4 серпня 2023 19:00
6

"Оболонь" – "Динамо" 2:4. Звіт про матч. "Біло-сині" перемагають у ефектному дербі

У другому турі Прем'єр-ліги "Динамо" приїхало до "Оболоні" на київське дербі.

Порівняно з попередньою грою проти "Минаю" у стартовому складі "біло-синіх" відбулися дві зміни. Пару центральних захисників замість дискваліфікованого Попова та Біловара склали Дячук та Сирота.


Перші хвилини зустрічі проходили в спільній боротьбі без ігрової переваги "Динамо", незважаючи на статус очевидного фаворита протистояння. Більше того, на 10-й хвилині м'яч побував у сітці воріт Бущана. Після навісу Таранухи від лицьової лінії Черненко пробив з льоту, круглий влучив у Мединського та залетів у кут повз дезорієнтованого кіпера киян. Суддя звернувся до VAR, який зафіксував офсайд у "Оболоні", і гол не був зарахований.


На 16-й хвилині забило "Динамо". Буяльський, обігравшись з Ярмоленком, класною передачею вивів Ваната на ударну позицію, який розстріляв ближню дев'ятку. Арбітр спершу скасував гол, вважаючи, що у Владислава було положення поза грою, але VAR був іншої думки. 1:0 на користь "біло-синіх".

Далі у "Оболоні" виникло одразу два моменти. Бущан перевів м'яч через поперечину після потужного далекого пострілу від Черненка, а потім відбив удар низом у дальній кут Суханова. Незабаром той самий Суханов змусив уболівальників понервувати, пробивши поруч із ближньою дев'яткою воріт киян.


На 31-й хвилині "Динамо" подвоїло свою перевагу. Мороз наступив на ногу Буяльському у штрафному майданчику, за що отримав жовту картку, а кияни отримали право на пенальті. До точки підійшов Ярмоленко та впевнено реалізував вирок арбітра.


Потім міг забивати Ванат, але у ближній дуелі не зумів переграти Федорівського. "Оболонь" відповіла небезпечним, але все ж таки неточним ударом головою Мединського. На 37-й хвилині Ярмоленко мало не оформив дубль. Після його удару низом із порожніх воріт м'яч в останній момент вибив Черненко.


Не пощастило Андрію і наступного епізоду. Постріл ветерана "Динамо" з дальньої дистанції прийняла на себе стiйка. Наприкінці першого тайму "Оболоні" все ж таки вдалося відіграти один м'яч. Черненко хитрим ударом зі штрафного з правого флангу низом змусив капітулювати Бущана.


Однак на цьому події першої половини зустрічі не закінчилися. На 5-й компенсованій хвилині простріл Дубінчака в центр штрафного майданчика "Оболоні" влучним ударом у дотик замкнув Буяльський і зробив рахунок 3:1 на користь "Динамо".


На другий тайм замість Кабаєва вийшов Волошин, а "Оболонь" тим часом знову зменшила рахунок. На 50-й хвилині Черненко виконав навіс зі штрафного, який ударом головою з району воротарського кута замкнув екс-динамівець Карась.


І тут же кияни могли забивати вчетверте. Сидорчук потужним ударом перевірив на міцність стiйку воріт Федорівського, на добиванні виявився Ярмоленко, але теж пробив у стiйку.


На 60-й хвилині Тарануха скористався закиданням на хід, вбіг у штрафний майданчик і пробив Бущана, який пропустив м'яч під рукою. Радість екс-динамівця обірвав піднятий прапорець бокового арбітра, який зафіксував офсайд. За кілька хвилин Бражко замінив Сидорчука, а Шепелєв вийшов замість Шапаренка.


Практично одразу після вилучення у господарів "Динамо" забило четвертий м'яч. Лук'янчук не за правилами зіграв проти Ваната у своєму штрафному, суддя призначив пенальті, Ярмоленко його реалізував та оформив дубль.


На 87-й хвилині Буяльський ефектною передачею п'ятою вивів Волошина на ворота Федорівського, Назарій, здавалося, бив напевно, але кіпер "Оболоні" дивом зреагував, встигнувши виставити руку під м'яч, що летiв у кут. "Динамо" перемагає у київському дербі з рахунком 4:2.

Может Бражко попробовать в центре защиты? Хотя все равно остаётся вопрос по второму защитнику.
В любом случае нужно что-то менять - это не дело, когда из-за бесконечных провалов в защите плывёт вся команда.
Тот случай, когда получил огромное удовольствие от футбола - но лучше бы этого удовольствия не было! Отлично отыграли в атаке, но все обнуляет защита... Буквально любой заброс мяча на нашу половину приводит к панике центральных защитников. В лучшем случае бестолково выбивают мяч абы куда, отсюда и уйма угловых возле наших ворот. Я их не обвиняю - они хотят, но не могут. И хуже всего - сами чётко это осознают... Их не должно быть в составе, это всем очевидно, включая их самих. А ставить больше некого... От них паника распространилась на всю команду. Если посмотреть на статистику матча, то мы отскочили. С такой защитой нам надо было не Ярмоленко подписывать, а Месси. И то - невозможно атаковать и владеть мячом всю игру. В общем нужно срочно искать центрбеков. Иначе насмарку все затраты на команду... Можно провести успешный сезон не имея ни одного толкового нападающего, но невозможно когда нет ни одного полноценного центрального защитника. Это же аксиома. Недаром когда центрбек получает красную карточку всего снимают с игры кого угодно, но эту позицию закрывают заменой. Жду трансфер!
Много вопросов по обороне, а мне хочется спросить, неужели Бурда с Болем хуже нынешних центральных защитников ?
Как же я соскучился за Оболонью и за Киевским дерби! Вернули снова в 00-ые и в 10-е года. Настоящее Дерби!

Динамо: "Київ - це ми" (с)
Оболонь "Київ - це також ми" :)
Суркис!!!Возвращай Драговича,Хачериди!!!Подпиши Немчанинова,в конце концов....Так в защите играть нельзя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сховати
serega,может, и Балтачу вернуть?