12 березня 2024 17:28
1

"Динамо" – "Зоря" 2:0. Звіт про матч. Три очки у складних погодних умовах

У 21-му турі чемпіонату України "Динамо" на засніженому стадіоні імені Лобановського приймало "Зорю".


У стартовий склад киян повернувся Бражко, який відбув дискваліфікацію. Замість Дубiнчака, який грав із перших мнут у попередньому матчі проти "Вереса", на лівому фланзі захисту вийшов Вiвчаренко. По iншим позиціям змін не відбулося.


Склад "Зорі", без орендованих динамівців, набув незвичайного вигляду. Так, кістяк луганчан на сьогоднішню гру склали легіонери та чотири гравці з команди U-19.

Враховуючи погодні умови, на якийсь яскравий комбінаційний футбол очікувати не доводилося. Але гарною зброєю могли стати дальні удари, чим двічі на старті поєдинку намагався скористатися Бражком. У першому випадку м'яч влучив у захисника, а у другому круглого впіймав воротар.

"Зоря" відповіла тим самим. Ндур вистрілив здалеку і змусив Бущана попрацювати. Кіпер киян у стрибку відбив удар сенегальського легіонера на кутовий. На 17-й хвилині Ндур знову перевірив голкiпера "Динамо" на пильність - той був на місці.


До середини першого тайму динамівці провели ще кілька атак, але всі вони мали більшою мірою хаотичний характер і справжньої загрози воротам Сапутіна не несли.


Відкрити рахунок "біло-синім" на 30-й хвилині. Вівчаренко виконав довгий закид у штрафний майданчик на хід Ванату, який обробив м'яч і пробив у ближній кут якраз під рукою Сапутіна, що завалювався на газон.


На 42-й хвилині Ванат мав ще один схожий момент, проте цього разу форварду "Динамо" не вдалося пробити. На перерву динамівці вирушили з мінімальною перевагою.


На другий тайм тренерський штаб "Динамо" вирішив випустити Караваєва, який замінив Тимчика. Як і на початку зустрічі, кияни вирішили спробувати успіхів за допомогою ударів з дальньої дистанції. Але Бражку та Михавку не вистачило точності. Куди небезпечнішим був постріл Вівчаренка. М'яч зачепив Токаря і пролетів трохи вище за поперечину.


На 73-й хвилині затяжна атака "Динамо" завершилася ударом головою Караваєва. Сапутін продемонстрував чудеса реакції та витягнув, здавалося б, мертвий м'яч. Та ще й зробив це у бік від Шапаренка, який у разі чого міг зіграти на добиванні.


І все-таки м'яч побував удруге у сітці воріт "Зорі". На 85-й хвилині Андрієвський виконав навіс зі стандарту у штрафний майданчик, куди набіг Попов і у високому стрибку головою вразив ціль. "Динамо" перемагає 2:0.

Може Вівчаренко замість Дубінчака, а не навпаки?