22 вересня 2022 20:45
2

Віктор ЛЕОНЕНКО: "Суддя міг нас спасти, якщо б вигнав Бондаря з поля"

Футбольний експерт, головний тренер команди Зірки українського футболу Віктор Леоненко в ексклюзивному коментарі для ІА «Центр новин» проаналізував поразку збірної України від команди Шотландії.


Віктор Євгенович, на Вашу думку, чому програла наша команда?


Спочатку я подумав, що збірна України – це «Динамо» Київ, яке приїхало в Шотландію. Але вийшло, що в першому таймі з «Динамо» у збірній був присутній тільки Караваєв.


Нажаль все погане вже починає йти в моду. Там по воротах не б’ють, і моментів нема, і в збірній те саме. Я думаю, що це не пояснення, що хтось захворів. Шотландії без різниці, який склад грає, хто виходить на поле. Так само, як нам без різниці, скільки в Шотландії було хворих. Збірна мала на полі щось зробити. А виходить шотландці катком по нам проїхались. Наші забули, що є футбольні ворота. Малиновський подумав, що Україна грає в синьому. Стільки браку і не тільки від нього. Було декілька проходів від Мудрика, Михайліченка, але замикання не було.


Ми грали в квадрат, а воріт не було, воротар Шотландії міг стояти на воротах в костюмі… Я багато наших збірників не впізнав. По суті вся команда випала. Мудрик, Довбик намагалися зіграти, заципитись за м’яч. Лідери збірної провалили гру.


Нас міг спасти Бондар (сміється – ред..). Коли він Адамса чуть не вбив! Першого голу не повинно було бути, бо там був реальний фол. У нас в Лізі чемпіонів, на матчах збірної присутня система VAR, але ніхто не дивиться на неї. За перший гол можна було суддю журити. Суддя міг нас спасти, якщо б він вигнав Бондаря з поля.


На що розраховувати Україні у грі з Вірменією?


Сподіваюсь, що в Єревані буде інша гра, але не легка. Тим більше на збірну чекає переліт, потім добиратися. Крім того, що у нас є травмовані. Сподіваюсь, що поразка від Шотландії повинна збірну підштовхнути зіграти по іншому. Футболісти повинні зрозуміти, де вони знаходяться, яку країну вони представляють. Сподіваюсь, що таких ігор більше не буде. А буде показова гра з Шотландією ще одна. У нас були важкі ігри раніше, і ми вигравали. Наші хлопці в матчі з Вірменією мають дати бій. Але тут тренер має вгадати по складу. Тому, я чекаю зовсім іншої гри від нашої команди. Потрібно поміняти гравців точно, оскільки склад, який грав вчора, втомлені. Їх ще чекає переліт. 3-4 гравці на заміну нічого не можуть змінити. Найбільше я чекаю висновків не тільки від тренерського штабу, а насамперед від футболістів. Якщо в них є совість звичайно! Я сподіваюсь, що буде інша гра. Якщо вони не зроблять висновки, за них це зроблять вболівальники.


Як думаєте, на Петракова чекає звільнення?


У нас люблять писати, звільняти. Після таких ігор вболівальникам хочеться звільнити Петракова. Але йому потрібно дати шанс. Важкі ігри бувають, але саме головне, щоб після таких ігор зробили висновки. Зараз виграють в Єревані, виграють в Шотландії, чи буде нічия, і ми на першому місці. І за що виганяти?! Так можна усіх вигнати, крім Трубіна, Мудрика. Звільнити – це не вирішення проблеми, ще нічого страшного не відбулося.


Можливо Петраков зробить висновки, і викличе в збірну нових гравців, зокрема Шведа?


Швед – добрий варіант для гри з Вірменію. Потрібно подивитись, як Швед буде виглядати у Збірній.

Там усю команду треба було виганяти.
той випадок, коли згоден з Леоненком майже в усьому