12 липня 2022 12:49
9

Телеканали "Футбол": тотальне скорочення штату, а може й повне закриття

Рішення Ріната Ахметова вивести свою інвестиційну компанію СКМ із медійного бізнесу стало повною несподіванкою не лише для широкої публіки, а й для топ-менеджерів Медіагрупи «Україна», до якої входять телеканали «Футбол».


За інформацією джерела Sport.ua, це рішення Ахметова «увігнало вищі чини МГУ в ступор». Щось подібне, за його словами, можна адресувати і директору ТК «Футбол» Денисову.

Телеканал «Футбол» 1/2/3 дуже розраховував на новий телесезон. Зокрема, на новий сезон УПЛ, що стартує 23 серпня. Отримати бодай частину прав із загального пакету телетрансляцій для телеканалу було завданням номер один. І, як вдалося дізнатися, переговори між УПЛ та «Футболом» з цього питання були на просунутій стадії. Але тепер, зважаючи на все, УПЛ на телеканалах «Футбол» транслювати не будуть.

З вечора 11 липня на всіх трьох телеканалах, що входять до єдиного «пулу» «Футболу», транслюються «Єдині новини». В принципі, саме в цьому немає нічого такого, адже свого контенту на каналі практично не залишилося. За чутками, редакцію «Футболу» вже давно – кілька місяців – законсервовано. Директор каналу Олександр Денисов відновив випуск власного проекту «Денисов Тайм», над створенням якого працювало кілька журналістів. Решту відпустили фактично на вільні хліби. Повноцінну зарплату співробітникам «Футболу» перестали виплачувати ще у квітні.

Зазначимо, що вже у березні-квітні відбулася перша хвиля скорочення штату телеканалу. За чутками, у липні-серпні мала відбутися друга. Але, схоже, після того, як єдиний акціонер каналу зіграв на випередження, хвиля скорочення змиє практично всіх.

Керівництво організації наполегливо рекомендувало своїм співробітникам не коментувати те, що відбувається – ні іншим ЗМІ, ні в соціальних мережах. А також рекомендувала тим, хто має можливість влаштуватися на нову роботу, негайно цим скористатися.

Інші питання – про майбутнє каналу – ігноруються. І не тому, що керівники не бажають відповідати. Просто через те, що сказати справді нічого: ніхто нічого не знає.
по факту пофіг на ці канали. те що має бути безкоштовним вони хотіли оплату. за рускім корабльом!
Замечательно! Пенисов пора идти в центр занятости становится на учёт!
Сховати
trahim, точно. А украинским любителям футбола, а их миллионы где смотреть футбол?
Сховати
glory_to_ukraine, а ці міліони вболівальників , яких ви згадали, мали змогу ( у вільному доспупі) дивитися матчі національної збірної на ахметканалах??????? !!! я вже мовчу про матчі УПЛ...
glory_to_ukraine, Setanta, Megogo, Спорт 1,2
trahim, чему радуешься, дурачок? футбол вообще пропадет с экранов или будет в стиле УТ-1 и Миколи Рябова. Хоть кто-то вкладывал в картинку и продакшн.
Сховати
сам ти дурачок....я і таких мільйони , в основному в сільській місцевості, краще будемо дивитися футбол по УТ-1 з Рябовим чи Щербачовим , але у вільному доступі, а ніж платити бабло і слухати одне жополиство проплачених шавок , які лижуть все і вюди лише одному клубу і одному пану..
ти думаєш , якщо ти живеш в місті і в тебе чудовий 4G .то в умовній Лодзянівці , тракторист дядя Вася зможе по нульовому нету дивитися матчі збірної і ЛЧ ??? Я розумію, що футбол - це бізнес, але коли грає Національна збірна чи наші клуби в єврокубках повинно це бути у вільному доступі для усіх верств нашого насення.Ось тут і буде популяризація футболу...а не зашити його кодами, заради наживи!!!
як варіант ..або у військомат!