3 жовтня 2021 21:26
9

"Динамо" - "Шахтар" 0:0. Звіт про матч. Кияни зберігають відрив у три очки

У 10-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" випала можливість поквитатися з "Шахтарем" за поразку в матчі за Суперкубок України і заодно збільшити відрив від гірників у турнірній таблиці.


Стартовий склад киян підніс відразу дві несподіванки. У заявку на гру не потрапив основний лівий захисник "біло-синіх" Миколенко, чию позицію зайняв універсал Караваєв. Також з перших хвилин на поле вийшов Вітінью, який зайняв місце на вістрі атаки.


Як і в матчі за Суперкубок динамівці могли забивати першими. На 9-й хвилині де Пена увірвався в штрафну гірників і завдав потужного удару в ближній кут. На допомогу гірникам, як і 10 днів тому після удару Супряги, прийшла на допомогу штанга.

Відповідь від "Шахтаря" послідувала негайно. Алан Патрік вирішив пробити приблизно з 20-ти метрів, але м'яч пролетів над дальньою дев'яткою воріт Бущана, і вболівальники киян на трибунах полегшено видихнули.

Наступний неприємний для "Динамо" епізод трапився на 18-й хвилині зустрічі. Після навісу з кутового Шапаренко намагався не дати пробити головою Степаненка, і рикошетом від динамівця м'яч полетів у площину воріт Бущана, який не розгубився і перевів круглого через поперечину.


До середини першого тайму почав нагадувати про свою присутність на полі Вітінью. Спершу бразилець змусив сфолити на собі Марлона, який отримав жовту картку, а потім наніс неточний удар по воротах здалеку.


Куди небезпечніше був момент Марлоса. Хавбек "Шахтаря" з лінії штрафного намагався закрутити м'яч у дальній кут, але промахнувся. Незадовго до перерви над поперечиною пробив Вітінью, а після цього П'ятов зреагував на неприємний рикошет від свого ж захисника.


У кінцівці першого тайму "Динамо" упустило ще одну можливість відкрити рахунок. Буяльський зробив передачу на хід Вітінью, той увірвався в штрафну, проте в боротьбі з Марлоном послав м'яч над воротами.


Початок другого тайму був за "Шахтарем", який створив два напівмоменти. Спочатку Степаненко не вдався удар з лівої в дальню дев'ятку. Потім Бущан зреагував на подачу з правого флангу Додо, після якої м'яч полетів у ближній кут.


А ось динамівці на 56-й хвилині мали цілком реальний шанс забити. Кияни хитро розіграли штрафний, в результаті чого Циганков під гострим кутом вийшов на побачення з П'ятовим, але переграти досвідченого кіпера гірників не зумів.


Чим менше часу залишалося до кінця поєдинку, тим менше обидві команди хотіли ризикувати. Як наслідок, небезпечні моменти майже не виникали, а кількість попереджень зросла. Жовті картки отримали Кривцов, Сікан, Тете, Шапаренко та Вітінью.


Під кінець зустрічі гравці "Динамо" більше часу проводили на своїй половині поля, стримуючи позиційні атаки "Шахтаря", які, втім, до погроз воротам Бущана не приводили. Матч так і завершився нічиєю 0:0, що дозволила киянам зберегти триочковий відрив від гірників у турнірній таблиці.

В принципе хороший результат, у Динамо сейчас спад, кроты наоборот на ходу, так что 1 место сохранили и отлично. Повезло что Траоре не было. Теперь надо игру улучшать и пытаться с Барсой за очки зацепиться, но главное в чемпионате эти 3 очка отрыва держать, а лучше развивать.
Сховати
Дід Панас, никакого спада у Динамо нет. Просто на эту декаду выпали матчи с кротами и с Баварией. Да и с чего быть спаду? Мы не форсировали подготовку к сезону и матчей сыграли не так уж и много. Обычный график. Просто кроты равный, на данный момент соперник, а о Баварии даже не о чём говорить.
Сховати
Santos, последний месяц невероятно мало забиваем, Бенфика, Бавария, кроты дважды - 0 голов, Александрия и Рух - только благодаря пенальти. 6 игр - 3 гола, 2 победы. Если это не спад то что? Явно не чемпионский показатель как на старте. Но важно что таки отстояли 1 место, теперь сборные, есть время прийти в себя.
Santos, ну как сказать... наши ведущие игроки вошли в новый сезон по сути без отдыха. И сейчас продолжают выступать и в чемпионате, и в еврокубках и в матчах сборной. Так что спад вполне возможен по объективным причинам.
Денисов на украинском языке ведет передачу, что-то новенькое.
Сховати
Я часто думал, кой хрен на ТВ ведущий русскоязычный? Гости и эксперты - хоть на китайском, но ведущий - нонсенс
dmitrydvk, квоты ж с лета новые. Вот и перешел.
Когда там уже Рамирес играть будет, нападач нужен.
Хотел чтобы Динамо победило из-за результата за Суперкубок, хотя и "запасной вариант" в виде ничьи в нашу пользу. Боевое дерби, боевая ничья.

Жаль Витиньо не забил. По нему видно, что способный игрок, хоть играл не на своей позиции. В будущем сильно нам поможет.