3 травня 2024 08:49

Руслан КОСТИШИН: "Якщо за три тури до завершення сезону у головному національному дербі виграє "Динамо", то в психологічному плані для обох суперників все може змінитися"

Колишній тренер «Колоса» з Ковалівки Руслан Костишин в інтерв'ю Sport.ua назвав фаворита на чемпіонство цього сезону.


– Як думаєте, у поточній чемпіонській гонці кому більше пощастить?

– Кому саме пощастить, не знаю. Важко відповісти. Якщо дивитися на якість гри, то «Шахтар» переважає всіх своїх суперників.


– Чи не може статися так, що ситуація щодо шансів на виграш золотих медалей може кардинальним чином змінитись після очної дуелі «Шахтаря» та «Динамо» через півтора тижні?

– Поки що все в руках донецької команди. Чотири очки розриву на її користь – вже немало. Інша річ, якби перед зустріччю обох наших грандів їх було б три. Тоді суперник міг би розраховувати лише на те, що «Шахтар» спіткнеться. У футболі ж різне трапляється. Слід враховувати, що «Динамо», так як і «Шахтаря» наприкінці чемпіонату, непрості матчі очікують. «Гірникам», наприклад, у передостанньому турі протистоятиме «Дніпро-1». А якщо припустити, що за три тури до завершення сезону 2023/24 у головному національному дербі виграють динамівці, то у психологічному плані для обох суперників усе може змінитися.