2 грудня 2021 21:14
2

Екс-форвард "Зорі" Майборода: "Мені боляче, що Росія має відношення до смерті мого батька"

Колишній нападник "Зорі" Сергій Майборода, який нині виступає за" Діназ", розповів про війну України з Росією.

- Пам'ятаєте день, коли почалося російське вторгнення на Донбас?

- Дуже добре. Ми бачили Захід ворожих військ у Слов'янську якраз з боку нашої Билбасівки (Майборода родом звідти – прим.). Пам'ятаю, як світла і зв'язку не було. Навіть їжу не завозили. А ще ввели комендантську годину і навколо ходили озброєні люди. Не кажу вже про свист куль над головою. Все шуміло, страшно було.

- Чому для себе ви розуміли, що відбувається в регіоні, а багато хто називав ситуацію неоднозначною?

- Все почалося стрімко, спочатку ніхто не розумів, що відбувається. Просто був страх, всі боялися. Згодом все стало прояснюватися: хто стріляє, хто винен у цьому, Хто правий. Деякі люди банально не хотіли в це вірити, сприймали брехню за чисту монету. Я ж бачив зародки війни своїми очима і все розумів.

- Свого часу ваш батько служив у Росії, потім їздив туди на заробітки. Як він сприймав агресію не чужої для нього країни?

- Ми всі були в шоці. У нас ще родичі там. Однак ніколи не виникало ніяких сварок на політичному підґрунті. Ніхто не думав, що таке може статися. Мені боляче, що Росія має відношення до смерті мого батька. Я страшенно хотів би, щоб все це швидше закінчилося, щоб більше ніхто не страждав і не гинув. Росіяни просто залізли в нашу країну. Спочатку Крим забрали, потім прийшли на Донбас. Взагалі не розумію, навіщо вони це зробили і що тут зараз роблять.

- Як переконати людей, що мають інші погляди на цю однозначну ситуацію?

- Не впевнений, що можна їм що-небудь донести. Про що там говорити, якщо мене деякі люди запевняли: "що за нісенітниця? У вас в Слов'янську нічого не відбувалося, це все брехня". Який сенс цій людині що-небудь доводити?

- Коли війна на Сході завершиться?


- Це не може тривати вічність. Сподіваюся, що вже найближчим часом все закінчиться, – сказав Майборода.

Батько Майбороди, водій санітарного автомобіля Hummer, загинув влітку 2019 року в результаті прямого попадання ракети в авто під час виїзду на евакуацію пораненого поблизу села Водяне у Волноваському районі.


Фото: ФК "Заря"
Покажіть це інтерв'ю всяким мавпассі, щабліям, ардєцям та ярікам
Сховати
Alex Dynamo1927, Ви думаєте, вони не знають? Все вони знають і розуміють. Тут питання не в тому, є інформація в голові, чи ні, а в тому, що в серці.