив Іспанців і Реброва не спишеш, ця проблема була і до них.
Другий варіант йти за Шахтарем й будувати стиль на контролі мяча, Під нього в нас тим паче не має гравців у молодіжці. Хто буде обирати стратегію і стиль клубу, власник, який за 20 років керування 2 рази дивом вгадав з тренерами і хоч 2-3 роки ми бачили пристойні результати в Европі? очевидно, що з такою вдачею це треба делегувати розумному спортдиру. Де його взяти й хто його найме? Хто найме і яким коштом замість бувших динамівців купу нових тренерів для юніорських і дитячих команд під визначений стиль? Адже навіть зірочки молодіжних команд Булеца, Гіо, за ними Волошини, Шулянський тягнуть максимум рівень середняків УПЛ і якщо не змінити якість підготовки молодих гравців чи під силовий чи під більш технічний футбол, тоді чекати якихось молодих зірок нам не доводиться і Динамо і далі буде продукувати купу посередностей, якими були їх вчителі-тренери. Сірість продукує таку ж сірість, це аксіома. Навчатись треба у кращих.
Якщо не працює своя академія, потрібно відкривати гаманець і йти купувати гравців, а для цього потрібні люди що вміють шукати таланти. Хто найме і приведе в клуб якісних селекціонерів? Власник, який навііть тренерів не може оцінити і всадив під 200 мільйонів доларів в нездару, що загубив все до Динамо, лише тому, що обіцяв цій нездарі дати потренувати за великі заслуги легендарного гравця?

Для будь якої перебудови потрібне розуміння чого і яким чином ви плануєте досягти і кошти на це. У клуба і власників нічого з цього списку не має, тому він і далі буде ремонтуватись лайном і палками, як старий Ланос, і потихеньку вмирати. Нажаль. Максимум ми дочекаємось, що випадково Суркіс ще раз вгадає з тренером, як з Сьоміним, і побачимо ще 2-3 яскраві сезони. Але це може бути лише випадково.
Сховати
Умник, якби міг - поставив би сотню мінусів за цей пост: через вагання, яким шляхом треба йти!

Хіба Лобановський не показав всім нам, яким шляхом повинен йти український футбол???

Те що, брати суркіси вкрали у нас Динамо, вкрали 20 років Футболу, зрадили справу великого ВВЛ - не підлягає ні прощенню, ні будь-якому розумінню!
Сховати
Major, з приходом Реброва і іспанців я повторював майже ваші слова: ми остаточно втрачаємо стиль колишнього Динамо. Проте зараз намагаюся дивитись трошки ширше на це. Лобановський був лише яскравою віхою в історії Динамо, він сформував стиль, яким захоплювалися три десятки років вболівальники вже старшого покоління. Проте цей стиль - не догма для Динамо. Догма для Динамо - перемоги і пошук великих талантів: гравців, тренерів. Продовжувати стиль Лобановського й його успіхи не було кому з українців, його кращі учні Фоменко з Михайличенко не змогли осягнути такого рівня. А очікувати в Києві мотивованого Сампаолі десятилітньої давнини часів Універсидада, коли він творив фантастичні речі, а не теперішнього вихолощеного, з його тотальним пресингом було марно навіть для більш сприйнятного до ризиків Ахметова, не говорячи про Суркісів . Це треба прийняти. І як колись дали шанс Лобановському, шукати нові таланти...
до речі, мені було б цікаво подивитись на Динамо з кимось хто вдало тренував Селтік/Рейнджерс, або в гіршому випадку Плзень/Спарту. Щоб впевнитись, чи силовий атлетичний футбол взагалі зможе повернутись в Київ.
Шевченко та Ротань привели збірні в перших відборах до 3-4 місць в групах відбору, що стало одним з найгірших результатів за десяток років до них. Чим це відрізняється від нинішньої ганьби Динамо з Луческу?