20 жовтня 2022 22:37
4

Шанс для збірної України? Іранські футболісти не хочуть їхати на чемпіонат світу та просять про дискваліфікацію

Збірна Ірану пробилася на чемпіонат світу і має зіграти в одній групі з Англією, Уельсом та США.

Проте група іранських футболістів та спортивних діячів вимагає від ФІФА усунути команду від участі у майбутньому Мундіалі. Про це повідомила журналістка та активістка Масіх Алінеджад.

«Жорстокість і войовничість країни щодо власного народу досягли критичної точки, вимагаючи однозначного та жорсткого відмежування від футбольного та спортивного світу», – йдеться у листі іранців, який був адресований ФІФА.


Після смерті 22-річної Махсі Аміні, яка померла після затримання іранською поліцією за неправильне носіння хіджабу, країною прокотилася хвиля протестів.


У листі іранських футболістів також сказано, що жінок «систематично виключають із футбольної екосистеми в Ірані».

В 1992 Данія поїхала на Євро замість Югославії і виграла його. Я ні на що не натякаю ))
Сховати
Sergio, якщо Іран все ж відсторонять, поїде або Перу, або ОАЕ. Іран у групі посів перше місце, Південна Корея - друге, вони пройшли на пряму, ОАЕ посів третє і грав плей-оф з Австралією і програв. Далі Австралія ще грала один плей-оф з Перу і виграла. Ось такий розклад.
Ну і яким боком збірна України має відношення до азіатської команди?
Сховати
Повний Капець, це по-перше, а по-друге за місяць до старту ніхто не буде відсторонювати команду ,як би там і кому не хотілося. Назва статті - тупий клікбейт за який має бути соромно насправді(