6 лютого 2022 22:42
7

Стало відомо, скільки "Шахтар" отримав від "Сарагоси" по боргу за Матузалема

Влітку виповниться 15 років, як склад «Шахтаря» фактично самовільно покинув бразильський півзахисник Франселіно Матузалем, котрий незабаром після цього підписав контракт з іспанською «Сарагосою».

Суперечка між «гірниками» та арагонцями перейшла у судову площину, де українці довели свою правоту і рішенням Федерального трибуналу Швейцарії отримали можливість вимагати компенсацію з «Сарагоси» у розмірі 13,5 мільйонів євро.

Проте справи у «Сарагоси» за цей період пішли дуже погано. Нині арагонський клуб виступає у Ла Лізі 2, де бореться за можливість не вилетіти до нижчого дивізіону.

Через економічні проблеми, які лише посилилися коронавірусними обмеженнями, минулого року «Сарагоса» домоглася перегляду відстрочки платежів за боргами перед кредиторами до 2031 року. Крім того, у 2020 та 2021 роках арагонці нічого не платили по боргам, посилаючись на ті ж серйозні економічні проблеми, спричинені пандемією.

На даний момент, з урахуванням усіх списань та зменшення боргових зобов'язань, «Сарагоса» має виплатити «Шахтарю» за Матузалема лише 4,7 мільйони євро. Але «гірники» лише двічі дочекалися реальних грошей від іспанського клубу – у 2018 та 2019 роках. За цей період «Сарагоса» перевела на рахунки «Шахтаря» сумарно лише 332 тисячі євро, які є поки що єдиною компенсацією, отриманою українським клубом за втечу свого хавбека.

Нинішнього року, як очікується, «Сарагоса» виплатить усім своїм кредиторам 2,47 мільйони євро, і частина цієї суми також має дістатись «Шахтарю». Насправді закрити «справу Матузалема» український клуб, з урахуванням ситуації, що склалася, зможе не раніше, ніж через майже чверть століття після втечі бразильця – у 2031 році.

Де ж байки про фантастичний менеджмент шахти? Де ви, люди?
Сховати
dynamic1927, якщо по таких випадках виносити загальну оцінку, то жоден клуб має незадовліьний менджмент. Можна і Бернарда згадати та подібне. Подивіться на інший бік роботи кротів, на гравців, яких продавали за десятки мільйонів в гранди європейські, подивіться на їхню роботу з вболівальниками. Тільки запекла упередженість може завадити бачити реальний стан справ, і вона аж ніяк його не змінить.
Сховати
Буковина, Дуглас Коста,а не Дієго Коста.....
Сховати
Вибачаюсь, не туди коментар відправив.....(((((((
Буковина, ключове слово "продаваЛИ". Де ж цей менеджмент, після відходу Луческу? З лохметівськими мільйонами і я зможу по 20 млн. тратити на гравця. Де ж продажі по 20-40 млн???
dynamic1927, Ну такое, Фернандинье, за 40 лямов ушел в МанСити, Виллиан транзитом правда, но в Челси, Диего Коста, в Юве, и все не меньше 30-40 лямов евро. + Тейшейра за 50 в китай, рекорд кстати ЧУ
Сховати
Суповой набор, це було при Луческу і це були гравці, яких виховав Луческу, і як показує час - це не заслуга менеджменту, а саме румуна. Як інакше поянити, що після того як він пішов вихідних трансферів (20-40 млн) немає?