9 жовтня 2012 20:31
20

Алексей АНДРОНОВ: "Ответ несут футболисты и те, кто их привозил, а особенно таких, как Аруна"

Відомий російський коментатор поділився враженнями від останніх змін, що відбулися в київському «Динамо»

— Відставка Юрія Сьоміна — необхідний крок за тієї ситуації, в яку потрапило «Динамо»?
— Безумовно. Команда ввійшла в круте піке, про це говорили не лише результати, які дедалі погіршувалися, але й дедалі безнадійніший ставав зміст гри. Сьомін же вперто продовжував гнути свою лінію, що було найпомітніше по грі й функціональним обов’язкам Тайво. Невиграш у загребського «Динамо» став би трагедією. Тому все сталося вчасно.

— Чи проблема лише в тренері, як вважаєте?
— Проблема ніколи не буває в одній людині, навіть якщо вона в чомусь слабенька — її мінусами користується хтось інший. Поясню на наочному для мене прикладі ЦСКА, де гравці не сприймають головного тренера всерйоз. Так, це — його мінус, його недолік, але ж вони цим користуються! Сьоміну здавалося, що в «Динамо» створена сімейна атмосфера, а це зовсім не так. Він намагався лояльно ставитися до легіонерів, що було його найголовнішою помилкою, навіть «Баварія» дбайливо зберігає кістяк зі «своїх». Відповідальність, звичайно, несуть і футболісти, й ті, хто їх привозив, особливо таких, як Аруна.

— Однією з причин не дуже вдалої гри команди називали придбання великої групи нових гравців під час літнього міжсезоння та незіграність…
— Це — справді проблема, але нею не можна пояснити поразку від «Ворскли» або катання м’яча поперек поля в Парижі. Цим не можна пояснити те, що «Динамо» вперше в своїй історії стало БОЯТИСЯ «Шахтаря». Нарешті, жодного стосунку це не має до ситуацій з Гусєвим та Мілевським, один із яких сидить у запасі, а другий не потрапляє до заявки. ПСЖ теж придбав багато виконавців. І «Баварія» придбала, і «Спартак» багато придбав. Однак вони не звалюють все на незіграність та розбалансованість сил, хоча, наприклад, у «Спартака» в лазареті — повноцінна команда, здатна боротися ледь не за медалі.

— Один із російських журналістів написав, що «Юрій Сьомін спочив як тренер». Ви погоджуєтеся з таким твердженням?
— Ні. Здогадуюся, звідки ростуть ноги в цього вислову. Тим, хто його поділяє, скажу просто — не дочекаєтеся!

— Призначення Олега Блохіна — правильний вибір Ігоря Суркіса?
— Мене він дещо спантеличив, я цього не очікував. Час покаже, чи він правильний. За будь-яких обставин, вибір — цікавий. Якщо багатьом гравцям наплювати на емблему клубу — їм зараз нагадають, що це таке.

— Олег Володимирович був призначений практично на безальтернативній основі…
— У нас взагалі не практикується американська система, коли власник клубу послідовно викликає на «інтерв’ю» потенційних кандидатів і робить висновки. Вибір практично завжди безальтернативний.

— Із приходом нового наставника, чи зможе «Динамо» нав’язати боротьбу «Шахтарю» в чемпіонаті України й ще цього сезону реально поборотися за «золото»?
— Гадаю, ні. Після матчу «Шахтар» — «Дніпро» говорити про якусь боротьбу за золото смішно. Вітаю «Шахтар» із чемпіонством-2013!

— А що скажете про Лігу чемпіонів?
— Нічого страшного не сталося. Із самого початку було зрозуміло, що головний конкурент «Динамо» — «Порту». І що не можна втрачати очки з «Динамо» загребським. На цьому й варто зосередитися. Якщо «Динамо» зможе виграти в усіх домашніх іграх й переможе в Загребі, то пройде до 1/8 фіналу.

— Після того, як команду залишив російський фахівець, чи продовжуватимете стежити за виступом «Динамо» в Україні?
— Авжеж. Інтерес до київського клубу в мене ніяк не пов’язаний з тим, хто його тренує. До того ж, знайомий із Блохіним, знаю, що він багатьом не подобається, більше того — в Росії, коли Олег Володимирович тренував «Москву», його фактично піддали цькуванню. Поважаю цього фахівця, й відомі мені його принципи життя та роботи. Від усього серця бажаю йому успіху!

Юрій ВИШНЕВСЬКИЙ, "Український футбол". 

Как ловко Андронов по украински чешет))))
Он прав -привозили легионеров совсем не за маленькие деньги и они сидели на лавке а если выходили то было еще хуже...В Аруна на самом деле стоил не мало..
Сховати
По сравнению с другими - копейки (по-моему, 1,3 млн). На это и купились.
— А що скажете про Лігу чемпіонів? — Нічого страшного не сталося. Із самого початку було зрозуміло, що головний конкурент «Динамо» — «Порту». --------------------- :-) Смело. С Шахтёром значит мы конкурировать не можем, а с командой стоящей на 4 ступеньки выше Шахтёра в европейской табели о рангах - запросто. У Порто сейчас ещё Мартинес начнёт забивать, 3-4 момента у него в каждом матче ЛЧ есть, и команда ещё добавит в атаке. Со Спортингом он очень сложный по исполнению гол пяткой исполнил, советую посмотреть.
Сховати
изящн исполнил, и пас чего стоил. С нами, может, такое издевательство не прокатит, но моменты у него будут...
А ты заметил что он сказал? После какого матча нет шансов конкурировать с кротами?Он тоже не слепой ,и имеет в виду судейство,а если бы имел в виду турнирное положение то сказал бы после матча Металлист-Шлюхтёр.
Смешной парень)) Давайте тогда уже начнем спрашивать с тех кто привез Маграо, Силву, Алмейду, Попова, Андре, так будет справедливее.
Сховати
Аруна ты?
Сховати
Нет, Валерий Георгиевич, это не Аруна.
Сховати
ххахахах)))
Значит Нинкович....больше вариантов нет!!!
Как де с него спросишь- он же памятник...
Kojodzuma, Ты когда-нибудь видел флаг Украины?
Сховати
ну и?
Сховати
ну и? ---------- ))))))))))))))) Истинный патриот)))))))))))) Переверни!!!
Сховати
Уважаемый, если в Вашем образовании существую пробелы, то хвастаться тут нечем. Откройте историю УНР и прочтите хоть одну книгу за всю жизнь (кроме букваря само собой).
Сховати
Я Вам больше скажу, это не только флаг УНР, а и Гетьманщины времён Ивана Выговского, при чём, даже если не брать во внимание историю, то флаг, где жёлтый вверху, правильный с точки зрения геральдики...
Сховати
Рад что хоть кто-то это знает
Между прочим у него как раз и правильный флаг. Если помните, раньше говорилось жовто-блакитний. А тот флаг который есть у нас, это вообще флаг федеральной земли на северо-востоке Австрии. Столица и крупнейший город — Санкт-Пёльтен.
Сховати
ну если так рассматривать, то почти в каждом дворе Швеции, помимо "крестового" флага, висит тот самый "жовто-блакитний", так что тут очень долго можно спорить по поводу, как надо, но все-таки на данный момент правильный тот, который есь сейчас, а не который был когда-то. Или вы и гимн отказываетесь петь из-за того, что в нам одну букву поменяли?