14 листопада 2021 08:13
7

"Він може зачахнути в "Динамо". Йожеф Сабо висловився про можливий трансфер Миколенка в "Дженоа" і ситуацію в "Динамо"

В італійській пресі з'явилася інформація, що Андрій Шевченко має намір придбати в Дженоа лівого захисника Динамо Віталія Миколенка.


Редактор FanDay.net обговорив можливий трансфер з відомим тренером і футбольним експертом Йожефом Сабо.


Якщо Суркіс не піде на поступки, то Миколенка буде психологічно вбито


- Йожеф Йожефович, як ви вважаєте, чи правильно відпускати Миколенка з Динамо?


- Наскільки я знаю, Шевченко хоче купити не тільки Миколенка, а й Зінченка з Манчестер Сіті і Ярмоленка з Вест Хема. Що стосується Миколенка, то він повинен рости. Віталій - талановитий футболіст. У нього хороші фізичні дані.


Він може потрапити в Дженоа під свого тренера, який буде йому довіряти. Тоді він виросте як футболіст, тому що в Динамо може зачахнути. Динамо зараз сідає. Луческу вичавив з хлопців дуже багато і більшого вже дати не може. Тому у Динамо буде десь спад.


Звичайно, Динамо має відпустити Миколенка. Правда я ще не знаю, яку суму за нього захоче отримати Суркіс.


- У пресі пишуть, що 20 мільйонів, але Дженоа вважає цю суму завищеною і намагається сторгуватися.


- Звичайно це багато для такого молодого футболіста. Я думаю, що Миколенко коштує десь 10-13 мільйонів. Якщо Суркіс не піде на поступки, то хлопець буде психологічно убитий. Він сам хоче піти в Італію. Миколенко вже говорив з Малиновським. Йому всі кажуть: "Якщо тебе беруть - йди". В італійському чемпіонаті - хороший футбол.


Шевченко може зробити з Дженоа команду, яка буде в п'ятірці італійського чемпіонату


- Доріс Миколенко на даному етапі своєї кар'єри до Серії А?


- Він може там грати, хоча в Серії А грати важко. Італійський чемпіонат не грубий, але дуже жорсткий. Там не дають вільного простору, дуже багато боротьби, жорстко грають один в один. Чи зможе він? Я думаю, якщо Шевченко бере Миколенка, значить він йому вірить і буде ставити в основний склад.


- Як ви вважаєте, Дженоа - це рівень Миколенка?


- У Дженоа прийшли американські мільярдери і Шевченко пішов туди, розуміючи, що в клубі будуть гроші. Він купуватиме не тільки Миколенка, а й інших висококласних футболістів за будь-яку ціну. Зінченко адже теж буде не подарунок, якщо його відпустить Манчестер Сіті. Він коштує хороших грошей. Але раз у Дженоа є гроші, то Шевченко може зробити команду, яка буде в п'ятірці італійського чемпіонату. Тільки так! Тому що з цією командою, що є сьогодні, вони нікуди не дінуться. Дай бог, щоб виповзли з 17-го місця.


- Як ви думаєте, крім Миколенка, якщо в чемпіонаті України футболісти, які відбулися для Серії А?


- Поки не бачу. Єдиного, кого можу назвати, це молодого центрального захисника Забарного. Він непоганий хлопець і росте, але десь вже зупинився. Це все тренерська задумка і робота, тому що Луческу вичавив з футболістів все, а потім може сказати: "Вибачте, не виходить. До побачення".


Коли я говорив з Шевченком, то він одним оком дивився на Мілан


- Як, по-вашому, зробити струс в Динамо?


- А як її зробити, якщо Луческу не може? Він проводить ті ж тренування, але ми бачимо по грі Динамо, що футболісти несвіжі. Це говорить про те, що нашарувалася фізичне навантаження, хлопці не встигають відновлюватися, звідси йдуть травми, як у того ж Миколенко. Через це багато гравців Динамо просто пропало. Той же Шепелєв взагалі пропав. Караваєв, який раніше носився по полю - вже не той. Можна ще багатьох назвати.


- З форвардами у Динамо біда.


— Да. Але тут ще багато залежить від того, що фланги погано працюють. Якщо Циганков грає праворуч, то все одно, як тільки отримує м'яч, зміщується в середину, щоб лівою ногою вдарити по воротах. Коли праворуч грає Караваєв, то він з флангу робить передачі, а це хліб для такого центрального нападника, як Гармаш, який скрізь лізе. Ось він і позабивав.


- Як ви вважаєте, для Зінченка і Ярмоленка перехід в Дженоа був би правильним розвитком кар'єри?


- Думаю, що Шевченко створить хорошу команду. Він ще купить італійців, може з Інтера когось. Шевченко взагалі збирався в Мілан. Коли я з ним говорив, то він одним оком дивився на Мілан. Але Мілан під керівництвом Піолі йде зараз на першому місці в Італії, а тут місце в Дженоа звільнилося. У нього була розмова з керівництвом Дженоа, щоб купити півкоманди. Він прийшов під проект, інакше б він не погодився очолити клуб. Адже з такою командою, як сьогодні, він далеко не піде.


- А Шевченко взагалі готовий до роботи тренером у Серії А?


- Не можу відповісти на це питання. Треба спочатку подивитися. Шевченко каже, що готовий. Він провів в Італії багато років, у нього хороші помічники, з якими він радиться, а до Нового року будуть нові футболісти. Готувати команду він вміє. Так що у нього повинно вийти. У всякому разі, я буду за нього вболівати. Також, як і за Реброва, якщо він прийде в збірну України. Це мої люди.


Когда читаешь мысли действующих или бывших футболистов, понимаешь, что такое недостаток классического образования и какова может быть степень глупости или старческого маразма.
Для всіх сторін буде тільки плюс, якщо Миколенко перейде в Дженоа
як можно зачахнути ще не дозрівши
як можно зачахнути щу не дозрівши...
як можно зачахнути ще не дозрівши...
Він уже зачах. :(
Грати в Серії Б таке собі задоволення для Миколи.