12 жовтня 2021 23:39
19

Україна - Боснія і Герцеговина 1: 1. Звіт про матч. Розплата за нереалізовані моменти

Після виїзної перемоги над Фінляндією збірній України чекала не менш важлива зустріч з Боснією і Герцеговиною на фартовій для нашої національної команди "Арені Львів".


Олександр Петраков не став вносити зміни до переможного складу і випустив з перших хвилин тих же гравців, що виходили на гру з фінами. Жовто-сині не стали грати обережно і з перших хвилин почали чинити тиск на оборону боснійців, які в свою чергу відповідали грубістю.


Якщо фол на Яремчуку, який отримав удар в потилицю під час верхової боротьби, залишився непоміченим арбітром, то Чивич не уникнув жовтої картки після того, як збив Ярмоленка.


До володінь українців гравці Боснії і Герцеговини підібралися тільки до 12-й хвилині. Гояк опинився у вільній зоні десь в 25-ти метрах від воріт П'ятова і, недовго думаючи, пробив кудись на трибуни.


А вже через три хвилини команда Петракова повела в рахунку. Циганков отримав передачу на хід від Соболя і з лівого краю штрафного прострілив на дальню штангу, куди набіг Ярмоленко і розстріляв порожній кут.


У середині першого тайму Україна могла подвоювати свою перевагу. Соболь передачею з лівого флангу вивів Тимчика на побачення з Шехичем, але динамівець не зумів переграти боснійського кіпера в ближній дуелі.

Наступний момент був у іншого представника "Динамо" - Циганкова. Після розіграшу м'яча на правому фланзі Степаненко виконав навіс на Віктора, який з центру штрафної головою послав м'яч поруч з дальньою штангою.


На 33-й хвилині обрізка українців на правому фланзі оборони призвела до того, що боснійці перехопили м'яч і швидко вивели на ударну позицію Колашинаца. Сеяд двічі намагався пробити П'ятова з гострого кута, але в обох випадках кіпер українців і Степаненко кістьми лягали під удари суперника.


Незадовго до перерви біля воріт українців знову виникли неприємності. Хаджіахметовичу дали пробити з-за меж штрафного майданчика, і Пятову знову довелося виручати свою команду. М'яч відскочив до Колашинаца, проте Кривцов вчасно підставив ногу і завадив боснійцю зіграти на добиванні.


На початку другого тайму глядачі на трибунах побачили три гольові моменти. Спочатку Шапаренко не дотягнувся до м'яча у воротарській після того, як обігрався з Ярмоленком. Потім Наліч пробачив українців, головою пробивши повз з хорошої позиції. У третьому епізоді Тимчик виходив на ворота Шехіча, але не влучив у дальній кут.


Слідом за Тимчиком хапатися за голову довелося Яремчуку. Роман практично з центру поля протягнув м'яч вперед, віддав на Циганкова, зробив ривок у штрафну, отримав передачу від Віктора у відповідь і опинився один перед воротами Шехіча. Здавалося, що гол неминучий, але форварду не вистачило точності, щоб вразити дальній кут.


На 68-й хвилині нагадав про себе Джеко. Грізний нападник Боснії і Герцеговини прийняв м'яч недалеко від лінії штрафного майданчика, хитнув Степаненко і завдав потужного удару під поперечину. П'ятов в черговий раз довів, що незважаючи на вік, його реакція нікуди не поділася і в красивому стрибку перевів круглого на кутовий.


І все ж українцям довелося розплатитися за нереалізовані раніше моменти. Ефектна комбінація боснійців завершилася точним ударом з льоту Ахмедходжіча акурат під дальню штангу без шансів для П'ятова. Йшла 77-а хвилина зустрічі, а сил в українців залишалося не так вже й багато. Фінальний штурм у жовто-синіх не вийшов. Матч завершився нічиєю 1: 1, яка істотно ускладнює ситуацію збірної України в боротьбі за друге місце в групі.


1. Підвела реалізація ( а може якраз Руслік би забив?)
2. Підсіли функціонально, віддавши м'яч
3. Заміни були вкрай невдалі
4. Продовжую вірити у нічию босняків з хлопцями з Суомі... А тоді подивимося
Моё мнение , чтобы играть в тот футбол который Петраков хотел нужно иметь длиннющую скамейку приблизительно равноценную основным игрокам ….. + конечно играющих своих клубах ( Зубков , Сикан и т.д)… да ещё и физически готовых сыграть спарку … ничего этого нет и не предвидится . Катар закончен не начавшись
Не стоит забывать. что отсутствовали 3 очень сильных наших игрока - Миколенко, Зинченко и... Малина. Может еще кого забыл.
Ждал большего... Учитывая, что играем во Львове, был уверен в победе. В принципе моментов забить ещё у нас было достаточно. Не хочется мусолить тему Петракова-Малиновского, ладно уже, там мы всех деталей не знаем. Но надеюсь все-таки в следующих матчах Малиновского вернут. Также не понял выхода Сикана. Мне кажется Довбик мог бы хоть побороться за мяч, а что Сикан? Впечатление, что был больше эмоциональный расчёт на то, что в родном городе его попрёт. Ну и ещё раз повторю, что уже писал после прошлой игры. Петраков своим поведением не добавляет команде уверенности. Которой у нас и до него было не так много.
Хорошая игра, если б Тимчик забил хоть один из двух выходов на вратаря, или Яремчук свой 1 на 1, было б 2:0 или 3:0 и все б говорили как отлично сыграли. Но наши бревна не смогли, а босниец идеально пробил в уголок. Просто нет уровня у игроков решать моменты, им надо 10 шансов, тогда один забьют. А на таком уровне столько моментов не дают. Ну что же, шанс есть в ответном матча, маленький но есть.
Сховати
Дід Панас, в смысле нет уровня у игроков... А Малиновский не уровень? Другое дело что тренеришка не уровня нац сборной! дохляк
Сховати
FcDK, а что Малиновский показал в этом отборе в тех матчах в которых играл? Ничего. Это ж не первый такой матч. Дважды с казахами, первая игра с финами, ровно та же история, нет реализации и в итоге ничья, и во всех тех матчах Малиновский играл. От замены фамилий результат не меняется.
Сховати
Дід Панас, совершенно верно
Дід Панас,
Булеца и Кочергин показали больше?
Думаю, даже Шепелев мог быть полезней этих двоих, не говоря уже о Малиновском.
Ну а выход Сикана , а не Довбыка?
Дід Панас, ахаха, хороша гра?
Будь-яка збірна, яка може віддати два точних паса, легко розкусить «хорошу гру», після 60хв ми більше не можемо так трудозатратно і впусту бігати.
Сьогодні Боснія це і показала. А вони і виграти могли.
Сховати
HIM, Так мы до 60 минуты должны были 3:0 вести, если б реализовали выходы 1 на 1, и потом бы уже все закончилось.
Сховати
Дід Панас, должны были дважды в казахов выигрывать! и у финнов дома - не так ли?
Но, говорят если бы у бабушки был член, она была бы дедушкой!
Сховати
FcDK, фарта не хватает в этом отборе, видимо весь на евро ушел))
А моменты Боснии Вы п одзабыли?
доки наші гравці не навчаться бити по воротам БЕЗ підготовки нічого не буде. Згадайте як забили бошняки гола. і все. Звичайно треба щоб хтось міг кидати м"яч з-за бокової прямо у 16. Повинен бути гравець який класне грає головою. Але це все вже потім. Спочатку навчитись бити без підготовки.
Усилить игру заменами с такой скамейкой невозможно. Только ослабить.
Сховати
10(2) - 13(5) по ударах...ага ,проблема тільки в реалізації.
То шо? Малиновський і далі не підходить під схеми?
Сховати
HIM, в кого ты спрашиваешь? Петраков детский тренер, а ему сборную доверили. Может и Малиновский и плохой человек я не знаю, просто так говорю, но игрок он ТОП класса в составе сбоной!!!!!! И никакй петраков не имеет права ставить свои амбиции выше игроков такого уровня!