16 жовтня 2022 18:55
9

"Шахтар" – "Динамо" 3:1. Звіт про матч. Кияни у меншості поступаються принциповому супернику

У центральному матчі 7-ї ранку чемпіонату України "Динамо" на "Арені Львів" зустрічалося з "Шахтарем".

Після поразки від "Ренна" минулого четверга стартовий склад киян дещо видозмінився. Так замість Дубінчака на лівому фланзі оборони вийшов Вівчаренко. Гармаша на позиції лівого хавбека замінив Караваєв, на вістрі атаки з'явився Ванат, тоді як Бєсєдін залишився в запасі.


Першого удару по воротах у зустрічі завдав Ванат. На 4-й хвилині в ході контратаки нападник "Динамо" отримав м'яч у штрафному майданчику і пробив у ближній кут. Втім, момент навряд чи можна було назвати небезпечним – м'яч прилетів просто до рук Трубіна.


Через пару хвилин Вівчаренко уклав на газон Зубкова, що проривався до воріт, і побачив перед собою жовту картку. Потім Монзуль виявила послідовність, і аналогічне покарання поніс Михайличенко, який зрубав на правому фланзі Тимчика. Ішла 10-та хвилина.

На цьому парад жовтих карток не закінчився. За фол на Мудрику попередження отримав Ванат. Щодо моментів, то на 27-й хвилині шанс забити був у Зубкова. Хавбек "Шахтаря" знайшов можливість пробити з меж штрафного майданчика, але м'яч пройшов поруч із дальньою штангою.

А на 29-й хвилині гірники вийшли вперед. І знов гол у ворота киян прийшов після стандарту. Мудрик подав із кутового, Траоре виграв другий поверх і скинув м'яч на дальню штангу, де знаходився Зубков і розстріляв Нещерета.


Далі "Динамо" та "Шахтар" обмінялися схожими напівмоментами. Спочатку Михайличенко навісив до рук Нещерету, потім Циганков, замикаючи подачу Шепелєва, несильним ударом подарував м'яч Трубіну.


Ближче до кінця першого тайму кияни пішли вперед, розраховуючи забити у роздягальню та зрівняти рахунок. Перспективний шанс мав Циганков. Лідер "біло-синіх" отримав передачу від Ваната, проте замість удару вирішив навісити на Караваєва та зробив це невдало.

На 43-й хвилині Нещерет парирував удар головою від Коноплі, м'яч відскочив до лицьової лінії на Мудрика, якого збив Тимчик. Монзуль вказала на точку. Пробивати пенальті зголосився Траоре, але не зміг переграти кіпера "Динамо". Нещерет вгадав напрям удару в лівий кут і врятував свою команду.

На початку другого тайму "біло-сині" відновили рівновагу в матчі. Циганков зробив навіс зі штрафного на Ваната, і Владислав з лінії воротарської головою переправив м'яч у сітку – 1:1. Відповідь "Шахтаря" не змусила на себе довго чекати. На 48-й хвилині Мудрик зважився на удар з-за меж штрафного майданчика і не прогадав. М'яч влетів у дальній кут, а закритий своїми захисниками Нещерет не зміг зреагувати.

Незабаром біля воріт "Динамо" виник ще один момент. Зубков у штрафному майданчику відіграв на Степаненка, той з лівої пальнув у ближній кут, проте Нещерет у стрибку відбив м'яч. Відбив вельми вдало, бо круглий міг відскочити на Траоре, але у результаті форвард гірників пролетів повз, і захисники киян розрядили ситуацію.

Подальші події на полі розвивалися не менш стрімко. Трубін дістав з-під перекладини м'яч після подачі Вівчаренка. Далі Бондар зіграв у підкаті проти Буяльського у своєму штрафному майданчику, ризикуючи привезти пенальті. Монзуль звернулася до допомоги VAR і за підсумком вирішила не ставити 11-метровий.


На 63-й хвилині Луческу провів три заміни. Замість Шепелєва, Тимчика та Вiвчаренка вийшли Гармаш, Кабаєв та Дубінчак відповідно. Що стосується того, що відбувалося на "Арені Львів", то Циганков встиг неточно пробити зі штрафного, а Сікан отримати жовту картку.


Шанси "Динамо" відігратися значно знизилися після вилучення Забарного. На 69-й хвилині захисник "біло-синіх" прогавив ривок Сікана і був змушений виправляти свою помилку за допомогою порушення правил. За фол останньої надії Монзуль без особливих роздумів виписала Іллі червону картку.

За п'ять хвилин гірники скористалися чисельною перевагою. Матвієнко зі своєї половини поля виконав навіс за спини захисникам "Динамо", внаслідок чого Мудрик із Сіканом удвох вийшли на ворота Нещерета. Перший асистував, а другому нічого не залишалося, окрім як закочувати м'яч у сітку.

У ситуації, що склалася, чекати подвигу від "Динамо" навряд чи було варто. Його й не сталося. Можливостей забити в час, що залишився до кінця зустрічі, у "біло-синіх" не було. А ось пропустити 4-й гол кияни могли. Сікан перекидав Нещерета, але м'яч з лінії виніс Попов, що вийшов на заміну. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу "Шахтаря". Динамівці зазнали третьої поразки у шести матчах чемпіонату.


P.S. Вперше в історії сайту ми отримали відмову в акредитації в особі співробітника "Шахтаря" Олега Баркова, і лише завдяки зусиллям прес-служби "Динамо" та прес-аташе клубу один із двох кореспондентів все ж таки потрапив на матч.

Реальність така, що тепер кожна команда - принциповий суперник.
Суркіс добився своєї найголовнішої мрії - знищив Київське Динамо.
Впервые за долгие годы не посмотрел матч Динамо. Не пропускал даже товарищеские на сборах. Все благодаря тварям Павелко и ручной УАФ Ахметова. Единственное "утешение", что Динамо как всегда ничерта не показало. В который раз.
lucescu out
Цю "шарашкину контору" прийшла пора розганяти.З маминькими синками,якi пригрiлись коло стабiльного корита i керiвництвом,яке не в силах побудувати пристойний колектив.Ви всi позорнiки "опустили" ЛЕГЕНДАРНИЙ КЛУБ ДИНАМО КИЇВ на таке дно,з якого простiше пiднятись,розiгнавши всiх i почати будувати колектив з чистого листка.Ви зробили все,щоб ЗНАМЕНИТИЙ КЛУБ став схожим на колектив 2-Ї лiги,а футбол у вашому виконаннi,став антифутболом,вашi мучiння на футбольному полi просто противно дивитись.
Сховати
zozulyapashka, как же ты выгонишь владельца.... А первопричина именно в нем
знущання хотів сказати
Мені соромно, що в нас зараз така команда Динамо, за яку я змалку вболіваю (зараз мені 48 років). Але такого приниження я не пам'ятаю дуже давно.... це просто жах!!!! це пережити дуже важко. Суркіс, продай клуб!!! Мірчі дякую, і допобачення!!! 90% команду на трансфер!!! краще молодь награвати з іншим тренером, ніж дивитись таке знещання з нас......
За это Динамо болеть невозможно...