14 жовтня 2021 11:13
6

Екс-форвард збірної України U-19: "Коли ти зіграв три матчі добре, а один погано, Петраков може тебе поховати. Словесно знищити"

Колишній нападник "Металіста" і збірної України U-17 і U-19 Артем Радченко розповів про свої взаємини з Олександром Петраковим.


- Бували ситуації, коли ти зіграв три матчі добре, а один погано, і він може тебе поховати. Словесно знищити. Морально це трохи вбивало, але нам тоді було по 15-16 років. Коли ставали старше, то вже ставилися до цього з посмішкою. Знали, що Петраков відхідливий. У нас з ним були цікаві стосунки. Він мене і любив, і ненавидів. Був момент, коли ми грали відбір в еліт-раунд з Англією. Нам потрібно було тільки вигравати, а англійцям можна було зіграти внічию. У нас була теорія. Всі моменти, які нам показували, були Про оборону. Потім Петраков запитує: "Є питання?". Я кажу: "Так, є. Нам же вигравати треба. Тобто хоча б один м'яч забити". Петраков каже: "Якщо не хочеш відбирати, значить, будеш сидіти".


Я сказав, що не в цьому ж справа. У будь-якому випадку буду відбирати і намагатися. Просто нам все розповіли тільки про захист. Петраков каже: "Я тебе почув. Будеш сидіти". Ну ось я і сидів. Вийшов на другий тайм, а ми в підсумку виграли 1:0. Забили чисто на фарті. Англійці самі собі м'яч заштовхали на 94-й хвилині. Радості було багато. Потім Петраков підходить і каже: "Бачиш, можна весь матч оборонятися і виграти". І що ти йому скажеш? А там момент пройшов один з тисячі.


Фото: ФК "Металiст"

Пока наших детей будут тренировать такие тренера до тех пор и будем мучиться в играх с финами и им подобным! Вопрос не только в Петракове, а и в остальных детских тренерах! Такое впечатление, что наши дети не на футбол ходят, а на борьбу!
А как еще против топ-сборных играть? только так и можно, идеальная оборона всей командой, а там может что-то и залетит. Национальная у нас тоже все те легендарные игры с Испанией или Францией так играла. Когда у нас будут игроки уровня английских тогда и можно будет с позиции атаки играть. Погуглил этого Радченко, так он сейчас в чемпионате Латвии играет, а до этого в низших лигах висел. С такими игроками не то, что нужно оборонятся, по другому совершенно никак. Дворовые футболисты, даже УПЛ не потянули, а понтов сколько, почему против Англии не атакуем. Это главная проблема наших игроков, они слишком самоуверенны и думают что имеют уровень как в других странах.
Сховати
Дід Панас, Во 2 лиге он играет https://www.youtube.com/watch?v=tEfAMwEKzak
Сховати
Rodion, а, уже вернулся. Тем не менее такой уровень это показывает какие у нас сборники, уровень Латвии и второй лиги, зато корчат из себя героев.
Я все ще переконаний що Петракову не місце в збірній і навіть в дитячому футболі, що він неправий по відношенню до Караваєва і Малиновського, але такі статті на замовлення є неприйнятними. Я ще з дитячих років засвоїв одне правило, лежачих не б'ють.
показово