22 вересня 2022 00:45
5

Олександр ПЕТРАКОВ: "Вчора на тренуванні я побачив, що щось не так. Поговорив із гравцями, але з цього нічого не вийшло, і ми програли"

Прес-конференція головного тренера збірної України Олександра Петракова після матчу із Шотландією.


- Чому сьогодні ваша команда виглядала інакше порівняно з минулим матчем із Шотландією?


– У нас вибули основні гравці, у них травми. Дав шанс зіграти іншим футболістам, але зараз я бачу, що вони ще не можуть замінити наших лідерів. Зінченка, Забарного, Бущана, Шапаренка. У першому таймі команда ще виглядала непогано, а у другому ми побачили надто багато браку. Наш футбол трохи відрізняється від шотландського. Там багато гравців із АПЛ. Вчора на тренуванні побачив, що щось не те. Я зупинив заняття і поговорив із гравцями, але з цього нічого не вийшло, і ми програли.

- Зараз Шотландія має найкращі шанси для перемоги у групі?


- Я маю говорити не про Шотландію, а про свою команду. Розберемо гру. Ми ще нічого не програли. Попереду ще буде матч і ми можемо взяти реванш. Ще буде важлива гра у Єревані. Попереду ще два матчі для того, щоб посісти перше місце.

- Чому замінили Степаненка у перерві?

- Він грає на такій позиції... І він мав жовту картку. Я поговорив з ним і вирішив замінити. Жодної травми немає. Не хотів, щоб він одержав другу жовту картку.

- Як прокоментуєте гру Бондаря? Чи не думали поставити на гру Кривцова?

- Дилема є завжди, але я подивився, як він грає з Матвієнком і вирішив зіграти таким складом. Все вирішує головний тренер.


- Чи це ви просили про перенесення туру УПЛ перед матчами збірної України?

- Я розмовляв про це, оскільки ми граємо не вдома. У нас у країні йде війна, ви знаєте про це? Нам потрібно провести гру, сісти в поїзд чи автобус. Уже не так, як раніше, коли ми сіли в літак і полетіли.


- Чи залишиться Анатолій Трубін у розташуванні команди?


- Я прийняв рішення, подякував йому. Він поїде на допомогу молодіжній збірній України. Також покине розташування збірної Коваленко. Йому зробили МРТ, у нього травма.

Пиздун
Думав взагалі не виражати свою сб'єктивну думку на рахунок матчу, бо як тільки дізнався про наших Азовців, то одразу взагалі забув про матч. Але є що сказати

1) Ще як тільки Петраков був призначений на посаду, я одразу казав, що це не тренер для дорослої національної збірної і у нього будуть проблеми. Я з великою повагою відношусь до нього як до людини, і з великою повагою відношусь як до молодіжного тренера. Але...його бачення футболу не працює на дорослому рівні.
2) В цьому матчі чітко було видно, що явно не вистачало Миколенка, Зінченко, Шапаренко, Забарного ну і хоча б Соболя. І замість Піхальонка краще б вже був Коваленко
3) Жашливий рівень гри від Маліновського. Я не розумію як гравець з ТОП ліги може просто пасувати супернику.
4) Думаю, що вологі мрії Берези (читай Коломойського) про продаж Довбика за якихось 15 млн - лише їх мрії. Жодного удару за матч... Це форвард на заміну.
5) Те з чого я почав...думаю, що всі помітили різницю між Модейрою та Авраамом Компунаром (при всій повазі до останнього). Питання в ідеї - як колективно відбирати м'яч, як будувати атаки, як виходити з оборони в атаку. В усіх матчах (без виключення) в цьому спостерігалась хаотичність і думки команди не видно...і це в матчі проти далеко не найсильнішої Шотландії.

Мені задється, що було б розумніше керівництву УАФ розпочати переговори з Аль-яйном і інтегрувати Реброва (іншого тренера я не бачу) до початку кваліфікаційного відбору на Євро-2024. Бо треба якась структура, стиль гри. Бо Петраков явно не вміє це робити. Тим паче, що Ребров сам в збірну проситься...це моя думка
Сховати
Владислав, з багатьма Вашим думками згоден, проте є одне але, на яке хотів би звернути: якщо ідеї тренера не працюють на дорослому рівні, то питання чому ж ми з великою повагою відносимося до роботи в молодіжних командах? Основна ідея молодіжниз збірних в чому - готувати гравців для основної команди Країни, правильно? То якщо все було супер в молодіжній команді, чоу в основній все настільки невиразно? Можливо тому, що у нас вчать різному футболу на різних щаблях професійного футболу і немає жодної стратегії розвитку укоаїнського футболу як такого?
Нажаль це стосується не тільки збірних, а й переважної більшості, якщо не всіх, професійних клубів в Україні.
Тому ті ж шотландці показали нам наш рівень розвитку, саме родвитку, футболу в Країні. І це не тільки проблема війни, яка йде майже 9 років, а проблема дитячого футболу і відстуності достатьної кількості високоякісних тренерів в дитячому та юнацькому футболі.
Я х.з., може Петракову з ними краще не говорити?
Хто взагалі сказав Бондарю, що він - футболіст?
Такого нуля в збірній давно не було.