21 грудня 2021 12:25
1

Гучний трансфер до Англії і очікування нового нападника. Зимове трансферне вікно для "Динамо" відкривається!

До офіційного відкриття зимового трансферного вікна в Україні залишається ще півтора місяці, але вже зараз наші клуби, включаючи і "Динамо", починають активну роботу з пошуку новачків, які могли б приєднатися до ним вже на зимових тренувальних зборах.


Але не трансфер "на вхід", а трансфер "на вихід" поки розбурхує уми вболівальників, експертів і журналістів. Буквально кілька днів назад гримнуло – Віталій Миколенко переходить в "Евертон" за 21 млн євро!


Футболіст вже встиг злітати в Англію і пройти медогляд, а тепер повернувся до Києва і чекає, поки будуть улагоджені всі формальності. Якщо все пройде вдало, то Миколенко стане першим футболістом "Динамо" за чотири з половиною роки, який проданий за суму більш ніж в 10 млн євро. Попереднім гравцем, який приніс в казну киян дуже солідну суму (30 млн євро) став Андрій Ярмоленко, який перейшов у дортмундську "Боруссію" влітку 2017 року.


Що ж, нам залишається лише чекати, поки клуби остаточно оформлять трансфер Миколенка, і він отримає можливість зіграти в найсильнішому на даний момент європейському (та й світовому) чемпіонаті. А замінити Віталія у "Динамо" може Владислав Дубінчак, який першу половину цього сезону провів на правах оренди у "Дніпрі-1".


А поки повернемося до потенційних новачків "Динамо".


Однією з найпроблемніших позицій "Динамо" по ходу сезону називали позицію нападника, де, на жаль, поки так і не проявили себе три літніх новачка - Владислав Кулач, Ерік Рамірес та Ілля Шкурін. На трьох вони забили всього 2 м'ячі (по голу на рахунку Кулача і Раміреса), і часто програвали боротьбу за місце в стартовому складі центральному півзахиснику Денису Гармашу, в якому Мірча Луческу побачив задатки бомбардира.


У ЗМІ вже почала з'являтися інформація про те, що кияни знову повернулися на трансферний ринок у пошуках нападника. Зокрема, про про це повідомляв журналіст Михайло Співаковський, підтверджував її і Ігор Циганик.


Одним з нападників, якого зараз сватають в "Динамо", є форвард "Фенербахче" і збірної Ірану Аллахьяр Сайядманеш, який останні півтора роки провів в оренді в луганській "Зорі". Поки невідомо, чи будуть кияни робити офіційну пропозицію щодо іранця, але варто відзначити, що інтерес до нього приписують і "Шахтарю".


Другий форвард, ім'я якого пов'язують з Києвом, це вже звичний для багатьох Артем Довбик з "Дніпра-1". "Динамо" не перше трансферне вікно полює за цим нападаючим, але поки клубам не вдається досягти згоди і завершити перехід.


Одним з найреальніших кандидатів на перехід в "Динамо" раніше називали атакуючого півзахисника "Десни" Андрія Тотовицького, у якого наприкінці цього місяця закінчується контракт з чернігівським клубом. 28-річний українець добре знайомий Мірчі Луческу по спільній роботі в донецькому "Шахтарі", вихованцем якого він є. Проте сам Тотовицький заявив, що вже визначився з новою командою, і це буде не "Динамо".


А ось у румунського захисника Раду Бобока і колумбійського вінгера Себастьяна Вільї, мабуть, шанси приміряти футболку "Динамо" цієї зими мінімальні. Новина про те, що Бобок вже мало не підписав контракт з киянами, була оперативно спростована ЗМІ, а трансфер футболіста "Бока Хуніорс" оцінюється в 15 млн євро, і це зараз занадто непідйомна сума для "Динамо".


Центральний півзахисник "Спорт Ресіфе" Густаво - ще один футболіст, останнім часом пов'язаний з трансфером до Києва. За інформацією зарубіжних ЗМІ, "Динамо" готове запропонувати контракт 19-річному бразильцеві, однак їм належить витримати конкуренцію з боку "Металіста" і ряду бразильських клубів.


Але першим повноцінним зимовим новачком киян став алжирський півзахисник Ноа Нехар, який раніше числився в академії "Монако". Найближчим час Нехар захищатиме кольори "Динамо" U-19, де у нього буде шанс проявити себе і піти на підвищення в першу команду.


Слід зазначити, що інтереси Нехара представляють ті ж агенти, які минулого літа привезли в "Динамо" сенегальця Самба Діалло, який став одним з відкриттів цього сезону.


Також повернувся до Києва після оренди в "Чорноморець" і "Полісся" півзахисник Артур Ващишин, але його шанси закріпитися в "Динамо" невеликі.


Втрати


Тут, в першу чергу, слід говорити про двох футболістів першої команди, яких вже активно сватають в інші клуби.


Один з них - нападник Владислав Супряга, який свій останній матч у цьому сезоні провів ще 20 жовтня. Після цього талановитий 21-річний футболіст отримав травму, від наслідків якої не відновився до сих пір.


Вже не перше трансферне вікно Супрягу, який так і не проявив себе в "Динамо", сватають в інший клуб, але поки жодному з потенційних покупців не вдалося узгодити цей перехід. Можливо, цієї зими все ж знайдеться команда, яка задовольнить фінансові запити "Динамо" і самого Супряги.


Другий гравець, який, на думку ЗМІ, близький до від'їзду з клубу, - це ще один нападник Ерік Рамірес, лише минулого літа перебрався в "Динамо" з чемпіонату Словаччини. Венесуелець не тільки програє конкуренцію за місце у складі, але і часто пропускає матчі з різних причин – коронавірус, травма, виступи за збірну. Одним з претендентів на Раміреса називають бельгійський клуб "Серкль Брюгге".


Традиційно сватають в інші клуби і кількох футболістів основи "Динамо". Так, Карлоса де Пену відправляють в команду до ще одного динамівця Сідклею - ПАОК, а Віктора Циганкова і Беньяміна Вербича - в будь-який клуб, де за них погодяться заплатити необхідні суми. Але є великі сумніви, що кияни розлучаться зі своїми основними футболістами, попередньо не підшукавши їм заміну.


Не менш сумнівним виглядає і відхід сенегальського таланту Самба Діалло, якого сватають у багато європейських топ-чемпіонатів ("Борусія" Д, "Марсель", "Вільярреал", "Барселона", "РБ Лейпциг", "Манчестер Сіті" – це неповний список команд, які нібито виявляють інтерес до сенегальця). 18-річний гравець нещодавно підписав новий п'ятирічний контракт з "Динамо", і очікується, що вже цієї зими він поїде на збори з першою командою.


А ось тепер уже грузинський півзахисник Георгій Цитаішвілі, який першу половину поточного сезону провів в оренді в "Чорноморці", зацікавив лідера і чемпіона Словаччини "Слован". Братиславський клуб хотів би орендувати футболіста з правом викупу за 2 млн євро.


Взагалі, останнім часом дедалі частіше говорять про те, що не лише Цитаїшвілі, а й ще 15 орендованих у "Динамо" футболістів покинуть "Чорноморець". Одесити близькі до зміни власника клубу, і нові власники хотіли б замінити Юрія Мороза на посаді головного тренера та зробити ставку на інших футболістів, повністю відмовившись від орендованих киян.


Ближче за всіх до відходу з клубу зараз бельгійський нападник Ібрагім Каргбо, який не грав понад півроку через серйозну травму. 21-річного футболіста хоче орендувати російський клуб "Хімки" і цю інформацію підтвердив агент Каргбо Дмитро Селюк.


Нехай на даний момент трансферних чуток, які стосуются "Динамо", і не так багато, але можна очікувати, що вже до середини січня, коли у команди розпочнеться перший тренувальний збір, у ЗМІ чи не щодня почнуть з'являтися все нові і нові прізвища потенційних новобранців київського клубу.


А за тим, хто поповнить склад "Динамо" або навпаки покине клуб ви зможете спостерігати в нашому традиційному розділі "Трансфери".

Ще нехай мішок раміресів, шкуріних та антюхів придбають(