24 листопада 2021 13:49
5

Блогер про матч "Динамо" з "Баварією": "Чим далі, тим чіткіше починаю розуміти смакові переваги громадян країни, радянської (до мозку кісток) її частини"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі аналізує гру "Динамо" в матчі з "Баварією"


Динамо 1:2 Баварія
xG графік

Чим далі, тим чіткіше починаю розуміти смакові переваги громадян країни, радянської (до мозку кістки) її частини. Ось на такий "щирий футбол" є попит, такий приходить у снах.

За ручку з "щирим футболом" прийшли і 7 (!) контратак Баварії. Стільки ж ми пропустили і в матчі з Чорноморцем. Правда, одесити не вичавили з них жодного удару, а у Баварії їх 2.

У минулій ЛЧ Динамо пропускало по 1.56 контратак суперника, тут ось відразу 7 (наш рекорд двох останніх розіграшів).
У цьому євросезоні показник злетів з 1.56 до 4.2 допущених контратак.

Такий розклад чимось нагадує петрабол. При ньому наша команда вкрай вразлива в обороні, але тільки так у нас з'являються хоч якісь моменти. У порівнянні з першою нашою грою, то ми додали в 5 спробах входження в штрафну (до 24), а Баварія, навпаки, втратила в 5 (до 37).

Баварці хвилин 15 освоювалися на трохи засніженому полі: на старті матчу у них найвища частка довгих передач за перші 75 хвилин гри (8.99%). Для порівняння з 16' по 75' хвилину частка лонгболів всього 4%.
Але навіть у такій кондиції ми не можемо стримати Баварію.

Що сталося після голу Левандовські - вже історія. Грали вони за рахунком або акумулювали енергію (лавки немає через COVID) не дізнається ніхто. Ми себе можемо балувати думками, що пропустили тільки 11 ударів після 22 в Мюнхені.

За матч біля наших воріт 3 моменти з позначкою big chances. Напевно, це успіх:
- гол Левандовські (0.25 xG)
- удар Комана (35', 0.29)
- гол Комана (0.26)
3 було і в Мюнхені, пенальті виносимо за дужки.

7 з 11 ударів Баварія завдала в першому таймі, що дозволить фанатам "грали за рахунком" ширше відкривати рот.

Симуляція ударів малює 44% переможних сценаріїв.
Динамо перемагає в кожній четвертій-25%.
31% симуляцій закінчується нічийним результатом.

Якщо викинути з вибірки гол Левандовські, то картина вирівнюється:
- 34% на перемогу Баварії
- 33% на нічию
- 32% на перемогу Динамо
Але в житті це так не працює, ми не змогли запобігти той удар і гол.

У разі призначення пенальті на Буяльському ймовірність нашої перемоги могла б зрости до 50% (27% нічийний результатів і 23% поразок). Але це теж здебільшого фантастика: Баварія адже могла інакше зіграти, відреагувати.

Ймовірності результатів:
- нічия в 30.4% симуляцій всіх ударів
- перемога Баварії в один м'яч-27.86%
- перемога Динамо в один м'яч - 18.73%
- перемога Баварії в два м'ячі-12.36%
- перемога Динамо в два м'ячі-5.39%

Знову у нас з'являються моменти тільки в заключні 15 хвилин гри (+ компенсований час). По п'яти матчах:
- 1'-15' - 0.05 xG за матч
- 16’-30’ - 0.08
- 31’-45’+ - 0.06
- 46’-60’ - 0.04
- 61’-75’ - 0.10
- 76’-90’ - 0.35


Першу годину ми моментів не створюємо! Смішно виходить: у нас більше гостроти від ударів за останні 15-18 хвилин матчів, ніж за всі 75' хвилин до того...

Вчорашня гра перша в цій ЛЧ, коли ми перевершили суперника в втратах (зазвичай у опонентів більше від 1 до 9, що логічно бо вони частіше володіють м'ячем).


Вчора на 74 втрати Баварії, ми відповіли своїми 95.


І якщо 14 втрат Буяльського це нормально для гравця атаки, як 11 втрат Шкуріна за тайм. Але ось 11 втрат Сироти, в т.ч. 3 ударні - це не круто...


А этому скрытому кротику не понравился такой футбол... Это понятно: не ровен час и с шахтой так играть начнут! Ахметка будет не доволен...
Ну і при чому тут заголовок?
Тут все просто. Бавария быстрее и умнее играет, даже в полурасслабленном состоянии. Поэтому нам, чтобы иметь возможность забить - надо рисковать и использовать зоны, что мы вчера и пытались сделать. Когда мы в ЛЧ играем в футбол, на который онанирует Смоловой, то отсиживаемся в обороне и не можем даже центр поля перейти
Сховати
Kilroy, 100%! Вчера играли в футбол, а не поставили автобус, отсюда и потери. Все логично. А Сирота, кстати, вчера очень понравился.
Kilroy, абсолютно верно !