15 вересня 2021 01:07
5

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Проти" Бенфіки "можна було зіграти тільки так, як ми зіграли"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Бенфікою".


- Ми грали проти сильного суперника. Якби не останні 10 хвилин, коли ми створювали моменти і забили, я залишився б задоволений результатом, а так залишився осад після скасованого голу.


Зрозуміло, що суперник домінував. Ми віддали йому ініціативу, щоб згрупуватися і зіграти компактно в обороні. Потрібно було контратакуватита шукати моменти біля чужих воріт. На жаль, наш гол не зарахували. Ще був момент у Вербича, коли не зміг підлаштуватися під м'яч і не зумів забити.

Вважаю, що нічия позитивний результат. Обнадіює, що ми не пропустили. Пам'ятаю, коли я тренував "Шахтар", ми зіграли з "Шальке" вдома 0:0. Всі були розчаровані, а я був задоволений. У Гельзенкірхені суперник повинен був атакувати, і ми обіграли їх 3:0. Те ж саме може бути і з "Бенфікою" на виїзді. Нам потрібно буде добре оборонятися і шукати щастя біля чужих воріт.


- VAR потрібно скасувати?


- Раз його придумали, що я можу зробити? Якщо було поза грою, значить, це наша помилка. Мені нема чого коментувати.


- Ви згодні з тим, що "Динамо" під вашим керівництвом провело найкращий матч у Лізі чемпіонів?


- Хочу нагадати, що гравці суперника коштують великих грошей. Це футболісти хорошого рівня і можуть легко обіграти 2-3 опонентів. Ззаду у них грають двоє досвідчених захисників, яким далеко за 30. Вони провели багато міжнародних матчів. У нас було всього два дні на підготовку. До того ж у нас грає багато молоді та місцевих футболістів, випускників академії. Вони виконують те, що я від них вимагаю, і це видно на полі. Дуже задоволений тим, як вони реагують на мої слова. Різницю між досвідченими гравцями і молодими відразу видно. Ми почали дуже обережно і допускали багато помилок. Тиснула відповідальність матчу. Ми повинні були зіграти тільки так, як зіграли. Не давати супернику вільних зон. Не могли грати проти "Бенфіки" на однаковому рівні. Потрібно було грати розумно, витримувати пресинг і шукати моменти біля чужих воріт, коли м'яч у нас.


- Вихід Гармаша додав креативу, але мало не отримав червону картку. Він піддається контролю?


- Хіба він отримав червону картку? Це тип гравця, який діє інстинктивно. Він здатний робити як хороші речі, так і не дуже. У кожного футболіста є свої особливості. Денис дуже корисний гравець для "Динамо".


- Як оціните гру Бойко? Бущан не готовий грати через свою форму?


- Це мої рішення, я не повинен їх обговорювати. Бойко довго чекав свого шансу, і він настав. Денис впевнено грав у клубі і збірній. Не можу міняти воротаря, який діє впевнено. У нас два рівноцінних голкіпера. Можливо Жора зіграє в наступній грі. Можу використовувати їх в різних змаганнях, але не можу чергувати.

Надо работать и работать над контрами и выходом из-под прессинга. Другого пока нет пути.

Бойко хоть и спас, но мяч в его ногах это горячая картошка, и как следствие нету выхода из обороны системного, нас будут прессинговать в каждом серьезном матче
Интересно,а Петраков читает вьюхи Луческу?) Петракову нужно поучиться,что можно и нужно говорить...!!
Сховати
Vyacheslav, вечный вопрос - насколько мы все готовы признавать СВОИ ошибки?! Тоже самое относится и к способности КРИТИЧеского мышления...
Vyacheslav, якщо Петраков видасть результат позитивний, ніхто й слова не скаже, що він був не правий. А якщо ні, тоді всі собаки його, не зважаючи на те, що він казав чи не казав.