20 жовтня 2021 08:29
6

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: "Вважаю, що це неправильне правило! Бензема був у чистому офсайді"

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі – щодо помилок, утрат м'яча, некоректного правила та поразки від «Реала».


– Роберто, напевно, це найбільша поразка у вашій тренерській кар'єрі. Як ви її можете пояснити?
– Ні, це не найжахливіша поразка в кар'єрі. Я маю ухвалювати рішення про те, як грати моїй команді, до початку матчу. Звісно, у тренерів потім бувають такі ситуації, коли ти можеш програти. Однак моя команда намагалася продемонструвати свій футбол. У першому таймі ми навіть непогано грали. Потім сталася ситуація, у якій ми пропустили перший гол – Бензема був у чистому офсайді. Але я вважаю, що це правило, яке неправильне, тому й зарахували цей гол. У другому таймі Вінісіус одразу забив другий м'яч – потім матч став значно важчим для нас.

– Ситуація з Мбаппе була схожа на сьогоднішню ситуацію Бензема?
– Вам не сподобався гол Мбаппе, так? Я не хочу говорити виключно про перший гол, адже насправді «Реал» грав чудово. А коли «Реал» грає як справжній «Реал», складно всім командам. Тож не можу нічого сказати. Відповідаю на ваше запитання стосовно правила. Я вважаю, що воно неправильне. Ми вже бачили, як ви й сказали, в матчі Франції з Іспанією... Якщо не було Мбаппе, якщо не було Бензема, навіщо тоді захисник збірної Іспанії і навіщо Кривцов грали саме так, що потім сталися гол і автогол? Це геть неправильне правило.

– Чим зумовлена відсутність Тараса Степаненка в стартовому складі?
– Ми вирішили, що гратимуть Майкон і Алан. Коли починали розвивати атаки, Майкон діяв нижче, Алан – вище. Я ухвалив таке рішення саме тому.

– Що ви сказали хлопцям у перерві в роздягальні?
– Сказав, що ми добре грали в першому таймі, що слід продовжувати й не опустити руки. Я насправді вважаю, що ми непогано діяли в першому таймі, проте втрачали занадто багато м'ячів, особливо півзахисники – Тете, Соломон, Алан. У цих зонах ми втрачали надто багато м'ячів, і в такі моменти «Реал» міг здійснювати контратаки. Я просив грати далі. Потім, коли Вінісіус забив два голи, я помітив, що кілька футболістів опустили руки. Це одна річ, яка мені геть не сподобалась. Зрештою з результатом вийшло ось так. Одна справа – програти 0:2, інша – 0:5. Надто з тієї причини, що команда перебуває в процесі, я не хочу, щоб результати виходили такими важкими.

– Ще до першого гола ви дуже емоційно реагували на гру команди й чимось були невдоволені. Що йшло не так? Наскільки гостро і критично постало питання комунікації з командою, мовний бар'єр?
– Я завжди нервую. У той день, коли я більше не нервуватиму, мені слід їхати додому. Насправді немає реальної причини – просто помітив, що ми втрачали занадто багато м'ячів, припустилися таких помилок, яких зазвичай не робимо. І особливо ті гравці, які зазвичай не припускаються таких помилок. Можливо, в цьому причина.

– Наскільки на результат уплинула відсутність Матвієнка? Якби він був готовий, де ви його використовували б – у центрі захисту або ліворуч?
– Якби Матвієнко почувався добре, він би грав. Крапка. Уважаю, що неправильно говорити, на якій позиції він би грав. Для нас Матвієнко – ключовий футболіст. Хто грав на його позиції, грав теж добре. Однак для нас це велика різниця – з Матвієнком або без нього.

– Чи не маєте ви відчуття, що потрапили під гарячу руку «Реалу» після їхньої поразки від «Шерифа»? І, незважаючи на поганий результат, кого з гравців ви відзначили б?
– Молодець, дуже розумне запитання. Уважаю, багато наших футболістів зіграли добре. Ви, журналісти, можливо, більше звертаєте увагу на остаточний результат, а я, як тренер, маю звертати увагу на все. Я не можу відокремлювати те, що бачив у першому таймі, від того, що бачив у другому. Скажу одне: останнього сезону, коли я буду тренером «Шахтаря», ми гратимемо в Лізі чемпіонів геть по-іншому. І цього сезону, що буде моїм останнім, я впевнений, ми гратимемо в Лізі чемпіонів здебільшого як лідери.

– Ви говорите, що в першому таймі команда грала добре, але ви мали просто колосальні проблеми з білдапом. Поправте мене, якщо це не так. Як ви повинні були вирішити цю проблему замінами?
– Я не думаю, що ми мали проблеми в розвитку гри. Проблема в тому, що ми втрачали занадто багато м'ячів у ключових зонах, де зазвичай грають наші півзахисники. Наприклад, ми дали Фернандо інструкції більше атакувати в глибину, ніж приходити ближче до півзахисників, щоб отримати м'яч.
Это какие-то неправильные пчелы, и они делают неправильный мед!
Де Дзерби: "Считаю все правила, при которых проигрывает Шахтер, неправильными".
А чи 0:4 мало?
Настоящий крот!
оно опять ноет о судьях... шахту убили еще в первом тайме и счет по игре. никакой ручной судья тебе бы не помог, фуфел
Ощущение, будто де дзерби набрал в рот буквы и выплюнул... Каждый раз когда он даёт интервью я не могу его понять(ход его мысли)