3 листопада 2022 23:58
15

"Динамо" – "Фенербахче" 0:2. Звіт про матч. Безрадісний фініш киян

Оскільки "Динамо" втратило всі шанси на євровесну, в останньому матчі групового етапу Ліги Європи проти "Фенербахче" "біло-синім" не залишалося нічого, як грати за клубний престиж.


Місце у воротах киян уперше після травми зайняв Бущан. Лінія оборони порівняно з останнім матчем динамівців із "Кривбасом" зазнала лише однієї зміни - замість Караваєва на лівому фланзі захисту вийшов Вівчаренко.


Гармаша у півзахисті замінив Шепелєв. На вістря атаки вийшов Бєсєдін, тоді як Ванат розташувався на позиції лівого вінгера, яку обіймав Кабаєв.

Зі старту зустрічі кияни намагалися показали, що не мають наміру відбувати номер. Загалом гра мало чим відрізнялася від тієї, що була у Стамбулі. Багато боротьби і стиків підкреслювало принциповість протистояння команд.


На 9-й хвилині атака "Динамо", розпочата з відбору Бєсєдіна в центрі поля, призвела до моменту у ворота "Фенербахче". Від Осайї-Самуеля м'яч у штрафному майданчику відскочив прямо на ногу Ванату, але той такого повороту подій не чекав і з льоту послав круглого на трибуни.


А ось стамбульці свою можливість забити реалiзували. Після навісу у штрафний майданчик на Валенсію Попов із Бущаном удвох пішли на м'яч і в результаті перешкодили один другому. Сфера від голови Дениса відскочила прямо на Гюлера, який ударом з-за меж штрафного майданчика вразив порожні ворота. За фактом помилився Бущан, а стався цей неприємний для киян епізод на 22-й хвилині.

У середині першого тайму рахунок ледь не став 2:0 на користь "Фенербахче". І знову гол туркам могли подарувати самі днамовці. Вівчаренко головою скидав м'яч на Забарного, той вирішив залишити круглого Бущану, але в результаті Іллю обікрав Валенсія, що підбіг ззаду. На щастя для "Динамо", форвард гостей не зміг влучити по воротах із гострого кута.


А що ж "біло-сині"? До перерви підопічним Луческу не було чим похвалитися в атаці. За винятком вищеописаного моменту Ваната біля воріт стамбульців не було створено зовсім нічого.


"Фенербахче" володів ігровою перевагою і в компенсований арбітром до першого тайму час втілив його у другий гол. Арау відгукнувся на навіс із кутового, випередив Ваната і головою послав м'яч у сітку.


На другий тайм динамівці вийшли із змінами у складі. Кабаєв замінив Бєсєдіна і зайняв позицію лівого вінгера, а Ванат вирушив у напад. На 50-й хвилині Циганков завдав дальнього удару по воротах "Фенера", який вийшов таким же неточним, як і у Ваната на початку матчу.

У наступній атаці "Динамо" чудова можливість відіграти один м'яч була вже у Владислава. Форвард киян отримав передачу на хід у штрафний майданчик від Буяльського, на замаху переграв кіпера і намагався вразити порожній ближній кут, але схибив.


На 59-й хвилині віч-на-віч із Бущаном вибіг Валенсія. Георгій встиг виставити під удар венесуельця ногу та відбив м'яч. Виручив Георгій і після пострілу Лінкольна зі штрафного, у гарному стрибку діставши м'яч із дев'ятки.


Незабаром "біло-сині" залишились у меншості. На 68-й хвилині Забарний отримав другу жовту картку та залишив поле. Шанси киян вирвати хоча б нічию із примарних перетворилися практично на нульові.


Скоріше, турки могли довести рахунок до розгромного, ніж "Динамо" скоротити його. Запам'яталася лише ефектна спроба пробити через себе від Самба Діалло, що вийшов на заміну. За підсумками цифри на табло не змінились. Гучно грюкнути дверима у "біло-синіх" не вийшло.

Это не дно, это ДНИЩЕ.
С 1965 года не ощущал такого стыда и позора за любимую команду.
Це піздєц. Луческу опустив ФК Динамо нижче плінтуса. Навіщо випускати ніяких Бєсєдіна і Шепелєва, що в черговий раз зрозуміти, що вони ніякі і замінити?
Самое обидное что никого под этими днарями мы так и не воспитали и там если брать своих воспитанников еще большая грусть и б/Боль.
Хотелось бы этот сезон забыть, но как это сделать, если каждую неделю нас продолжают насиловать?
Сховати
Paul, никак. До сих пор помню 6 поражений в группе ЛЧ и разгром в Киеве от Стяуа(
у нас каждый следующий сезон это поход от одного позорища к ещё большему. За последних 20 лет после ВВЛа мы в футбол играли только при Семине и Реброве. Всё остальные страдания садомазохиста Суркиса на протяжении 15 лет нужно забыть как страшный сон.
Луческу на вихід.Незнаю чого Суркіс чекає.
Циганкову те саме ,нехай валить,лідер блін...ледве ходить.Як так не хоче грати за Динамо то скатертью.
Сховати
Тарас, я всегда при смене тренера задаюсь вопросом "а кто если не он?"
Если раньше ответ был ясен: любой не физрук, который шарит в тактике.
то сейчас у меня ответа нет.
Кого нужно пригласить после Луческу, чтобы команда ожила?
Сховати
Иной, проблема ж не тільки в тренері. проблема в системі, в суркісі. Там цілий виводок п'явок, які спеціалісти тільки на словах, а не на ділі
Сховати
Михайло, ну Суркіс сам себе не звільнить.Тут тільки надіятись,що хтось забере клуб у нього і і наше Динамо заживе новим життям.
А так,поки тільки зміна тренера - все на що можна розраховувати.
Иной, складається враження, що дід хоче щоб його звільнили. Отримати компенсацію і спокійно піти на пенсію. ІМС вперто нехоче її платити!)))
Циганков це ще один приклад коли перетримали гравця в команді, це притаманно керівництву ДК.
Сховати
KeL, и все-таки: кто должен возглавить команду после Луческу?
Только из реальных
Сховати
Иной, Костюк,грошей нема на трансфери - може пробувати він , і підпускати Царенка та Діалло,інших.На пів року нехай пробує.Сезон і так все.
Ну ще дешевий варіант це Кучук.Із упл більге варіантів не бачу.Скрпник/Вернидуб/Григорчук себе не дуже показують в нових командах поки що.
Сховати
Тарас, Кучук - чувак с характером и наши "звезды" начнут его плавить сразу после назначения.
Костюк не имеет авторитета. Чтобы от него получить результат, нужно отправить абсолютно всех ветеранов в резерв и играть молодежью, а так нам и ЛЕ не видать по итогам сезона
Иной, того кто обычно сидит между Леонидом Даниловичем и Григорием Рахмильевичем в вип-ложе ;-) Если он не подкинет миллионов 10 на зимнюю селекцию, этот состав не спасет никакой тренер семи пядей во лбу.
По большому счету всех игроков можно разделить на несколько категорий: 1. звезды, делающие разницу. По прошлому сезону это Циганков и в какой-то мере Буяльский, если ориентироваться на гол+пас.
2. опытные игроки основы, которые превосходят конкурентов: Бущан, Забарный, Сидорчук, Шапаренко, Гармаш, Караваев, Кендзера.
3. молодые таланты, которые нужно развивать: под вопросом Диало,Ванат, Боль. Сирота, Попов, Тымчик, Дубинчак и Вивчаренко формально тоже в этой категории, но их потолок уже виден и он очень не высок.
4. игроки резерва, потерю которых клуб не заметит.
У нас слишком много игроков 4 категории и слишком мало 1й-2й.