3 серпня 2022 18:25
4

Григорій КОЗЛОВСЬКИЙ: "Закликаю усі клуби УПЛ безплатно віддати права на трансляції національним каналам"

Президент «Руха» Григорій Козловський висловив свою думку щодо створення єдиного телевізійного пулу УПЛ.


«Наскільки мені відомо, в УПЛ є 2 пропозиції щодо купівлі телеправ. MEGOGO запропонував 100 тисяч доларів на рік усім клубам – це приблизно по 4,5 тисячі доларів на кожного. А Setanta запропонувала 1,5 мільйона, з вирахуванням того, що йде на УАФ, це по 60-70 тисяч доларів на клуб.

Я не сприймаю це інакше, як подачку. Вважаю, що клуби мають мати гідність та проявити свою позицію. Якщо завтра наш клуб і буде голосувати за щось, то тільки за телепул безплатної трансляції матчів для українців.

Я розумію, що медіаплатформам зараз також важко платити гроші за чемпіонат України, що клубам потрібні кошти для існування, але такі пропозиції – це ніщо інше, як подачка. Футбольний клуб «Рух» у цьому фарсі брати участь точно не буде. Це наша офіційна позиція. Ми знаємо собі ціну.

Тому я закликаю усі клуби відмовитись від таких пропозицій і безплатно віддати права на трансляції національним каналам. Нехай люди дивляться футбол та отримують задоволення. Колись в Англії клуби на 3 роки відмовились від грошей за трансляції і показували футбол безплатно, чим підняли інтерес серед вболівальників. Зараз права на трансляцію коштують понад 5 мільярдів за сезон. Думаю, що нам потрібно працювати у цьому напрямку», - сказав Козловський.


Фото - сайт ФК "Рух"

Я не розумію! Чому не можна продати права тому хто дає гроші, якщо "клубам потрібні кошти для існування"?
А за чиє бабло національні телеканали (мабуть маються на увазі Рада та УА Перший) будуть виготовляти продукт. Часом не за державні з бюджету ? Писали що мінімум 10 тисяч баксів вартість трансляціїї одного матчу
Сховати
MarcoV, кошти на державні канали прописуються окремим рядком в бюджеті. Тобто ніяких грошей на виготовлення ТВ-картинки УПЛ каналам не виділено і вони не мають змоги витрачати. В кращому випадку вони це зможуть робити з нового року, якщо буде проголосовано виділення їм коштів.
Отже віддавати крім віртуальних прав клубам нічого. Максимум Рух силами клубного ТВ може зняти домашні ігри та викласти на своєму ютуб каналі, поділившись виготовленою картинкою з якимось з нац. каналів. Але якщо у Руха та ще кількох клубів клубне ТВ більш менш задовільного рівня, то що зможуть виготовити Мінай, Інгулець чи Олександрія і чи хтось захоче таке дивитись зняте однією камерою - велике питання.
Сховати
Умник, навряд воно захоче безкоштовно показати матч Рух-Динамо. Скоріш за все залупить з умовного Футболхабу ціну як за ЛЧ