4 вересня 2022 17:52
10

Ігор СУРКІС: "Зараз "Динамо" – це 100% дотаційний проект"

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю Tribuna.com розповів, як війна вплинула на його бізнес.


– Forbes нещодавно вважав, що Рінат Ахметов через війну втратив більше 60% статків. Як війна вплинула на ваш бізнес?


– Так вплинула, що у нас бізнесу сьогодні ні в кого немає, як на мене. Мій бізнес, як і моє життя – це футбол. Якщо ми на матчах Ліги чемпіонів чи Ліги Європи збирали якусь кількість глядачів, нам за це платили гроші та купували квитки, можна було взяти рекламодавців, продати атрибутику, то зараз цього немає. Це взагалі став 100% дотаційний проєкт. У 2014 році говорив, що Ахметов якби хотів, то міг би на підставах, які склалися, кинути клуб і не утримувати його, але він продовжує це робити навіть сьогодні.


Так, легіонери пішли. Не тому, що він їх позбувся, і не тому, що в нього закінчилися гроші. А лише з однієї простої причини – вони не хотіли грати в країні, де йде війна. Тому він був змушений продати когось, когось віддати в оренду, когось відпустити. Він перебудувався і у нього зараз українська команда. Ми перебудувалися значно раніше», - сказав Суркіс.

Зробили з Клубу офшор, лавочка закрилась!

Це народний клуб, зроби Відкрите Акціонерство, назви ціну.

Я куплю долю!
Яке воно кончене
Та бачимо,що перебудувалися,от тільки будівельники з вас херові.Ви кожен рік щось будуєте,а воно розсипається,може цемент не той берете?
Він ще до війни постійно розповідав що вкладає особисті кошти в цей дотаційний проект. Так щоб проект був не дотаційним, потрібно щоб на керівник посадах були професіонали, а не колишні кумири! Згоден що в нашій країні на квитках, фан-шопі, ТВ-трансляціях та рекламі великих прибутків не заробиш. Значить потрібно робити максимальний ухил на купівлю-продаж, як це свого часу якісно робили кроти. На це потрібен сильний селекційний відділ, спортивний директор та головний тренер. І єдина система гри, під яку підбираються тренери та гравці! На всіх рівнях ДЮСШ. А не ось це наше постійне шарахання від тіки-таки Реброва і Луческу до бий-біжи Блохіна, Хацкевича та Михайличенка.
Щось я не зрозумів, президентом якого клубу є Суркіс. Тут про кротів розповідає, до цього розповідав, яких своїх колишніх гравців повернули кроти і які вони погані були, то про бразильців кротів розповідав. Таке враження, що про справи кротів він знає більше ніж про справи ДК. Може треба про свою команду розповісти, про кадрову політику, про трансфери, про результати поточні як мінімум.
Навіщо казати брехню? Дотаційний безумовно. Але 100%? Це після того, як 2 сезони отримуються стабільно гроші за ЛЧ і продаж того ж Миколенка. Та й у цьому сезоні за прохід двох етапів ЛЧ Динамо гарантовано отримало 8 млн євро. Та у ЛЄ може отримувати гроші за очки у групі. Так, не рівня ЛЧ, але теж хороші гроші.
Сховати
Чапич, ну треба же всім розповісти, який він меценат і тільки завдяки йому Динамо існує, а те що через нього структура клубу тотальний совок починає з академії, це його не хвилює
Сховати
Artem, "тотальний совок, починаючи з академії....". А який клуб має краще представництво у збірних всіх рівнів? Чому ж інші, "прогресивні" клуби в цьому так сильно поступаються Динамо?
Сховати
Africanda-S, ну і як допомогає велика кількість збірників Динамо? Як вам гра нашіх збірників проти супротиву в ЛЧ норм? Якщо академія працювала так само як при Реброві(хоча б), ми могли мати одну з найкращих академії в Європі і нам не потрібно було в останні години тв шукати гравців
Чапич, те що приходить від УЄФА та від продажу гравців Суркис вважає що то вже його, Суркіса, гроші а не клубу, то йому на казино Монте Карло, тому так і заявляє, а клуб на його думку має фінасуватися вболівальниками. Так навіщо тоді Суркис потрібен?