17 лютого 2022 08:07
10

Карлос ДЕ ПЕНА: "Якщо в Україні почнеться війна, я не буду сумніватися і відразу ж поїду"

Фото: А. Лукацький, ФК "Динамо"


Уругвайський півзахисник "Динамо" Карлос де Пена розповів про напружену ситуацію в Україні через можливе вторгнення Росії. Футболіст заявив, що готовий залишити країну у разі війни.


- Якщо щось трапиться, то я піду, я не збираюся зволікати. Це дуже рідкісна історія, з якою мені доводиться стикатися вперше. Очевидно, що вона жахлива, оскільки ніхто не хотів би з нею зіткнутися.


Я намагаюся отримувати якомога більше інформації, адже це місце, де я живу, де моя сім'я. Я завжди ставлю сім'ю на перше місце. Вони зараз в Уругваї, але вже купили квитки в Україну на 22 лютого. У ці дні будемо вирішувати разом з ними і клубом, що краще - щоб вони приїхали або залишилися чекати мене в Уругваї.

Поки все спокійно, але ситуація змінюється з кожним днем, і ми повинні бути уважні і дивитися, що для нас краще.


На даний момент я не бачу жодних проблем, крім літаків, що пролітають над містом. Я не відчуваю страху серед своїх українських одноклубників, тому що вони більше адаптовані до того, щоб жити з небезпекою конфлікту, що насувається.


Сам я теж поки не відчуваю страху, адже поки не бачив нічого такого, що могло б мене засмутити. Але я дуже чітко уявляю, що робити, якщо війна все ж почнеться. Якщо щось трапиться, я поїду і більше не повернутися. Безпека моєї сім'ї для мене на першому місці.


Поки існує трудовий договір, є речі, які панують. Я в Україні, дуже поважаю цю країну, хочу, щоб все у неї було добре, але в разі чого поїду. Я не буду сумніватися в цьому.


Так, наприклад, свого часу було з Гомесом з "Металіста", який подзвонив в клуб з аеропорту і сказав, що йде. Це логічна людська реакція. Якби це була моя рідна країна, я б сприйняв ситуацію по-іншому, але зараз, перебуваючи за кордоном, я цього робити не збираюся.


Образу українців на росіян видно навіть у футболі, адже вони хочуть, щоб російські клуби програвали, коли виступають в єврокубках. Це те, чого не відчуваю я, адже я - уругваєць і не маю ніякого відношення до цієї проблемі, не відчуваю ніякої ненависті. Сьогодні я тут, і я в боргу перед "Динамо". Я повинен слідувати вказівкам, які дає клуб, але паралельно я також думаю, що є речі, які важливіше будь-якого трудового договору. Наприклад, такі, як безпека моєї сім'ї і мене самого, - цитує де Пену espn.com.uy.

Да не Лаштувка, но он и не обязан.
Интересно, о каких пролетающих над городом самолетах он говорит, находясь на сборах в Турции.
Сховати
serg_max, могу предположить, что он видел учебные полеты истребителей за городом всю осень. Летали парами под вечер.
Сховати
Умник, Скорее американские транспортники
Если, не дай бог, начнётся вторжение то ни о каком футболе конечно же не может быть и речи. Уедут не только легионеры , но и наши
Сховати
MarcoV,Да не истерите не начнется ничего!США уже лоханулись с прогнозом на 16 февраля!Ждем какая дата приснится Байдену следующей!!!
Сховати
Матвеев, не тупи! Если бы путлер начал наступление 16 февраля, это только бы возвысило американскую разведку! и что в голове этой обезьяны с гранатой не известно никому!
І от питання - чи так вже й треба було продовжувати на рік контракт, якщо гравець тільки й чекає нагоди, щоб звалити в умовний MLS?!)
Сховати
А ви очікували, що він скаже типу, якщо що, то я візьму кулемет/автомат/стінгер/джавелін і буду тут воювати? Він звичайний заробітчанин в цій країні як і інші заробітчани по світу (окрім хіба що того, що цей заробітчанин висооплачуваний). Якщо би він хотів чи мав нагоду звалити маючи більш вигідну пропозицію, то він би звалив. А так 90% (а може і 99%) всіх чуток по трансферам - ігри агентів.
Клуб же не може жити поточною ситуацією. Якщо виходити з дурості сусідніх держав, то тоді взагалі потрібно розпустити всіх і вся, бо не відомо коли там клепка впаде. Плюс, гравця з певним довгим контрактом можна продати, відбивши хоч якісь кошти, а не розпустити безкоштовно.
Megogo VS Olltv, можна подумати, що якби Ви були в Уругваї на заробітках, і там почалась війна, то Ви б спокійно працювали далі.