3 вересня 2022 16:10
10

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Раніше у нас ніколи не було такого важкого періоду"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу із "Зорею".


- Можна сказати, що переможний гол забив вихованець "Динамо" Володимир Бражко, який перебуває в оренді. Раніше київський клуб не практикував дозволяти орендованим футболістам грати проти себе. Що змінилося?

- Я не знав, що він гратиме. Важливо, щоб Бражко грав і підвищував свою майстерність. Можу його лише привітати з гарною грою та голом. Мене більше непокоять помилки наших гравців в обороні. Це стало ключовим моментом, тому що ми бігли в атаку та хотіли забити другий м'яч. Не я займаюся орендованими гравцями. Мені потрібно займатись своєю командою.

Коли я був у "Шахтарі", то теж дозволяв деяким орендованим футболістам грати проти нас. Цього разу таке рішення ухвалював не я. Мене більше непокоїть наша гра. Було багато нервів та суєти. Це дозволило супернику організуватися та виходити у добрі контратаки, які закінчувалися голами. Бажання у наших хлопців було велике і воно навпаки їм заважало. Вони поспішали і метушилися. Плюс дався взнаки швидкий пропущений м'яч. Особливо знервованість заважала на останньому рубежі, коли потрібно було прийняти вірне рішення, щоб розкрити оборону суперника.


Перед матчем я казав футболістам, що ми проходимо через тяжкий момент. Крім невдалих результатів, з'явилися ще й травми. То Циганков вилетів, то Попов. Сьогодні вночі забрали до лікарні Вівчаренка. Усе це позначається загальному стані команди. Раніше ми ніколи не мали такого важкого періоду через поразки.

До початку єврокубків у нас було близько 21-го контрольного матчу. 18 разів ми виграли і три зіграли внічию. Ми були впевнені у своїх силах. Що трапилося зараз... Це треба пережити. Ми витримуємо навантаження, добре рухаємося, але щодо психології, то у нас проблеми. Через те, що довго не були з рідними. Є багато факторів, що створюють нервову атмосферу.

Наразі потрібно налаштовуватися на наступний матч. Готуватись до "Фенербахче". У чемпіонаті ми ще зможемо надолужити втрачені очки, а у Лізі Європи потрібно чіплятися за кожну гру. Що стосується різниці між матчами у чемпіонаті та єврокубках, то у нас багато пауз у грі. Багато разів лікарі виходять на поле. Це нервує. Нема ритму гри. У нас судді розповідають кожному гравцеві, що треба робити і чому він свистить. Цим користуються команди, які ведуть у рахунку.


Вітаю "Зорю" та її тренера з перемогою. Вони її досягли за рахунок великого бажання. Вони не давали нам багато вільних зон. Ми часто помилялися через нервозність. Можна обговорювати, який склад я вибрав, але ми граємо через три для четвертого, і мені потрібно робити ротацію. Не хочу нікого звинувачувати із тих, хто грав у першому таймі. Потрібно було робити заміни, щоб щось змінити.

Нічого дивуватись! У країні де рівень футболу досить низький (не кажучи вже про фактор війни) - команди НЕ МОЖУТЬ постійно грати на високому рівні ні фізично, ні мотиваційно. Їх можна вивести на пік фізичної форми на 2-3 матчі. Компенсуючи технічний брак вони хоча б фізично можуть переграти більш майстеровитих суперників. Потім буде спад і фізичної форми, і психологічного налаштування. Якби Динамо грало, скажімо, в англійському чемпіонаті - там кожний матч був би на високому рівні. В наших реаліях команду виводять на пік форми на серпень-вересень, щоб були хоч-якісь успіхи і щоб пройти сито відбору і потрапити у групову стадію єврокубків. Потім у вересні-листопаді починається спад фізичної готовності і психологічної. Цього року більшість динамівців виводили на пік форми до матчів збірної, матчів відбору до єврокубків. Тому і маємо зараз спад.
Вірю в команду! Все надолужать і буде все Ок! Просто дали іншим командам фальстарт :)
Сховати
Slava, абсолютно верный настрой сам по себе, но если оглядываться на уровень "стабильности"... то верить - это как ждать у моря погоды. Предпосылок для того, чтобы всё было "ок" при данных раскладах (которые уже длятся годами) просто нет. Таки да, остаётся просто верить в чудо)
Слово "команда" тоже слишком громкое для этого сходбища мажоров....
Закономерный итог деятельности передовых бойцов батальона Монако. Вместо ХОТЬ КАКОЙ ТО селекции - тратить бабло исключительно на личные цели. Думаю, у Луческу терпение сегодня окончательно лопнуло, он уйдет, подаст в отставку до завтрашнего утра. Все что мог - он сделал. И он не виноват ни в чем, только благодаря тренеру эти мажоры еще пролезли в группу ЛЕ. Наверное, сейчас придет очередной физрук, Шева вряд ли будет - он далеко не дурак, чтобы вторично испортить себе репутацию с клубом. Надеюсь, в Премьер лиге удержимся. А Днепру-1 и Заре искренне желаю 1 и 2 места в этом чемпе.
Сховати
Юрий, троль, ти для чого сюди приліз?
Сховати
dynamic1927, Юрій дав адекватний коментар,а що робиш тут ти?Аргументуй свої слова,а просто так вішати ярлики кожен може.Вони що святі і їх після таких ігор критикувати зась?
Сховати
Барабаш, "Думаю, Луческу уйдет, подаст в отставку до завтрашнего утра. Наверное, сейчас придет очередной физрук. Надеюсь, в Премьер лиге удержимся. А Днепру-1 и Заре искренне желаю 1 и 2 места в этом чемпе" - Це по твоєму адекватний коментар вболівальника Динамо??? Схоже, ти такий самий троль! Пішов геть звідси!
Сховати
dynamic1927, я на слова сопливого хлопчика не реагую,ти ще в житті своєму засраному багато не бачив,дай бог з роками,порозумнішаєш і не будеш незнайомим людям вказувати куди йти.
Сховати
Барабаш, залогінься як "Юрій" і не сили, дитинко! Якби ти знав, що я в житті бачив і що пройшов, то рот би не відкривав!
Геть звідси! Завтра в школу!
Сховати
*сміши