22 квітня 2022 10:44
3

Олександр ПЕТРАКОВ: "Мені зателефонував Луческу: "Хлопці під моїм наглядом зіграють по 45 хвилин і до тебе приїдуть". Я подумав і вирішив відпустити їх"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про плани підготовки команди до матчу проти Шотландії і поєдинків Ліги націй.

— Олександре Васильовичу, яка наразі ситуація з терміном прибуття до табору збірної гравців «Динамо»?
— Мені зателефонував Мірча Луческу: «Хлопці під моїм наглядом зіграють по 45 хвилин і до тебе приїдуть». Я поміркував і вирішив відпустити їх. Вони зіграють 4-го з «Базелем» і 5-го, гадаю, уже будуть на місці. Це моє рішення в такий скрутний час. Хай це піде нам на користь.

— Чи задоволені ви місцем майбутнього збору національної команди?

— Президент УЄФА Александер Чеферін нам дуже допоміг у ці важкі часи. База там нова, і поля поруч. Від Любляни 20 км, від аеропорту — 10. Усі умови — тільки готуйся до матчів. 30 травня ми можемо просто з Любляни летіти до Шотландії.

— У збірної України був варіант останній спаринг перед Шотландією зіграти з Англією…

— Так, я просив, щоб запропонували збірній Англії. Але Гарет Саутгейт збирає команду 30 травня. Ми явно не встигаємо вкластися в терміни, тож матчу не буде. Я попросив звернутися до Північної Ірландії. У них раніше завершується чемпіонат… Шукаємо варіанти наразі, щоб зіграти 26 травня. Саме зберуться всі наші легіонери — з Англії, Італії, Бельгії.

— Є ще питання стосовно червневих домашніх поєдинків у Лізі націй проти Ірландії та Вірменії. Скажіть, це ініціатива тренерського штабу, щоб грати їх у Польщі?
— Це ініціатива президента УАФ Андрія Павелка у ситуації, якщо через воєнний стан не буде можливості провести ці матчі в Україні. Він розмовляв із головою Польського футбольного союзу. Я погодився. Польща для мене фартова! 2019 року ми там грали в Лодзі у фіналі чемпіонату світу. Можна навіть зіграти на тих самих стадіонах від 15-ти до 18-ти тисяч місць. Вони невеликі, й українці прийдуть за нас повболівати.

Ось вам і реальність ) Де там зрадофіли?
"Шукаємо варіанти наразі, щоб зіграти" - Так ти ж казав, що з дня на день оприлюдниш графік матчів збірної, а тепер "Шукаємо варіанти"?
Для чого було так ганьбитися? Щоб вилити бруд на Динамо?
Сховати
dynamic1927, Він або повний бовдур, або хитра гніда, яка залюбки лиже зад тому, хто платить гроші.