11 листопада 2021 21:26
3

Україна - Болгарія 1:1. Звіт про матч. Жахлива реалізація позбавляє команду Петракова перемоги

За п'ять днів до матчу кваліфікації на ЧС-2022 з Боснією і Герцеговиною збірна України проводила спаринг з Болгарією.


Місце у воротах жовто-синіх зайняв Бущан. Тріо центральних захисників склали Матвієнко, Кривцов і Соболь. У ролі латералей виступили Тимчик і Зінченко, що розташувалися на правому і лівому краях відповідно. У середині поля вийшли Сидорчук і Малиновський, вище позиції зайняли Ярмоленко і Зубков. Наконечником же атак українців став Довбик.


Вже на першій хвилині зустрічі в українців вийшло створити гольовий момент біля воріт суперника. Ярмоленко з правого краю штрафного викрутив м'яч на Зінченка, але легіонер "МанСіті" пробив вище поперечини.

Потім болгари двічі небезпечно вривалися з м'ячем у володіння Бущана, але до акцентованого удару по воротах Георгія справа не дійшла.

Підопічні Петракова грали на високих швидкостях і просто розривали оборону Болгарії. Моменти сипалися, як з рогу достатку, ось тільки реалізація залишала бажати кращого.

Зінченко бив головою, але в площину не потрапив. Далі Михайлов парирував удар Зубкова, а Олександр, який опинився на добиванні, свій шанс відзначитися знову не використовував. Після прострілу Тимчика ворота суперника вразив Довбик - суддя зафіксував офсайд.

Українці продовжували чинити тиск на захист болгар, який, здавалося, ось-ось дасть збій, і жовто-сині відкриють рахунок, але в підсумку його відкрили гості.

На 35-й хвилині Михайлов вибив м'яч зі свого штрафного на половину поля українців, Матвієнко в спробі вибити круглого запустив "свічку" у своєму штрафному, чим скористався Кирилов і розстріляв Бущана.

Відразу після цього Зубков зіграв у стіночку з Довбиком і вже готувався відправити м'яч у сітку з близької відстані, але Велковскі встиг підставити ногу і врятував свою команду від вірного гола.

У час, що залишився до кінця першого тайму, два забійні моменти упустив Довбик. Спочатку він не влучив у ворота, замикаючи простріл від Тимчика, а потім не зміг добити м'яч у сітку після того, як кіпер коліном відбив удар Зінченка.

Другий тайм почався з облоги штрафної збірної Болгарії. Зінченко дальнім ударом перевірив на міцність штангу, кіпер потягнув постріл Малиновського зі стандарту, що вийшов на заміну Яремчук пальнув повз дальнього кута.

На 56-й хвилині забив Ярмоленко, проте зробив це з офсайду. Через 10 хвилин воротар перевів на кутовий удар Малиновського. Ярмоленко забив ще раз, і знову боковий арбітр зафіксував положення поза грою, яке, на жаль, було.


Невезіння продовжило переслідувати Андрія. Малиновський класною передачею вивів представника "Вест Хема" практично на побачення з голкіпером, який ногою зумів відбити удар капітана збірної України.


Розпечатати ворота болгар вдалося Степаненку, який вийшов на заміну після перерви. На 79-й хвилині хавбек скористався відскоком і потужним ударом з 25-ти метрів послав м'яч акурат під дальню штангу. Виводити вперед українців міг Ярмоленко, але кіпер у стрибку відвів загрозу.


Вже в доданий час за голову довелося хапатися Коваленко. Віктор мав замикати простріл Ярмоленка на дальню штангу, проте незбагненним чином промахнувся. У наступному епізоді воротар дивом зреагував на удар Яремчука. Фінальний свисток арбітра зафіксував нічию 1:1.

Певно треба сходити в церкву!
Помнится ВВЛ когда то говорил: результат на табло. И все дифирамбы ни к чему. Петраков пошел на поводу у высокопоставленных горлопанов: зубковыковаленки это лавка глубокая. С таким подбором всю жизнь играть в ничью будем.Мрак.
Всім складом до церкви!