26 грудня 2021 14:15
13

Блогер про гравця "Динамо" U-19: "За останні років 10 нікого згадати не можу, хто б володів подібним скілл сетом і зачатками інтелекту такого високого порядку"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі виділяє лідерів "Динамо" U-19 за очікуваними гольовими передачами.


Лідери Динамо U19 В сезоні
Очікувані гольові (хА)

3️ Антон Царенко - 4.05 хА (17 років)

1355 хвилин

Ще зовсім скоро його почали залучати до матчів U19. Попереду ще купа матчів навесні, а він вже майже досяг торішнього показника.

Безумовно один з найбільш обдарованих геометрією футболістів з академії за дуже довгі роки. Дуже.
Це прям велике щастя і велика удача: за останні років 10 нікого згадати не можу, хто б володів подібним скілл сетом і зачатками інтелекту такого високого порядку (само собою, що опиняючись при цьому в Динамо настільки рано). Шапа є, але його далеко не в 15 років в Динамо привезли. Треба виходжувати і адаптувати. В дупу покупки всіх цих Густав і Педріт, якщо під рукою такий шматок пластиліну.

2️ Самба Діалло - 4.94 хА (18 років)

1522 хвилини

Сенегалець не тільки завершує сам, але і ділиться з партнерами. Не сказати, що вони прям гуру плеймейкінгу. Наприклад, Царенко віддає середній пас під удар на 0.21 хА, а все що більше 0.2 Wyscout маркує як big chance. У самби 0.16 xA - пристойно, але ще є куди рости.

Головна складність, яка чекає його в першій команді - істотна відмінність ігрових алгоритмів. Потрібно придбати навик адміністрування потоків в умовах практично повної відсутності простору. Якщо U19 В цьому сезоні тікає в 4.18 контратак в середньому, то у основи їх всього 2.12.
Ну, і середнє володіння основи триває на 1.6 передач довше, ніж у малих.

Щоб не перетвориться на сенегальського Цитаїшвілі треба освоюватися в нових ігрових обставинах.

1️ Назар Волошин - 6.44 хА (18 років)
1622 хвилини

7 гольових передач - показник солідний.
Сезон почав дуже сильно: 4 асисти в стартових 5 матчах (плюс там же 5 голів, в т.ч. хет-трик Десні).
Потім почав затверджуватися в ролі головної сили в атаці Діалло, і стартувала інша історія Назара: стрик з 4 клубних поєдинків поспіль з картками (3 з них отримані після 80' хвилини).


Але тут можна кивати в бік 3 матчів у жовтні за 7 днів за збірну U19, де в кожному Назар заробляв по вирішальному результат пенальті. На ньому відверто паразитували, змушуючи везти в одну особу, як колись з Гiо. У тих матчах він виконував на ~20 дій більше середнього по клубному сезону. Може тому і підсів небагато.



Есть ещё одна проблема. Антропометрия. Ему уже 17. Рост 162. Особо уже не вырастет. В силовой борьбе будет очень тяжело
Сховати
Александр, рост Месси кажется 167 см. И ему не мешает всех крутить...)
Сховати
Евген, так то Месси, техника и скорость и то он на 7 см выше, 162 это очень маленький рост(((
Евген,
Ну во-первых это Месси. Во-вторых Меси играл в Барселоне, где быстрый техничный комбинационный футбол с мелким и средним пасом. В условной Англии не факт, что Месси стал бы тем кем он есть.
Цікаво, редактори перечитують текст після перекладу Google перекладачем?
Царенко похоже самый большой талант. Его бы хотя бы по 15 минут в горно взрослых
Сховати
Евген,
Не рановато? Если не пойдёт может быть психологическая яма.
Много игрового времени у него не будет Проходных игр нет Терять очки больше нельзя. Выпускать можно только в играх когда результат уже обеспечен. Таких матчей много не будет.
"...Потрібно купувати навик адміністрування потоків в умовах практично повної відсутності простору" - ??? Чи це я такий тупий, що нічого не зрозумів?
Сховати
Кепа, приіобрєтать
спробуйте здійнсити пеерклад з укр на рос, і Ви зрозумієте, що Гугл трансляйтер хотів сказати ))
Сховати
Буковина, смішно
чем мне нравится Смолов - это тем, что читая его - словно шарады разгадываешь...скилл сетом, охренеть...ну, скилл, понятно, навык, а сет? если глагол set - ставить, то куда, в какой угол ?)...по тексту только понимаешь, что скорее всего речь идет о фразовой связки set up - создавать
Сховати
смит, ну скиллсет это что-то типа "набор навыков" если навскидку так перевести, никуда не заглядывая
набор или комплект умений\навыков