8 квітня 2022 19:00
9

Журналіст: "Якщо совість є, то зараз Офіс президента має провести перевірку та повідомити, де був Бурба і що робив із 24 лютого"

Відомий журналіст Юрій Бутусов у своєму Facebook поділився думкою щодо ситуації з екс-начальником ГУР Василем Бурбою.


- Виникло враження, що вони нічого не забули та нічому не навчились. Я не хотів це починати, але коли влада бреше проти людей, які казали правду та захищали та захищають державу, то мовчати не можна.


Із здивуванням побачив у новинах заяву радника офісу президента що єкс-начальник ГУР МО Василь Бурба ніби знаходиться у Дубаї за кордоном під час війни.


Адже Бурба, який звинуватив перед війною керівництво ОП у наявності російської агентури та зливі спецоперацій ГУР МО, з 24-го лютого в Україні вступив до ТРО Києва, і у складі зведеного загону, приданого одній з військових частин, діяв на напрямку Ірпіня та Лютежа. У складі його підрозділу - двоє загиблих та четверо поранених. Тобто ОП свідомо оббріхує людину, яка на відміну від усіх співробітників ОП брала участь у бойових діях. Перевірити, що Бурба в Україні і не тікав не складно.


Я не хотів це писати зараз, але все в чому звинувачував Бурба владу перед війною повністю підтвердилось. Керівництво країни внаслідок отримання хибної розвідувальної інформації не готувало країну до війни, не провело ні збори ТРО, як це було у квітні 2021-го, ні збори оперативного резерву, який мають збирати раз на рік, і навіть вводило громадян в оману роповідаючи, ніби війну вигадують на Заході і у травні ми усі будемо спокійно їсти шашлики. Деж ваш начальник комітету по розвідці Руслан Демченко, чому його не помітно, як там його друзі у Москві, чому він ввів в оману країну про російський напад? Чому керівництво не надало наказ про підрив мостів через Чонгар, які були підготовлені до підриву у будь-який момент? Чому не розгорнули значну частину військ на напрямках ударів противника, що призвело до захоплення ворогом без бою Мелітополя та Бердянська та швидкого оточення Маріуполя? Де ваш член політради Слюсарєв, який втік в Росію 18 лютого, хто коли розкаже, які на нього будуть санкції, чи він занадто цінний? Де вами призначені генерали Наумов та Криворучко, чому того, хто кришував три останніх рок контрабанду, ви позбавили лише звання, тому що він втік з краіїни, але не видали ордер на арешт? Хто допоміг втекти з центру Києва куму Путіна Медведчуку, та скільки полонених змогла б виміняти Україна на Медведчука?


Тому сидіть там в офісі та думайте, що кажете, вішайте собі звання та медалі за сидіння у кабінеті, але не ганьбіть країну принизливою брехнею. Люди воюють, підтримують владу та б'ються за державу, а не за ваші балакучі язики, які так часто змінюють напрямок руху, і від "всеосяжного перемир'я" та муркотіння з Путіним та Козаком раптом перефарбовуються на патріотів.


Якщо совість є, то зараз Офіс президента має провести перевірку та повідомити де був Бурба та що робив з 24 лютого, і дати оцінку заявам свого співробітника. Якщо совісті нема, значить нічого ви не зрозуміли, і залишаєтесь флюгерами.

Нічому історія не вчить людей, а тим паче коміків… у них з історією проблемки. Бєрія, 1937-1939 рр., повна зачистка досвідченого військового керівництва, початок війни, шаленні втрати…
Ну, 73%-ам на це насрати. Там Найвеличніший Бубачка та бубачка-лайт Арєстовіч
Сховати
Кепа, заспокойся вже! Шоколадний барига буде сидіти за Іловайськ і Дебальцеве, які забрали тисячі українців, за здачу Криму, за те що розікрав Україну, за держзраду!
Сховати
dynamic1927, а парашний зелений клоун за Бучу та інші міста?
Сховати
Кепа, у тебе потрошенко головного мозку!
Сховати
dynamic1927, сам придумаєш, яка у тебе ЗЕбілізація?
Сховати
Кепа, відкрию тобі секрет - я за Зеленського не голосував! І у мене ідолів немає, на відміну від вас - порохоботів, тому що я вмію думати і аналізувати! Це ж ви собі створили ідола, хоча навіть не можете пояснити за що!
Сховати
dynamic1927, побільше знаків оклику
Сховати
Кепа, нема що сказати? До речі, Медведчука в політику вивів твій бог - Петро! І за це він теж відповість!