15 вересня 2021 00:01
35

"Динамо" - "Бенфіка" 0:0. Звіт про матч. VAR відбирає у киян перемогу

У першому турі групового етапу Ліги чемпіонів "Динамо" чекала найважливіша з точки зору подальшої турнірної боротьби зустріч з "Бенфікою" на НСК "Олімпійський".


На гру з лісабонцями наставник киян Мірча Луческу вибрав прогнозований склад, який вгадувався ще напередодні зустрічі. Єдиним питанням було те, хто вийде в нападі. У підсумку румунський фахівець зупинив свій вибір на Шкурині, а не на Гармаші.


Перший небезпечний момент у зустрічі трапився на 4-й хвилині. Рафа Сiлва продерся крізь оборонні редути киян і завдав удару практично з лінії штрафного майданчика. Однак Сирота в останню мить встиг підставити ногу, і від неї м'яч полетів на кутовий.


Кияни зовсім скоро відповіли своїм гострим випадом. Отаменді подарував м'яч Буяльському, Віталій побiг до штрафного португальців і був збитий Вертонгеном в 20-ти метрах від воріт. Шапаренко зі стандарту пробив під поперечину, але Влаходімос у стрибку зумів дотягнутися до м'яча і відвести загрозу.


Після обміну уколами на старті поєдинку і "Динамо", і "Бенфіка" стали грати більш обережно, намагаючись не допускати помилок і віддаючи перевагу позиційному футболу. Як наслідок, зустріч проходила не в самому видовищному ключі, а напруга тільки зростала.


Лісабонці активно використовували фланги, особливо лівий, де динамівцям не давали розслабитися Грімальдо і Евертон, але особливих дивідендів їх активність гостям не приносила. Підопічні Луческу ж воліли виходити в атаку через довгі передачі в розрахунку на ривки Шкуріна і теж якихось успіхів не добилися.

На 39-й хвилині "Бенфіка" дотепно розіграла штрафний, пішов закид на Рафу Сiлву, що вибіг на кут воротарського, проте разом з Бойком португалець перекинув і ворота. Потім низом пробивав Яремчук - кіпер "Динамо" відбив м'яч.

Динамівці недовго приходили до тями від пожежонебезпечних ситуацій у своїх володіннях і організували свою атаку, що завершилася ударом низом Миколенка, з яким без особливих зусиль впорався Влаходімос. На перерву команди пішли за рахунку 0: 0.

Другий тайм почався з не найприємніших моментів біля воріт Бойка. Спершу Евертон зі зручної позиції не зовсім вдало пробив у площину, в результаті чого м'яч парашутом опустився в руки кіпера киян. Потім Денису довелося демонструвати реакцію після удару Яремчука.


На 59-й хвилині Луческу вирішив зняти з гри Шкуріна і випустити Гармаша. Правда, справи в нападі з його виходом у "Динамо" особливо не покращилися. Серйозно потривожити Влаходімоса "біло-синім" не вдавалося.


Такий стан речей змусив наставника "Динамо" провести ще дві заміни. На 76-й хвилинi замість де піни вийшов Вербич, а Циганкова змінив Караваєв. Поява цих двох гравців ледь не призвела до взяття воріт "Бенфіки". Караваєв прострілив з правого флангу, Отаменді махнув ногою повз м'яч, а Вербич, який не очікував такого подарунка, теж не влучив по круглому.


Цікавий епізод трапився за 8 хвилин до кінця основного часу. Гармаш небезпечно зіграв проти Жоау Маріу і отримав від головного арбітра зустрічі Тейлора спочатку жовту, а потім червону картку. Потім англієць згадав, що це був перший гірчичник для Дениса, а не другий, і динамівець продовжив гру.


Кульмінація поєдинку відбулася в доданий час. На 91-й хвилинi удар Шапаренка з-за меж штрафного прийняла на себе поперечина, Влаходімос впорався з добиванням від Буяльського, а Отаменді в спробі вибити м'яч ледь не зрізав його у власні ворота, влучивши в штангу.


Тут же після навісу з кутового кіпер "Бенфіки" перевів через поперечину удар головою Гармаша, а розіграш наступного стандарту призвів до голу. Шапаренко ударом в дотик замкнув навіс на дальню штангу, але після бурхливого святкування динамівцями успіху VAR зафіксував офсайд у Гармаша і гол скасували. Кияни в першому турі грають в нульову нічию з "Бенфікою".

У Динамо нет нападающего. Шкурин - это не уровень ЛЧ, Гармаш - чудо, которое не сдерживает эмоции и постоянно оффсайде. Супряга - 0. Продайте это все шобло и купите одного, но хорошого напа.
А вот скажем у Барселоны очков нет пока …
Доброе утро всем!
Утром ностальгировал, что было время, когда играли Ленс, Мбокани, Драгович, Велозу и другие.
Как мы обыгрывали Евертон. С Челси приблизительно играли на равных.

Думаю в то время мы бы сыграли с Бенфикой более интересно.

А сейчас то ли финансовая сторона играет роль, что нету качественных исполнителей, то ли больше акцент на молодежь (но это долгий процесс, и не факт что даже 70% исполнителей будет качественной), то ли жадность (главное выйти в ЛЕ своими силами и так каждый год, и минимально вкладываться).
Хотя Луческу говорил то Динамо заработало за прошлый сезон ЛЧ 80 мил дол.
Можно было 3-4 игрока уровня Ленса, Драговича, Велозу купить в каждую линию, думаю в 40 мил бы в сумме и вписались.
Сховати
Ну и накуа нам легионеры? При ВВЛ не было их и у всей Европы коленки дрожали.
Динамо играло когда- то с Металлургом из Запорожья: по владению мячом- подавляющее преимущество, по ударам- вообще в одну калитку, а счёт 0-0, так и здесь главное не проиграли
Смотрю последние полторы минуты матча вызвали у многих такую эйфорию, что народ начал забываться:-) уже требуют от Динамо, чтобы оно рвало Бенфику :-) Что же, если такие мысли у людей возникают значит результат матча получился отличный. Помнится совсем недавно мы играли товарняк с Интером- так после той игры вряд ли кто-то в здравом уме мог воспринимать Динамо как равного соперника командам уровня Лиги Чемпионов.
В самом начале матча, когда гимн играли, было по лицам видно, что перегорели...думал, что проиграют в таком состоянии
Сегодня очень неблагоприятный во всех отношениях день
Очень жаль, что у нас в УПЛ команды набираются не для качества а для количества. Большая половина матчей на одной ноге играют. Хотелось бы конечно видеть прогресс команд в УПЛ, прогресс конкуренции, больше матчей с максимальной концентрацией. Тогда и в ЛЧ с каждым годом игра б немного улучшалась. А так пока что ничего не меняется. Обрезался, пас отдал в молоко, неудачно от ворот разыграли и всем как с гуся вода. Из матча в матч одна и та же картина. Обязательная програма перед матчем «отдадим все силы, будем бороться как львы» и после матча «будем разбираться». Некоторым уже под 30 и до сих пор не разобрались.
Читаю тут «унилі» коментарі, що треба було «грати».
А між тим іншим ми грали проти команди, де кожен другий за 20-30млн, де трансфери по 20млн. І в кінці могли їх наказати.

Радіти треба, а не соплі пускати.
Рівна гра, в напрузі весь матч. Гляньте в статистику.
І це все з нашими пацанами, вихованцями клубу.
Сховати
HIM, в этом наша многолетняя проблема, боязнь всех и вся. Но результат делается на поле, а не на условном трансфермаркете. Распиаренная Бенфика всего лишь чуть выше нас в рейтинге, при адекватном тренере с ними вполне можно играть.
Гол с офсайда. Какая победа?
Молодцы!