20 серпня 2022 22:07
3

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий – про ситуацію з телепулом

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий дав ексклюзивне інтерв'ю Fanday.net, в якому прокоментував, кому належать права на трансляцію матчів української Прем'єр-ліги та розповів про штрафи для клубів-відмовників.


Нагадаємо, раніше Ігор Суркіс в інтерв'ю Fanday.net заявив, що права на трансляцію матчів належать клубам, і Динамо показуватиме домашні ігри на «2+2» та клубному Ютуб-каналі, а не на «Сетанті», яка виграла тендер єдиного телепулу.

За роз'ясненням джерело звернулося до виконавчого директора УПЛ Євгена Дикого.

- Ігор Суркіс заявив, що права на трансляцію матчів Чемпіонату України належать клубам, а не Українській Прем'єр-лізі. Євгене, ми б хотіли почути роз'яснення від УПЛ із цього приводу.

– У 2011 році виконавчий комітет, на той момент ФФУ, справді передав права на трансляції клубам на вісім років, тобто до 2019 року. Це рішення не було пролонговано, відповідно з 2019 року правовласником даних прав є вже УАФ (ст. 47 Статуту УАФ).

Перед початком цього сезону ми підписали договір з УАФ про передачу УПЛ у тому числі прав, які включають і трансляції футбольних матчів.

Крім цього, перед початком сезону всі клуби, відповідно до процедури атестації на сезон та згідно з Регламентом змагань, зобов'язані надати документ, яким підтверджують, що вони зобов'язуються виконувати всі вимоги статуту УАФ та УПЛ, а також рішення Органів управління УАФ та УПЛ.

Головним Органом управління УПЛ є Загальні збори клубів УПЛ, які своєю більшістю ухвалили рішення про створення єдиного медіа-пулу та підтримали пропозицію компанії «Сетанта». Відповідно, це рішення є обов'язковим для виконання всіма іншими учасниками УПЛ.

– Динамо теж підтверджувало?

– Відповідно до нормативно-правових документів УАФ – надання документа, яким клуби зобов'язуються виконувати всі вимоги статуту УАФ та УПЛ, а також рішення Органів управління УАФ та УПЛ – є обов'язковою вимогою для атестації та заявки команд на сезон.

– Якщо Динамо таки транслюватиме домашні матчі на «2+2», а не на «Сетанті», які передбачені санкції?

– Усі санкції передбачені дисциплінарними правилами УАФ. Це може бути за перше порушення - штраф, і з подальшим посиленням санкцій - аж до зняття очок.

– Клуби можуть собі повернути права на трансляції?

– Тільки в одному випадку – якщо таке рішення ухвалить виконавчий комітет УАФ, як це було зроблено у 2011 році.
ну что Суркисня) допрыгалась?)
Я так розумію що Суркіс перестрахувався з юристами , коли почав апелювати до УАФ/УПЛ і ті його завірили що ця фількіна грамота написана на колінці перед початком сезону не має ніякої юридичної сили. Тому вони і нервують так
Сховати
MarcoV, він вже консультувався з юристами коли відмовився їхати в Маріуполь. Тоді ці консультації коштували чемпіонства.