25 грудня 2021 10:50
27

Олександр РИКУН: "Перехід Довбика в "Динамо" стане помилкою"

Поки в українському чемпіонаті пора відпусток, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-Лігою. Але потрібно, відзначити, що все це — на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі.


Взяв участь у цій рубриці колишній півзахисник Дніпра, Металіста і збірної України Олександр Рикун.


- Олександре, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Думаю, Шахтар. Як показує практика Мірча Луческу вводить до складу молодь. Не виключаю, що хтось із досвідчених виконавців покине команду. У гірників новий тренер і, як мені здається, більше мотивації, адже в минулому сезоні вони програли боротьбу за золоті медалі. Тому на даний момент віддаю перевагу Шахтарю.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Дніпро-1. Дніпряни були на порядок стабільнішими за своїх конкурентів. Більш того, вважаю, що у Зорі і Ворскли не буде на це шансів.


- Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Важко сказати, оскільки ще відкрите питання по Десні. Чи будуть вони взагалі виступати. Але якщо говорити про чисто спортивну боротьбу, то, думаю, в числі цих команд будуть Маріуполь, Чорноморець, Львів і Рух.


- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?


- Не можу не назвати Артема Довбика, який виріс за ці півроку, точніше, зробив хороший крок у своєму професійному зростанні. Нападник змужнів, потужний, настирливий з хорошим ударом. Але, на мій погляд, його перехід в Динамо буде помилкою…


- Що скажіть про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Зростання я поки не бачу. Може, десь шикуємося потроху, але знову ж таки, поки все слабо. Так, є надія на те, що незабаром Динамо і Шахтарю складуть конкуренцію той же Дніпро-1, якісь рухи почалися в Одесі. Металіст вийде в Прем'єр-лігу. Можливо, ще з'явиться пару серйозних команд. Будемо сподіватися, що все повернеться, як було раніше, тоді і в єврокубках ми зможемо бути не тільки хлопчиками для биття…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК

Понимате, тут главное психологический момент. Сейчас в Днепре-1 он номер один - практически безальтернативный вариант - ошибаешься, или проешь момент - всё равно ты в след матче выйдешь железно в основе и будешь иметь снова право на ошибку.... попадая же в Динамо - он посути лишится права наошибку, какждый промах, каждый безрезультативный матч будет значить, что завтра на твоем месте выйдет условный Беседин, Рамирес, Кулач, Гармаш.... Понимате мы уже такую историю проходилс тем же Яремчуком, который прекрасно смотрелся в Александрии будучи там безальтернативным имея право наошибку и так далее, но вернувшись сюда он условно попал под психологический каток, раз промазал, два промазал ..а ту вышел Беседин раз забил, два как песик в отборе, лучший разрушитель...и всё .... лишь только в Бельгии получив доверие тренера иПРАВО нОШИБКИ он снова воспярл и окреп. Сечас мы видим что просиходит с Супрягой, котрый потенциально сильнейший нап Украины, но психологически ему здесь тяжело, ведь его выпускают на матч-два и ждут чуда, кучу голов и 100% реализации моментов... а бывл сезон когда он вернувшисьв днепрк Диме михайленко получил ПОЛНОЕ доверие и там он забивал и был лучшим бомбардиром и нам ложил хетттрик ........ я думаю, что у нас они ломаются психологически, кто справляется с этим давлением - то играет, а кто сомневается, менжуется - не может выбраться и психологичкеской я мы и выиграть конкуренцию....БОЮСь даже если мы и купим Довбыка - он психологически ту сломается и превратится в Супрягу номер 2
Сховати
Спасибо, спасибо. ))))))))))))))))))))
Супряга играл постоянно у Луческу, но в тягомотине Луческу он закономерно увяз. То же ожидает и Довбика, но, кажется, он это понимает.
Один из примеров Швед из Карпат, был в Севилье, Селтик, сейчас Мехелен, в свое время был выбор Селтик или Динамо, чем то напоминает ситуацию Довбыка, оба были в Европе в молодом возврасте Севилья Швед, и Мидтьюланн Довбык, не пошло, вернулись на родину, снова заиграли, и стал выбор Европа или Динамо, Швед выбрал Селтик, и снова потух, аренда Мехелен, сидит на банке, и теперь у Довбыка такойже выбор Динамо или Европа (Германия, Италия), что он выберет, очень интересно))) Но скажу одно, для того чтоб что то выбирать, нужно знать свои силы, и к чему ты стремишься, иногда лучше быть 1 в деревне, чем посредствоностью в городе. Например Лунин выбрал Реал-денги, престиж, и валит свой талант. Но детям потом раскажет я был игроком самого Реала. Другой случай Яремчук, он проиграл конкуренцию в Динамо, и был зол на весь мир, поехал и доказал, что кто то был неправ. Но как показывает жизнь, для хорошей карьеры футболиста, просто нужно найти свой клуб, Шевченко, Месси, Левандовски, Ширер, Бекхем, и так далее.
Для Довбика при наявності можливості грати за кордоном в хорошому чемпі в команді, не нижче міцного середняка, карще грати за кордоном. Для кар"єри. У нас для його перспектив лише два колуби - ми і кроти. А парктика показує, що це може бути золотою кліткою (Миколенко - приємне виключення).
Для нас було б краще, я впенвений, нападник для нас потрібен зараз, як повітря. Якщо ми не виграємо чемп, то це буде одна з головних причин. Тому я б хотів його бачитив нашій футболці. Але для нього самого (і для збірної) краще все ж таки за кордон.
Мля...одни "Ванги" кругом!!!!
Сховати
По поводу Вашей иронии, еще раз отсылаю Вас к тому, что написал в день назначения де-дули. Почитайте и продолжайте иронизировать.
Сховати
Periwinkle, де можна ознайомитись з текстом?
Сховати
Vit Fed, будь ласка. Це відразу після призначення.
https://www.dynamomania.com/blog/540559-%3C%3Cdinamo%3E%3E-kiiv-13051927---23072020
А це через півтора тижня продовження.
https://www.dynamomania.com/blog/542177-%3C%3Cdinamo%3E%3E-pislyamova
Я писав про імовірну стабілізацію гри і стелю, в яку упреться Луческу. Те, про що зараз говорять, що з цими футболістами...
Довбик в этой тягомотине? Это способ загубить хорошего футболиста.
Сховати
Саме тому до кротів він і не піде, щоб не ставати Матузелемом №2
Сховати
Буковина, та київська нинішня кротівня принципово така сама. ГОолвний кріт - у Києві зі своєю ідеологією.
Сховати
Ааааааааа, я зрозумів, про що Ви - повернути Хаца або Міху, вони і результат давали, і гра була видовищною.
Сховати
Буковина, неа, не понял. вернуть надо Футбол. но это не при этих даунах будет.

вон МЮ взяли и пригласили последователя ВВЛ. но для этого ж надо думать головой, а не только есть ею...
Сховати
А що потрібно, для того, щоб повернути Футбол? В про те, щоб грали, як при Лобановському? Нпаркилад, футбол Гварідоли (Моурніью) відрізняється від футболу Лобановського, то це теж Футбол чи ні?
Хто на Вашу думку конкретно зараз демоснтрує Футбол, який би Ви хотіли бачити в Динамо?
Всі ми хочемо яскравий, виджовищний, домінуючий, переможний фтубол у виконанні нашої команди. Як забезпечити це на парктиці? Скільки це коштує і хто за це практично в реальності буде платити?
Зовсім не розумію людей, котрі критикують Луческу. Він родить маскимум з того, що є, без нього було б тільки гірше.
Лозунги проголошувати ми всі можемо. Критикувати теж. Вимагати. А давайте відштовхуватись від реальності.
Сховати
Буковина, я вже про це писав. Якісний футбол це набір різних тактик. Але коли говорити про домінуючу тактику - у світі протиборство двох. Із акцентом на техніку і дрібний пас - і з акцентом на атлетизм і вертикальну гру. Лобановський застосовував різні, але акцент робив на першу. І з Максимовим, Михайленком, Косовським, Волосянком, Хацкевичем декласував технарів Рівалдо, фігу та інших - 0-7 у двох матчах. Нинішня Барселона анітрохи не сильніша як мінімум, ніж та. Півзахист нинішній (це основа команди) з Циганковим, Шапаренком, Буяльським поступається колишньому? Поетнціально він сильніший. Чи Волосянка будемо порівнювати з Миколенком. Будли два молоді перспективні форварди, але це вишенька на торті. Вони завершували те, що створював півзахист, п івзахист перегравав суперника. От і все з приводу того, що, як Ви кажете, Луческу робить максимум. Він робить масимум у безперспективній і шкідливій для Динамо моделі гри. Шкода, що не має змоги побачити максимум цього складу з Лобановським.
Сховати
Мінусівщикам: продовжуйте мінусувати й далі і насолоджуйтесь 1-11 і надалі.
Сховати
До речі, я не мінусував, хоча не погоджуюсь з Вами.
Мені здається, ми зовсім по різному бачимо ситуацію. Я кажу про реальність, як вона є, а Ви про мірії. Давайте практично: Вит впевнені, що теперішній склад у нас не поступається умовно назву "зразковому" (при Лобановському). То чому ж тоді результати у нас гірші? Назвіть, будь ласка, хоча б головні пункти комплексу причин, і головне - як їх змінити ПРАКТИЧНО?

Якщо Ви 1-11 за всі ігри в группі, то я міг би нагади, що це не Яблонці, Мальме чи Копенгагени з Янг Бойзами.
Сховати
Буковина, я б не образився, якби Ви мінусували. Мінусування - це значить незгода. Хоча, можливо, не тільки незгода, бо я з Вами не погоджуюсь, але з поваги не мінусую, просто аргументую. :)
Я ж якраз пишу про реальність, намагаючись окреслити альтернативу. Причини є об'єктивні. Падіння рівня ЧУ, фінансові можливості Суркісів скоротилися за нової політичної ситуації, загальна криза в державі. Але фінансові можливості і раніше не були співмірними із ресурсами суперклубів, але ці клуби долали. Рівень чемпіонату - це серйозний мінус, тому нинішнє завдання: гартувати команду в єврокубках. Бачимо результати там. Але основні причини - не об'єктивні, а суб'єктивні: це зміна принципів команди: спроба перебебити суперника на його полі, де він завідомо сильніший. Це гра з гіпертрофованою компактністю, це ставка на дрібний часто поперечний пас, це майже повна відмова від колективного пресингу, це практина відсутність агресії і силової гри. Ну хіба не видно, що не вийде Динамо грати у стилі Барселони, хай навіть цей стиль вигадав сам Луческу, як він твердить!
Periwinkle, якщо коротко - немає у нас "лобановських" вже не буде
Так, я вважаю, що нинішній наш півзахист поступається минулому.
До рчеі, зверніть увагу, що ми навряд би говорили про Шапаренка і Буяльського, якби не Луческу. (Ви б могли подумати про Гармаша два роки назад, який грає у ролі форварда? І хто це зробив?)
Луческу робить максимум з того, що є. Ми можемо мріяти про нових шевченків і белькевичей, але мрії на полі не грають. Я б хотів, щоб ми розривали барси з баваріями, але для цього потрібен ресурс, який за межами реальності (я не тільки про фінанси)
Мені побався футбол Реброва, мені подобався його підхід. А чому у нас немає Реброва? Тому що для його подальшого прогресу з командою потрібно було трохи змінити реальність - когось позбутись, а когось придбати. Відхід Реброва яскрава ілюстрація того, що ми можемо лише мріяти про щось краще (і це з урахуванням того, що в його розпорядженні ресуср був більш широким)
Сховати
Буковина, індивідуально кожен з нинішніх перелічених гравців сильніший за Хацкевича, Максимова чи Михайленка. Гусіна ще можна додати: класний футболіст, але технічно не віртуоз. Усі вони брали тим, що за Лобановського Динамо відповідало своїй назві: це була атлетична команда, яка нав'язує боротьбу супернику, а не стоїть по зонах і пасивно зустрічає його, як при Реброві і Луческу. Лобановських не буває у множині, але є його принципи. Ні гравці, ні нинішні (і колишні) тренери, ні дописувачі Динамоманії, як я переконався, не читали книгу Базилевича. Мої опоненти тут навіть хизувалися своїм невіглаством. Ці принципи - не гарантія успіху, але необхідна передумова.
Щодо Гармаша. Хто - питаєте ви? Так я раніше про це писав. Про це - про те, що це гравець, потенціал якого тренери не в змозі розкрити. Ви пишете, що Луческу розкрив. Вам не здається, що Гармаш на позиції форварда - це дурня і безпомічність Луческу, котрий дав маху, цілий рік маринуючи швидкісного Супрягу в грі з дрібним пасом і чистими м'ячами? Тепер від безвиході, маючи цілий штат закуплених форвардів (їх не могли купувати без згоди головного тренера, а якщо купували без згоди, то тим гірше для такого тренера), він ставить Гармаша, використовуючи його величезний потенціал відсотків на 50. Коли дописувачі Динамоманії ганили Гармаша і Буяльського, я писав, що це класні гравці, як завжди, залишаючись у мінусі.
І про відхід Реброва. Це свідчення того, що гра за хибною моделлю з багатоходовими комбінаціями від штрафного майданчика до свого воротаря - шлях у безвихідь. Цей шлях триває, але вже не з колишнім славним динамівцем, а з аморальним прибульцем із Шахтаря. І ремствування про те, що в нього немає гравців, що він досяг максимуму триватимуть. Не знаю тільки, чи перевершить він свій антирекорд за всю історію Динамо: 1-11.
всё верно ..только Ребров-Рауль Р вместе делали команду и игру...также как и в сборной Шева и его итальянцы...
Сховати
Oskar, каждый тренер делает команду и игру, вопрос - какую?
Буковина, всё верно.. поддерживаю! одни слова не делают погоды
Буковина, я таке писав. Не приписуйте мені своє. Хацкевич попрацював невдало. У Михайличенка нема підстав говорити про результат: він надто мало працював. Завдання вийти в кваліфікацію виконав. У крота взагалі завдання не було жодного: барин-містер прийшов, хай робить що хоче. Уже почалися традиційні відмазки...
Сховати
Вибачте мій сарказм, якщо Він був не зрозумілий. По суті відповів вище
в Бермудском треугольнике пропадают все хорошие игроки...