10 вересня 2021 18:45
12

Юрій Вернидуб - про Петракова і Шевченка: "чому на цю людину вішають більше гріхів, а там-бог і цар?"

Головний тренер "Шерифа" Юрій Вернидуб прокоментував зміну тренера у збірній України.


- Я дуже поважаю Шевченка. Але робити це публічно (мова про прес-конференція Шевченка-прим. Tribuna.com). ви повинні були сісти з тим же Павелко і все розкласти по поличках. І не виносити цей бруд, навіщо?


- Мені здається, що просто гроші не поділили.

- Тому я завжди і кажу, що я не хочу отримувати гроші, я хочу їх заробляти. Нехай вони невеликі, не такі, як вони заробляють, але мені цього достатньо.


- До вас ніхто не звертався з приводу збірної?

- Ні, ніхто не звертався. Я дуже радий і щасливий, що збірну очолив Саша Петраков.


- Ви його знаєте?

- Ми з ним спілкуємося. Він мене по телефону привітав з виходом в Груповий етап ЛЧ, я його-після Франції. Нормальні взаємини. Щира і чесна людина. Такого, як він, - Немає.


Всі кажуть, що збірна ще не його команда. Як не його? Змінивши схему не так просто, навіть з тими ж футболістами, а він це зробив за тиждень. У нього не було часу, як у Шевченка.


Шевченко міг домовитися, щоб змістили весь чемпіонат. У Петракова немає таких повноважень. Ніхто не слухав тренерів клубів, тому що це потрібно було для збірної.


А зараз Петраков прийшов, і мало того, що за тиждень до гри призначили, так і травм купа. Чому на цю людину вішають більше гріхів, а там-бог і цар? Так не буває. Всі люди різні.


Він же приходив як виконуючий обов'язки. Всі розуміли, що з Ребров спілкуються.

- Це взагалі карусель, тяганина, така маячня, чесно. Навіщо це було взагалі виносити перед такою грою з Францією? Це неможливо було зробити відразу? Після того, як відразу не підписав? Це неможливо було зробити після гри? Зараз зіграють проти Чехії (інтерв'ю записувалося перед грою-прим.)- пишіть, що хочете.


Ти б не подумав, що це, по-перше, все робиться спеціально? Навіщо?– - сказав Вернидуб.

Мені просто смішно і трохи сумно, коли люди хизуються виграшем на дитячому чемпіонаті світу. В той час як футбольні країни вчать своїх дітей грати в футбол і такі турніри як Ю-21 це просто ще одна сходинка в становленні їх як футболістів, ми вважаємо це піком. Колись Нігерія штопала такі дитячі чемпіонства, а що вони виграли на дорослому рівні? От і ми там з такими тренерами як Петраков, які по суті відучують дітей від футболу. Пам'ятаю одне інтерв'ю Алієва як вони колись грали в молодіжній збірній, Міля притримав м'яч, впав, я влупив - гол. Чемпіони. В той час як тупий Роналдо щось там пробував грати. Тільки де тепер Роналдо, і де Міля з Алієевим? Так само де та золота молодь Петракова?
Не можу дочекатися коли в збірну прийде Ребров, тренер нового покоління, з новим мисленням і почне в збірних будувати вертикаль як він зробив в Динамо яку так "успішно" розвалили його послідовники. Кому потрібні дитячі трофеї, якщо потім тих дітей треба заново вчити грати в футбол? Нехай краще програють в своїх вікових групах по 10:0, але коли підійдуть до головної команди то хоч будуть знати що робити на полі. Такі як Петраков цього не розуміють, він сам це говорив в своєму чемпіонському інтерв'ю. Людині, яка не дивиться в завтрашній день, нічого робити в головній команді країни.
Вообще не пойму зачем опять муссируется эта тема … я журналистам …. дайте спокойно людям делать свою работу .
Сховати
так понятно зачем: на всяк случай, а вдруг путевку в Катар выиграют.
"Искренний и честный человек" - это не профессия. У нас каждый "сВАиСПеЦиАЛистЫ!" это хороший и честный человек. Но вот этого не ддостаточно, что бы стать тренером
Сховати
Ivan Zaitsev, так у него в отличие от Шевченко-тренера есть медали в активе.
Сховати
Machetero, никуа себе - чемпион мира!
Machetero, У Михайличенко тоже есть и за ЧУ и за Кубок Украины. А как тренер пустышка, что и доказал.
Сховати
забываете серебреные за ЕВРО, тоже с молодежкой, к слову
Ivan Zaitsev, сравнил чемпион мира и Кубок Украины! )))
Machetero, а школьные считали?
Ivan Zaitsev, ну да, чемпион мира, - это конечно не профессионал, то ли дело Лесик и Хациола)
Сховати
Суповой набор, специалист какого уровня?