17 квітня 2022 16:19
9

Ігор СУРКІС: "Давайте без істерики та спекуляцій"

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував розповсюджену сьогодні в ряді українських ЗМІ інформацію про те, що клуб нібито відмовляється відправляти своїх футболістів до збірної України для підготовки до матчів плей-оф відбору ЧС-2022 та Ліги націй.


- Насамперед, пропоную усім не гарячкувати, а спокійно, вдумливо та не ангажовано проаналізувати офіційну відповідь «Динамо» щодо прохання від УАФ про відрядження 12-ти наших гравців у розпорядження тренерського штабу збірної команди з 29 квітня. Там чітко та зрозуміло викладено інше бачення термінів використання футболістів столичного клубу у тренувальному процесі під орудою Олександра Петракова.

Ми обговорювали це питання з Мірчею Луческу. З висоти свого досвіду він вважає, що ігровий потенціал наших виконавців в інтересах збірної буде використано більш раціонально, якщо вони матимуть ігрову практику в рамках серії товариських благодійних матчів із топ-клубами Європи, в якій зараз бере участь «Динамо».

У мене немає підстав не довіряти своєму тренерові в таких специфічних питаннях, як умови досягнення гравцями оптимальних кондицій напередодні важливих поєдинків. У згаданій відповіді на запит пана Протасова ми дохідливо акцентували на тому, що клуб прагне забезпечити високий результат виступу збірної за участі своїх гравців якраз за рахунок можливості останніх не втратити ігровий тонус, набутий під час благодійного турне Європою. Можливо, такий підхід комусь не подобається, але він однозначно спрямований на підвищення боєздатності динамівців, яким випала честь захищати синьо-жовті кольори головної команди країни.

Тому я не бачу жодних проблем, якщо 12 гравців «Динамо», котрих викликано до збірної, прибудуть у розпорядження тренерського штабу Петракова у термін із 23 травня, згідно з Регламентом ФІФА зі статусу і трансферу гравців. При цьому я закликаю футбольну спільноту до взаємоповаги та здорового глузду. Давайте створимо для національної збірної максимально сприятливі умови підготовки – без істерики та спекуляцій.
От чесно, не знаю як краще, але, по перше, чого то Луческу має вирішувати, що краще для збірної України? В збірній є тренер. А Луческу після останніх зашкварів взагалі виглядає дуже сумнівним персонажем. А по друге, з якими то топ клубами Динамо має грати? Аустрія, Базель, Левські, ага, якраз топ клуби.
Сховати
Nana, Луческу хоче віддати гравців в кращому ігровому тонусі.. не треба шукати того чого немає..
Сховати
iceman, ситуація в якій опинився наш футбол зараз, м'яко кажучи не стандартна. Але оскільки в ніяких офіційних турнірах Динамо не бере участі, то з огляду на ситуацію, саме Петраков має вирішувати де і коли збирати гравців збірної, які не задіяні в офіційних іграх. Бо Петракову, а не Луческу відповідати за результат. Тому якщо Петраков вирішить, що динамівцям краще в товарняках за клуб грати, хай грають, а якщо вирішить, що йому динамівці в збірній треба, то вони мають їхати в збірну. Петраков несе відповідальність за майбутній результат в офіційних матчах. Тому не Луческу тут щось має вирішувати.
Основная задача благотворительного турне ДК это сбор денег для миллионов нуждающихся украинцев. Как по мне, если эти средства помогут кому то купить еду, лекарства, одежду то это важнее всяких отборочных матчей сборной
Сховати
MarcoV, благодійні матчі проти таких топ клубів як Аустрія, Базель, Левські можна зіграти і без збірників.
Сховати
Nana, А хто грати буде без легіонерів і збірників? U-19? Кому це буде цікаво?
Сховати
Cossack 1927, та наче у матчів благодійна мета, тому з Левські чи Аустрією можна і молодіжкою зіграти.
Будь-яка гра краще, ніж тренування. Якби у збірної теж був би графік матчів, немає ніяких питань. Але поки що є лише прохання до УЕФА організувати таке турне. Тому я підтримую рішення керівництва "Динамо".
Ми вже бачили на результати отих всіх таборів. І при Фомі, і при Шеві. Може годі вже?!