12 липня 2022 15:54
4

"Футболи" - все. З'явилася нова заява медіагрупи Ахметова

Директор із комунікацій у System Capital Management (SCM) Наталія Ємченко опублікувала нову заяву медіагрупи Ріната Ахметова.


«SCM розпочинає процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій Медіа Групи Україна (МГУ). Відповідні документи буде надіслано уповноваженим державним установам починаючи вже від сьогодні, 12 липня 2022 року.

Мова йде про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, які були отримані Медіа Групою Україна від держави. Паралельно сьогодні буде розпочато процес припинення випуску належних МГУ друкованих засобів масової інформації.

Згідно законодавства України, анулювання ліцензій та задоволення заяви про припинення друкованих ЗМІ автоматично позбавляє компанії-власники статусу ЗМІ і вони мають завершити діяльність. Швидкість ухвалення рішення щодо анулювання ліцензій після подання відповідних заяв – відповідальність держави.

Процес, згідно до вимог законодавства, може тривати від місяця до двох. На цей період МГУ продовжить виконувати взяті на себе зобов’язання за ліцензійними угодами та продовжуватиме трансляцію та участь у національному марафоні новин, а також у іномовленні (FreeДом).

Вихід будь-яких власних проєктів та виробництво контенту на всіх телеканалах, виданнях, онлайн-майданчиках Групи припиняється. Разом із відмовою від ліцензій на мовлення каналів медіагрупи припиняється дистрибуція цих каналів за кордоном, в тому числі у Польщі.

О 00:00 12 липня 2022 року МГУ припинила оновлення своїх онлайн-медіа. Механізм співпраці із Vogue буде визначено окремо із власником бренду CondeNast шляхом консультацій. Усі відносини із партнерами Групи будуть обговорюватись окремо.

Всі активи МГУ (за виключенням ліцензій) залишаються у її власності. Мова йде про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, в тому числі - «Україна», «Україна 24», «Сьогодні». Майбутню долі цих активів буде визначено менеджментом у найближчі дні.

Рішення щодо виходу SCM із медіабізнесу було важким та вимушеним. Ми створили МГУ практично з нуля, разом із величезними професійними колективами вивели її в абсолютні лідери українського медіаринку. Ми планували створювати якісний український контент і далі - серіали, фільми, шоу, новини. Але державою було прийнято абсолютно дискримінаційний закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)», який робить наші подальші інвестиції в медіа в Україні неможливими. Подальша доля зданих нами ліцензій нам невідома – жодних попередніх консультацій із владою не відбувалося і не могло відбуватися. Ми вдячні команді МГУ за більш ніж 20-річну спільну та успішну роботу і зробимо все залежне від нас, щоб завершення нашої співпраці із кожним членом багатотисячного колективу було максимально прозорим та людяним. Це, насправді, зараз найважливіше завдання для менеджменту МГУ і для нас в SCM», – сказано в заяві.
Ну ось вам і зворотня сторона ,,деоліхархізації"!
Запропонуєте теж радіти?!
Сховати
Так. Не можливо побудувати державу, якщо весь укр оліхархат, самостійно буде вказувати кому виступати, скільки, та про, що говорити там. Канали Футбол як приклад. Далеко не потрібно дивитись. Так, є мінуси, втрата роботи багатьма, але може тільки так почне будуватись незалежне ЗМІ в Україні, а не те що ми бачимо. Канал де будуть хаяти Шахтар і ДК однаково, казати правду про Ахметова чи Суркіса, Зеленского чи Порошенка, не дивлячись на їхню думку. Я чудово розумію що головне тут фінансова складова в побудові цих каналів, але потрібно шукати шляхи розвитку і їх будуть шукати. Тому, що, той хто запропонує це народові Україні, не програє в "перспективі."
Сховати
Гарна казочка, но в Україні такого не буде, нажаль. В багатьох країнах не так і багато незалежних ЗМІ. Працюють або залежні від певних партій або фінансових груп і ведуть відповідну інформаційну політику. А в нас війна і ресурсу стає все менше, навпаки - занепад буде багатьох галузей, а ЗМІ завжди від когось залежали і ніколи не вміли самі на себе заробляти, завжди «власник» фінансував і замовляв «музику» - така реальність :(
Henry, Йди носовичка Пеніссоффу і Ко. передай :)))