23 вересня 2021 00:42
13

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: "Луческу каже, що з нашого боку не було поваги? Я не люблю, коли мене приймають за дурня і не приймаю моральні уроки"

Прес-конференція головного тренера "Шахтаря" Роберто Де Дзербі після матчу з "Динамо".


- Що ви говорили перед матчем гравцям?


- Я просто сказав, що ми - "Шахтар". У нас престижний клуб, який багато виграв. Але в минулому сезоні ми не виграли жодного трофея. Зараз чемпіон "Динамо", але у моєї команди є сильні футболісти. Вони повинні більше вірити в сої сили, грати сміливіше і з характером. Якщо вони додадуть, то відстань між нами і "Динамо" стане менше.


- Ви і тренерський штаб були дуже емоційними. Хотіли таким чином завести команду?


- У нас дуже гаряча кров. Щоб добре грати в футбол, потрібні не тільки тренування, але і мізки, і серце. Без цього немає великих команд і великих гравців. Я дуже люблю працювати над тактикою. Але якщо додати емоції, розум і серце, то тактика і техніка не дуже допомагають.


- Вихід Супряги вас здивував?


- Це сильний футболіст. А "Динамо" - сильна команда. Вони вигравали Суперкубок України три рази поспіль. У минулому сезоні виграли чемпіонат з відривом в 11 очок. У них є Луческу. Він найбільше виграв в Україні. Для нас, молодих тренерів, Луческу - це маестро. Тому неважливо, хто грає. У "Динамо" є багато хороших футболістів.


- Вчора ви говорили, що" Динамо " і Луческу чинять тиск на арбітрів. Луческу сьогодні сказав, що це неповага до "Динамо". Як ви це прокоментуєте?


- По-перше, я всіх поважаю. Луческу каже, що з нашого боку не було поваги в той час, як він у кожному матчі чинить тиск на арбітрів. Я не приймаю моральні уроки. Вони чемпіони. Якщо вони виграли, то заслужено. Для мене Луческу - маестро. Але ми не приймаємо уроки про те, як поводити себе на полі. "Динамо" - серйозний клуб і сильна команда. Але у нас теж сильна команда. Я ніколи не додаю тиску на арбітрів. Я не люблю, коли мене приймають за дурня.


- Які у вас враження від матчу? Досвідчені гравці - Марлос, Пятов і Степаненко зробили сьогоднішню гру?


- Вони допомогли перемогти. Українські футболісти для нас дуже важливі. Зараз у нас є групи - ті які старші, і які молоді. Ще не готові на 100%. А між ними тільки Матвієнко. Ми повинні намагатися дати шанс і час для прогресу нашої сильної молоді. Іноді нам потрібно приймати їхні помилки. Щоб через два-три сезони вони були на рівні Забарного і Циганкова. Сьогодні нам щастить, що у нас ще є Степаненко, Пятов, Кривцов, Марлос. Пізніше може повернутися Жуніор Мораес. Досвідчені футболісти показують молодим шлях.


- Що з майбутнім Марлоса в "Шахтарі"?


- Я хочу, щоб з ним продовжили контракт. Думаю, клуб теж цього хоче. Те ж саме стосується Степаненка. Це сильні і важливі для нас футболісти.


- За рахунок чого вам вдалося переломити хід гри, який спочатку була за "Динамо"?


- Кияни створювали моменти, тому що у них сильна команда. Але у нас теж були можливості забити. Коли у Матвієнка були проблеми, ми втратили нашу організацію. Звичайно, сильний суперник створив нам складності, але не більше.

Хотілось би ,щоб українці навчили тебе ,гастарбайтерів італійський, моральним нормам і необхідним моральним урокам.Як треба поводити себе ,знаходячись у гостях і як треба поважати хазяїв.А то ,видно, там ,в Макаронів, тебе не вчили культурному поводженню.
Дасть Боже тобі поступово вправлять мізки.У нас є кому.
Дуже хамовитий молодик. Треба сказати, що відповідний клуб знайшов собі достойного представника
Сховати
Вибачте за орфографічні помилки.Не перечитував, написав однім духом.Просто обурила нахабність цього суб'єкта
В каждом интервью он говорит, что его принимают за дурака. Видно до сих пор детские комплексы не дают жить.
О, как крылья выросли! Давай, накажи Интер и Реал, гениальный ты наш)))
Та скажи прямо, что просто залетело почти всё что было у вас создано (кроме штанги от степашки), а у нас банально не заходили мячи, начиная от удара Супряги...
И я думаю мистер прогадал именно с вратарем, всё таки надо было Бущана ставить, он ногами посильнее будет, а Бойко создавал нервозность когда на него отыгрывали назад
Сховати
Spasibo Dedu za Pobedu, Вероятно Бойко пообещали игры в кубке, вот так и вышло
Сховати
Шахрукх Кхан, Да, в кубковых матчах все время Бойко стоит
так, вони прорахували, що буде Бойко і його слабкість в цьому аспекті.
З цього і почався програш матчу
Треба передбачати все. Тут дрібниць не буває
Честно говоря, ни Каштру, ни Фонсека меня так этот Зебри
Сховати
Честно говоря, ни Каштру, ни Фонсека меня не раздражали так как этот Зебри
Траоре сделал
Был итальянцем, стал «кротом»…
Сховати
Алекс, аахахха задались баннери на трибунах #від Рибки до крота)) Дарвін в шоці)))) пам'ятаєте?))