21 жовтня 2015 14:40
13

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Динамо" не хватает игроков, способных заменить основных исполнителей"

Известный футбольный агент Вячеслав Заховайло в Facebook поделился впечатлениями от матча "Динамо" - "Челси".


"Для выполнения творческих планов в ЛЧ нужны исполнители. Проанализируй, конструкция игры ДК построена в данный момент на половину. Научились выходит из под прессинга с обороны (при условии что Рыбалка на поле). Далее, направления развитие атак через фланги , в расчёте на индивидуальное мастерство, либо сдваивание фланга при помощи подключения крайних защитников. Далее как повезёт. Продавили фланг- подали, либо пробили…. Вот на что мы пока способны в ЛЧ. Подчёркиваю в ЛЧ. Если ДК в ЛЧ хочет развивать позиционные атаки….. для этого уровня у нас нет исполнителей.


К примеру, если мы зацепились на фланге перед штрафной то перевернуть атаку на другой фланг не можем, либо не умеем. В зоне под нападающими отсутствует игрок способный прикрыть-зацепится за мяч, тем самым дать возможность флангам и нападающим избавится от опекунов. Я могу ещё долго описывая умничать. На мой взгляд в команде как минимум не хватает вторых номеров способных безболезненно заменить условно основных игроков", написал Заховайло.

Все правильно
Сьогоднішньому Динамо багато чого і кого не вистачає. Однак треба дивитися на це питання тверезо)))) Є обєктивні обставини, які поки що не дадуть нам можливість посилювати склад дійсно класними гравцями.
Тому треба стимулювати прогрес у тих хто є. А це питання не одного дня, і скажем так відверто у наших же обставинах у цього прогресу буде чітка межа.
В цій ситуації радує тільки одне - за Реброва у плюс у цьому плані можна занести Ярмоленка, Ленса, Віду, Буяльського, Рибалку. Із відвертих мінусів Мбокані, Белланда.
Відверто кажучи нам і багатьох основних виконавців зараз непогано було б замінити...
Одним з постулатів ВВЛ був "підбір гравців під тактику, а не тактику під гравців". Ми, я так розумію, намагаємося робити акцент на контролі мяча і позиційних атаках, проте клас виконавців півзахисту не відповідає цій тактиці - великий брак в передачах, не здатність більшості обігрувати один в один, важкий вихід з під пресингу. Кінець кінцем навіть визнаний гуру такого футболу час від часу нічого не може зробити проти топ суперників (Арсенал-Баварія), а в нас грають далеко не мюлери і алонсо. Крім того важко уявити, що ми можемо завжди грати з позиції контролю мяча першим номером у ЛЧ. Я взагалі зараз не згадаю, коли востаннє ми забивали після контр атаки. А штрафні? Всі наші майстри це Рибалка, який забивав весною(!!!) Зорі та Велозу, який забиває не набагато частіше. Розіграш стандартів теж не несе якоїсь загрози суперникові - з них ми майже не забиваємо. Вся гострота приходе з флангів, а якщо точніше то з правого флангу, тут вступає проблема короткої лавки: є Ярмоленко, Гонсалес, який поки далеко не Ленс та віковий Гусєв. Тобто навіть кількісно тут не добір і не погано було б мати ще когось сильнішого за Морозюка (про Мякушка не згадую - з ним взагалі дивна ситуація). ЦПЗ - тут є кількість навіть з надлишком, але от якістю похвалитись важко.
Петрович, Велозу, Беланда... на их место нужны нормальные покупки...
Не хватает игроков, которые могут завершить атаку. Рабочих лошадей достаточно, а виртуозов нет.
Ну а где же взять этих техничных,умных игроков?Наверно нужно менять систему подготовки,подходы.Не тратить же бешенные деньги на легионеров которые на голову будут сильнее за наших.
Очень по делу сказал.
Нам очень не хватает и основных исполнителей.
Почти всё правильно сказал. То что мы не можем нормально организовать котратаку или позиционно атаковать - это проблема игроков соответствующего уровня. Нужны игроки с изюминкой, интеллектом, скоростью принятия решений, техникой, дрибблингом. А вообще считаю, что нам не хватает игроков именно в центральной зоне полузащиты. Надо ещё таких же примерно 2 Рыбалок в центр. Сидорчук и компания остальная в центре - реально слабы в плане интелекта игры и правильно быстро принимать решения, что для центр хавов самое важно. Повторюсь - есть Рыбалка, вот таких как Рыбалка к ниму нужны такие же примерно как 2 Рыбалки.
Сховати
Buy shoe, прям всё с языка сняли!
Вчера ощущалось что в атаке Ярмоленко, не хватает еще одного Ярмоленко, что бы нормально обыграться ))
По поводу центра поля тоже согласен, только надо еще лучше чем Рыбалка.
Buy shoe, 3 Рыбалки в центре? это будет мой кошмарный сон... я еле выдержал вчерашних двух шедевров которые чуть не привели к голу.. эх жаль что у наших рам... а если таких 3 будет? Валидол снова прийдеться в аптеках закупать?
Buy shoe, і навіщо ще 2-х рибалок в центр поля: він не створює гострі моменти, не загрожує чужим воротам ( мнені вчора було смішно від наведеної статистики Рибалки - 3 удари по воротах, згадайте ці удари і порівняйте ці удари з ударами якщо не Біби, то хоча б Соколовського), він працює на підборі і на поліпшення володіння м*ячем (досить непогано в ЧУ, але не досить добре в топових іграх, для порівняння візьміть статистику Фреда).
Сховати
ALud, Так у Рибалки це не основне завдання - бити по воротах. Підтримувати володіння, так, і він з цим непогано справлявся учора. Зокрема, він єдиний хто після того, як віддавав пас одразу ж відкривався, а не завмирав на місці. А от класну, умовну "10", яка б могла і за мяч зачіпитися і вдарить - у нас нажаль немає. Є Белланда, однак він не хоче/не може показувати хоча б той рівень, який був у нього до переходу в Динамо, я не кажу про прогрес.