26 листопада 2022 16:58
6

Мірча ЛУЧЕСКУ: "На жаль, що Ванату, що Бєсєдіну складно входити в комбінації з гравцями середньої лінії"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Металістом 1925".

- Ви зазвичай призначаєте пенальтистів перед матчем чи гравці самі вирішують, кому бити пенальті.


- У кожній команді є гравець, який виконує пенальті. В нас це Циганков. Якщо він на полі, то першим підходить до м'яча. Коли у нас був де Пена, то пенальтисти чергувалися. Нині б'є Вітя. Минулого разу він пробив ліворуч і забив. Сьогодні вирішив поміняти кут. Пенальті – це завжди лотерея. Сьогодні вдало зіграв воротар. Ми мали достатньо моментів, щоб забити.

Все що стосується гри до штрафного майданчика – це все тренується. Це моя відповідальність. Те, що всередині штрафного майданчика - це особистість кожного гравця. Я не говорю про те, що Шепелєв не потрапив у порожні ворота з двох-трьох метрів. Був ще момент, коли він увійшов із м'ячем і треба було пробивати. У штрафному майданчику грає роль відповідальність гравця, його дриблінг та удари. Як він ухвалює рішення.

У нас надто довгий контроль м'яча. Ніхто з гравців не бере на себе відповідальності, щоб обіграти та створити чисельну перевагу. Циганков та Буяльський це ще можуть зробити, але цього мало, коли команда суперника відходить в оборону. Нам потрібно, щоб усі гравці брали участь в атаці та приходили до штрафного майданчика. При контролі м'яча гравці перекладають відповідальність один на одного, ніхто не хоче ризикувати, обігравати, йти у дриблінг.

Кожен суперник грає проти нас із подвоєною енергією та мотивацією. Це зрозуміло. Вони грають проти "Динамо" та обороняються всією командою. У таких випадках нам слід ризикувати. А ми доводимо м'яч до штрафного майданчика, входимо до нього, заробляємо кутові... У нас сьогодні їх було 13, а у суперника один. І він міг забити. Це знову зводиться до того що, що у полі потрібні особистості. Футболісти, які вирішують. Потрібні кілери, які мають добивати. Я розумію, що деякі хлопці грають під тиском, і це сковує їхні дії. У нашому клубі завжди б'ються за найвищі місця. Враховуються лише перемоги.

- Сьогодні здалося, що як тільки "Динамо" прискорюється, то одразу виникають моменти. А коли кияни грають у свою звичайну гру, про моменти немає. Як підвести гравців у тому, щоб вони брали на себе відповідальність?


- Багато залежить від центрального нападаючого. У плані завершення та ведення гри в атаці. На жаль, що Ванату, що Бесєдіну складно входити в комбінації з гравцями середньої лінії. У них сильні сторони – це швидкість та вміння використовувати вільні зони. А коли гра зкомкана, і гравців оборони багато, то їм стає складно. Вони починають втрачати м'ячі.


Ще одна зброя, яку сьогодні потрібно було використати – це удари здалеку. Коли у центрі оборони було багато людей. Але били надто здалеку. Забарний і Вівчаренко ще мали час і зони, щоб пройти далі. Був поспіх і суєта у прийнятті вірних рішень, коли треба було бити здалеку.


Що можна сказати щодо сьогоднішньої гри? Ми контролювали хід гри та м'яч. Атакували, створювали моменти, добре пресингували після втрати м'яча. Все робили правильно, крім того, що я сказав перед цим. Бракувало завершального пасу та удару. Ще один момент, який зараз проглядається. Ви бачите, скільки часу додають на чемпіонаті світу. Після першого тайму та наприкінці матчу. У нас команди, яких задовольняє рахунок, тягнуть час. Довго роблять заміни, довго вводять м'яч. Потрібно брати приклад із чемпіонату світу. Постаратися прискорити гру. А якщо це не виходить, то хоча б компенсувати час, витрачений суперником. Все це ускладнює гру та збиває темп.

Умник, далеко не все зависит от нападающего (если это не игрок экстракласса). Кулач, Шкурин... Мне нравится, как двигается Ванат, но при отсутствии средней линии- это все бесполезно!
З такою швидкістю роботи з м'ячем шансів проходити насичену оборону суперника дуже мало. Надія лише на помилки суперника. Все дуже довго , повільно і академічно. Вже всі вивчили манеру гри Динамо і вміло закриваються. М'яч рухається дуже повільно. Суперник встигає перелаштуватися , закрити зони . Щоб атакувати позиційно через короткий пас потрібно швидше рухати м'яч. Якщо під таку гру немає достатньої кількості технічних гравців, можливо пора щось міняти в тактиці?
Та, йоханий Бабай, іди собі на... Бухарест вже, спіціаліст, бля. Не може нічого зробити з командою, ще й учить всіх! Вчіпився в 5000 у.о. за добу і пи...дить постійно...
Обидва не рівень основи й близько. Хоча б Шкуріна залишили для хоч якоїсь конкуренції(він 7 мячів в Ізраілі вже забив і тягне команду до чемпіонства) і дали пару шансів Кулачу.
Просто шкідник якийсь цей дід. Прийшов і обмазав гімном Динамо.
Яка швидкість - сильна сторона у Беседіна? Чому цей румун вважає всіх інших дурнями, а себе розумним?
Просто злості вже не вистачає дивитися наук Динамо і , особливо, на цього,,Метра"!
Просто пес дюк. Скажи чесно, дівчаткам пора на море, мені на пенсіон. Крапка.