26 березня 2023 22:13
4

Руслан РОТАНЬ: "Перед матчем у нас був план. Циганков мав вийти та зробити результат, але деякі моменти і наш план не зійшлися"

Прес-конференція в.о. головного тренера збірної України Руслан Ротань прокоментував поразку від Англії


– Чого не вистачило команді для досягнення позитивного результату?


- На кінець тайму ми трохи не дотерпіли. Коли пропускаєш м'ячі у роздягальню, то треба по-іншому перебудовуватись психологічно. Коли до перерви програєш 0:2 це стає складним завданням для нашої команди. Ми розуміли, проти кого грали. Англія – сильна команда. Ви бачили високу майстерність суперника. Але мої хлопці заслуговували на більше. В нас дуже хороша команда. Потрібен час, щоб показати, що вона здатна більше.

– Ви не грали з вересня минулого року. Наскільки важко було грати сьогодні проти Англії?


- Ми справді грали останній матч півроку тому. Тому перша гра дається тяжко. Тим більше, що ми трохи омолоджуємо склад. Наш нинішній баланс у майбутньому дасть дуже добрий результат. Потрібен час. Ми грали проти сильного суперника, і цей матч показав, що ми маємо майбутнє. Нам було приємно побачити велику кількість уболівальників, які нас підтримували. На "Уемблі" чудова атмосфера, про яку тільки можна мріяти. Думаю, цей матч підштовхне нашу команду до досягнення висот.

- У чому була ідея переведення Зінченка на позицію правого захисника у другому таймі?


– Ми втрачали дуже багато м'ячів на фланзі. Я розраховував, що на цій позиції втрат буде менше, що ми більше контролюватимемо гру. Я випустив свіжих гравців у середину поля, щоб переламати хід гри. Бути трохи активнішим попереду. На жаль, нам не вдалося бути агресивними в атаці. Місцями ми непогано контролювали м'яч, але не вистачало терпіння, щоби доставити його вперед у потрібний момент.

- Як ви плануєте пройти відбіркову кампанію за такої складної ситуації?


– У логістичному плані нам дуже важко. Ми по 24 години збираємось на матч. Але нам треба виходити з того, що вміємо. На жаль, триває війна. Потрібно це розуміти. А до логістики ми маємо звикнути. Дай Боже, щоб війна в нашій країні закінчилася якнайшвидше.


- Чому Циганков, який перебуває у чудовій формі, вийшов лише на заміну? Може, Довбика можна було випустити швидше?


- Коли матч закінчується з таким результатом, то можна багато чого говорити та виправдовуватися. Перед матчем ми мали план. Ми розуміли, що перший тайм буде для нас дуже важким. Англії нас пресингуватиме і накриватиме. Треба було витримати тиск та контролювати м'яч. Виходячи з цього, була ідея випустити Циганкова в другому таймі. Він мав вийти та зробити результат, але деякі моменти і наш план не зійшлися. Можна було поставити Циганкова з перших хвилин, але я ухвалив інше рішення. Пізній вихід Довбика? Яремчук дуже добре працював на оборону. У нього це дуже добре виходить.

Ротань, Кравченко, Баришніков, Рева, Баштовий... Ще питання будуть?
Да, план был очень хорош. Забористый.
Його на гарматний постріл не можна підпускати до керма збірної
Яремчук то новий Бєсєдін?