2 травня 2024 19:31

Невіл про роботу у "Валенсії": "Ми грали проти "Атлетика", і я зрозумів, що й близько не на рівні Вальверде. Не уявляю, як можна щось побачити із брівки. Я взагалі не розумів, що відбувається"

Гарі Невілл поділився спогадами про роботу у Валенсії.


За чотири місяці (з грудня 2015 року до березня 2016-го) під його керівництвом іспанський клуб здобув 10 перемог, 7 разів зіграв унічию та програв 11 матчів.

«Через пару місяців після початку роботи, пам'ятаю, одного ранку подивився на себе в дзеркало і подумав, що в мене болючий вигляд.

Пам'ятаю, ми тричі грали з «Атлетиком»: у чвертьфіналі Ліги Європи та у чемпіонаті. Командою керував Ернесто Вальверде. Він використовував іншу систему гри, ніж я припускав, а потім змінив її серед матчу. Пам'ятаю, як подумав, що я й не на його рівні.



Я відчував, що дуже поступаюся йому, оскільки мені було складно керувати і спостерігати за грою з краю поля, особливо в порівнянні з тим, як усе видно з трибуни.


З брівки ти бачиш лише ноги футболістів, і я не уявляю, як можна думати про тактику, як можна помічати різні речі. Пригадую, що взагалі не розумів, що відбувається.

Зустрівшись із Вальверде, я вперше відчув, що далекий від потрібного рівня. А потім я зустрічався з Дієго Сімеоне, і того дня мені здавалося, що він громить мене в усіх відношеннях: своєю тактикою, своїм залякуванням та манерою поведінки», – сказав колишній захисник «Манчестер Юнайтед» у підкасті Stick to Football.