8 вересня 2021 11:54
10

Олександр ПАЛЯНИЦЯ: "Не розумію, навіщо дозволили групі гравців покинути збірну"

Національна збірна України з футболу сьогодні завершує вересневу серію міжнародних випробувань: після поєдинків з Казахстаном і Францією в межах відбірного циклу чемпіонату світу синьо-жовті проведуть товариський - з Чехією, пише zbirna.com.


- Я мав на думці, що якщо з Казахстаном і Францією наші наберуть чотири очки, то це буде прекрасний результат, - бере слово Олександр Паляниця. - На жаль, не вийшло, хоча за кількістю створених гольових моментів в Нур-Султані наші явно перевершили господарів, але примудрилися в компенсований час втратити перемогу.


- На ваш погляд, це був просто нещасний випадок, або казахи все ж заслужили свій другий гол?


- Всього потроху... Однак не може не турбувати, що вже не вперше українській збірній не вистачає концентрації на останніх хвилинах і як покарання - втрата цінних очок.


- З Казахстаном відбувся дебют нового головного тренера - Олександра Петракова. Давалася взнаки його рука?


- Швидше, ні... Хоча якби все закінчилося другим забитим м'ячем Данила Сікану, який вийшов на заміну, то більшість експертів співали б дифірамби Петракову. Однак не так сталося як гадалося, все змазала кінцівка поєдинку, коли в останній атаці господарі врятувалися від поразки.


- У наступному матчі, з Францією, Петраков не побоявся грунтовно змінити склад...


- Не думаю, що Петраков цим прагнув довести, що незамінних в збірній немає, скоріше, він підбирав виконавців під свою схему гри. І оскільки чемпіонам світу українці не програли, то Олександр Васильович не помилився зі складом. І, на мій погляд, в поєдинку з французами вже відчувалася режисура нового керманича, коли при розстановці 5-4-1 акцент робився на атакувальні дії флангами. Збірна України дуже сильно провела перший тайм і в цілому була ближче до перемоги.


- До речі, як вам вибачення Петракова перед Русланом Малиновським за те, що тому не знайшлося місця в старті?


- Мені це взагалі незрозуміло. Які тут можуть бути вибачення? Адже, в першу чергу, тренер відповідає за результат, і йому все вирішувати. А гравець своєю майстерністю повинен доводити, що гідний більшого.


- Після поєдинку з Францією з'явилася впевненість, що Україна ще може зачепитися за друге місце в своїй групі?


- Я б не став стверджувати так категорично. Хоча рівень підготовки, продемонстрований нашими в матчі з чемпіонами світу, дозволяє сподіватися, що ще не все втрачено.


- Багато фахівців стверджують, що без сьогоднішнього товариського матчу з Чехією можна було б обійтися...


- Я так не вважаю. Коли ж перевірити у справі резервістів із розширеного списку, як не зараз? Хто з них проявить себе, того і викликати далі. Думаю, що в Пльзені місце у воротах займе Дмитро Різник, дадуть шанс Владиславу Кочергіну.


Ось тільки не розумію, навіщо дозволили цілій групі гравців покинути стан збірної. І при чому тут Ліга чемпіонів? Головна команда країни вирішує надзвичайно важливе завдання: завоювання путівки до фінальної частини чемпіонату світу, і тому буквально всім футболістам необхідно дорожити кожним днем, проведеним разом. Тим більше, під керівництвом нового головного тренера, який тільки ставить свою гру.


Василь Михайлов

Тренеру виднее … не думаю что психологический фон в команде будет крепчать от сидения на банке игроков которые нужны своим клубам в этот момент …
Сховати
Basilika, по Вашему своим клубам в данный момент не нужны Шапаренко, Караваев, Сирота, Тымчик и др?
Сховати
Шапаренко не нужен, так как пропускает матч в чемпионате, Сирота только пробился в основу, ему нужно играть как можно больше, Караваев и Тымчик игроки ротации, они не играют какждый матч от звонка до звонка. Все кому нужна было передышка, уже ее получили. Недовольных нет.
Полностью согласен. Это одна команда. И они должны быть единой командой до конца, вместе.
Сховати
pochty-svoy, а я не згодний. Гравці, яких дострокового відпустили, і так разом були як мінімум 1,5 місяці перед і під час ЧЄ. Вже набридли один одному. Зіграність у них вже є. Крім того, у збірній 25 гравців, у Чехії можуть зіграти максимум 17. То який сенс возити ще 8 чоловік туди-сюди туристами? А так хоч трішки перепочинуть, попереду дуже важкі матчі.
Сховати
Africanda-S, но это же одна команда! Тренировались все это время ОДИНАКОВО. Почему кому-то надо отдохнуть? А кому-то не надо? не правильно это.
Сховати
pochty-svoy, Не применима для сборной совковая уравниловка. Кому то из футболистов играть по два матча в неделю, причем с высокой интенсивностью, а кому-то раз в неделю вполноги в УПЛ размяться. Это одинаково? Это равные условия и равная нагрузка? Петраков всё сделал правильно, всем хорошо, все довольны, только вас и Паляницу что-то не устраивает.
pochty-svoy, потому что кто-то просто тренировался, а кто-то кроме этого ещё и матчи без замен отыграл.
Сховати
Minos, Например, Шапаренко????
Сховати
pochty-svoy, читайте пояснення вище